دوشنبه ۹ شهريور ۱۴۰۵

اقتصادی

علی اکبر صالحی: از دیوار بی‌اعتمادی ایران و آمریکا عبور نمی‌شود، مگر با بسیج کردن عقل، هوشمندی و حکمت سیاسی

علی اکبر صالحی: از دیوار بی‌اعتمادی ایران و آمریکا عبور نمی‌شود، مگر با بسیج کردن عقل، هوشمندی و حکمت سیاسی
عصر قم - ایسنا/ وزیر امور خارجه پیشین ایران، با بیان اینکه روابط ایران و آمریکا پر از تناقضات و پیچیدگی‌هایی است که بخشی از آن ناشی از سوءتفاهم‌ها و بخشی ناشی از ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / وزیر امور خارجه پیشین ایران، با بیان اینکه روابط ایران و آمریکا پر از تناقضات و پیچیدگی‌هایی است که بخشی از آن ناشی از سوءتفاهم‌ها و بخشی ناشی از سوءرفتارهاست، گفت: دیوار بی‌اعتمادی میان دو کشور بسیار بلند است و عبور از آن دشوار خواهد بود، مگر با بسیج عقل، هوشمندی و حکمت سیاسی و با شناخت صحیح از معماری سیاسی جهان امروز.
علی‌اکبر صالحی در پیام تصویری به مراسم نقد و بررسی کتاب «ایران و آمریکا» نوشته سیدحسین موسویان که عصر دوشنبه در محل خبرگزاری جخبرآنلاین برگزار شد، در تماس تلفنی با برگزار کنندگان این مراسم، اظهار کرد: جشنی در قزوین برپا شده بود و از ما دعوت کرده بودند که در این جشن و جلسه حضور پیدا کنیم؛ به همین دلیل نتوانستم در رونمایی این کتاب حضور داشته باشم.
وی با اشاره به سابقه آشنایی خود با سیدحسین موسویان نویسنده کتاب مذکور گفت: جناب استاد سیدحسین موسویان به‌حق از پیشکسوتان جامعه سیاستمداران ایران معاصر هستند. ایشان پژوهشگر و استاد دانشگاه هستند و افتخار آشنایی من با ایشان به چند دهه قبل بازمی‌گردد؛ زمانی که ایشان معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، جناب آقای دکتر روحانی، بودند.
صالحی افزود: دکتر موسویان انسان فرهیخته‌ای با تجارب فراوان در علوم سیاسی، حقوق و روابط بین‌الملل هستند. ایشان از خانواده‌ای ممتاز هستند و بنده در ایشان جز سلامت نفس، دلسوزی برای وطن، انصاف در برخورد با موضوعات گوناگون و عدالت در قضاوت‌های سیاسی ندیده‌ام.
وزیر امور خارجه پیشین ایران با اظهار اطمینان نسبت به ارزش علمی کتاب «ایران و آمریکا» گفت: با این پیشینه، یقین دارم که این کتاب، کتابی خواندنی و ارزشمند خواهد بود.
ضرورت شناخت دقیق تاریخ روابط ایران و آمریکا
صالحی اهمیت این کتاب را در کمک به شناخت بهتر واقعیت‌ها دانست و گفت: اهمیت کتاب در این است که واقعیت را بهتر بشناسیم و پیش از قضاوت، تاریخ را دقیق‌تر بخوانیم تا راه صواب را برای کشورمان انتخاب کنیم.
وی با اشاره به پیچیدگی روابط ایران و آمریکا اظهار کرد: روابط ایران و آمریکا پر از تناقضات و پیچیدگی‌هایی است که برخی ناشی از سوءتفاهم‌ها و برخی ناشی از سوءرفتارهاست.
صالحی افزود: دیوار بی‌اعتمادی بسیار بلند است و عبور از آن بسیار دشوار، مگر با بسیج کردن عقل، هوشمندی و حکمت سیاسی؛ البته در چارچوب عزت و حکمت و نیز با شناخت صحیح و درست معماری سیاسی جهان امروز.
ایران باید جایگاه خود را در معماری سیاسی جهان بشناسد
وزیر امور خارجه پیشین ایران با اشاره به شرایط امروز جهان گفت: اگر جهان امروز را به صورت یک مثلث در نظر بگیریم و آمریکا و اذنابش را نیز در نظر داشته باشیم، باید ببینیم ایران کجای این مثلث باید قرار بگیرد. علی‌القاعده باید در وسط این مثلث و در فاصله‌ای مساوی از هر سه رأس آن قرار داشته باشد.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت گفت‌وگوی کارشناسی درباره مسائل اساسی کشور گفت: امروز با توجه به حساسیت‌های موجود، بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن هستیم که درباره مسائل بزرگ و اصلی کشور، نه با هیجان بلکه با دانش، نه با پیش‌داوری بلکه با گفت‌وگو و نه با ساده‌سازی بلکه با نگاهی ژرف و تاریخی سخن بگوییم.
درباره مسایل اصلی کشور باید با دانش، نگاه ژرف و تاریخی سخن گفت
وی ابراز امیدواری کرد کتاب موسویان بتواند به درک بهتر مناسبات ایران و آمریکا کمک کند و گفت: یقین دارم با شناختی که از پیشینه دکتر موسویان دارم، این کتاب ما را به فهم دقیق‌تری از این پرسش بنیادی نزدیک می‌کند که در روابط ایران و آمریکا چه چیزی اجتناب‌ناپذیر و چه چیزی قابل تغییر است و منافع ملی کشورمان ایران در چه مسیری بهتر تأمین می‌شود.


نظرات شما