يکشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۵

فرهنگی

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی:

بصیرت، مهم‌ترین سد در برابر جنگ شناختی دشمن است

بصیرت، مهم‌ترین سد در برابر جنگ شناختی دشمن است
عصر قم - قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه همصدایی با دشمن نتیجه خطای محاسباتی و غفلت از جنگ شناختی است، گفت: تاب‌آوری ملت ایران بر پایه عقلانیت، ایمان و فرهنگ عاشورا شکل گرفته و تقویت حضور آگاهانه مردم مهم‌ترین عامل خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن است.
  بزرگنمايي:

عصر قم - قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه همصدایی با دشمن نتیجه خطای محاسباتی و غفلت از جنگ شناختی است، گفت: تاب‌آوری ملت ایران بر پایه عقلانیت، ایمان و فرهنگ عاشورا شکل گرفته و تقویت حضور آگاهانه مردم مهم‌ترین عامل خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن است.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی، قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم، در برنامه بعثت و بیعت که به همت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه تهیه شد، با تبیین ابعاد جنگ شناختی و ترکیبی دشمن، بر ضرورت افزایش بصیرت و شناخت صحیح جبهه حق و باطل تأکید کرد و گفت: ملت ایران تا زمانی که به هویت ایرانی و اسلامی خود پایبند باشد، آگاهانه در زمین دشمن بازی نخواهد کرد و آنچه گاه به همصدایی با دشمن منجر می‌شود، نتیجه خطای محاسباتی و غفلت از شیوه‌های پیچیده عملیات روانی و رسانه‌ای دشمن است.
وی با اشاره به نقش جنگ ترکیبی در تغییر محاسبات افکار عمومی اظهار داشت: دشمن امروز تلاش می‌کند با استفاده از مفاهیم جذاب، شعارهای به ظاهر انسانی و بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای، ذهن و محاسبات مردم را به گونه‌ای تغییر دهد که آنان خواسته یا ناخواسته در مسیر اهداف دشمن قرار گیرند. از این‌رو، مهم‌ترین وظیفه جامعه، دستیابی به بصیرت و قدرت تشخیص صدای دوست از دشمن است.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی با استناد به آیات قرآن کریم و نمونه‌های تاریخی همچون ماجرای حکمیت در جنگ صفین، خاطرنشان کرد: در عرصه سیاسی صرفِ درست بودن یک شعار کافی نیست، بلکه باید دید چه کسی آن را مطرح می‌کند و با چه هدفی؛ زیرا ممکن است سخنی حق، در خدمت باطل قرار گیرد و جامعه را از مسیر صحیح منحرف سازد.
قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم افزود: بسیاری از افرادی که در مقاطعی با جریان دشمن همسو شدند، از سر خیانت نبود، بلکه به دلیل غفلت از جنگ شناختی و ناتوانی در تشخیص صحنه، دچار اشتباه در محاسبات شدند.
وی در ادامه با اشاره به تجربه مقاومت ملت ایران در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، تصریح کرد: مردم ایران با وجود تنوع قومیتی، زبانی و فرهنگی، در دفاع از تمامیت ارضی و عزت کشور همواره متحد بوده‌اند و در بزنگاه‌های تاریخی، از جمله جنگ‌های اخیر، این همبستگی و روحیه ملی را به نمایش گذاشته‌اند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین مفهوم تاب‌آوری پرداخت و آن را دارای سطوح مختلف دانست و گفت: نخستین سطح، تاب‌آوری عقلانی است؛ بدین معنا که عقل انسان حکم می‌کند هزینه مقاومت به مراتب کمتر از هزینه تسلیم در برابر دشمن است. تجربه کشورهایی مانند لیبی، سوریه و افغانستان نیز نشان داده است که عقب‌نشینی در برابر قدرت‌های سلطه‌گر، نه‌تنها امنیت و استقلال را حفظ نمی‌کند، بلکه خسارت‌های جبران‌ناپذیری به ملت‌ها وارد می‌سازد.
وی سطح دوم را تاب‌آوری ایمانی دانست و افزود: جامعه مؤمن با منطق «إِحْدَى الْحُسْنَیَیْنِ» به میدان می‌آید؛ یعنی پیروزی و شهادت را هر دو مایه سربلندی می‌داند. همین نگاه بود که در دوران دفاع مقدس، روحیه ایثار و استقامت را در میان رزمندگان تقویت کرد و آنان را برای انجام تکلیف الهی آماده ساخت.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به مرتبه والاتر این مفهوم، فرهنگ عاشورا را عالی‌ترین نمونه تاب‌آوری معرفی کرد و گفت: در مکتب عاشورا، مجاهدان تنها به دنبال پیروزی ظاهری نیستند، بلکه برای حفظ دین، حقیقت و عزت جامعه، جان خود را آگاهانه و عاشقانه فدا می‌کنند که این فرهنگ، پشتوانه اصلی مقاومت ملت ایران و شهدای انقلاب اسلامی است.
وی در پایان با تأکید بر نقش مردم در عبور از تهدیدها اظهار داشت: هر زمان که ملت ایران با روحیه قیام، مسئولیت‌پذیری و حضور در میدان وارد عمل شده است، توانسته نقشه‌های دشمن را ناکام بگذارد. از این‌رو، مسئولان باید زمینه مشارکت و نقش‌آفرینی مردم را تقویت کنند؛ چرا که حضور فعال مردم، مهم‌ترین عامل افزایش تاب‌آوری ملی و استمرار حرکت جامعه اسلامی در مسیر آرمان‌های انقلاب است.


نظرات شما