دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۵

فرهنگی

دختر شهید سلامی:

توصیه رهبر انقلاب به وحدت، ترجمان تمدنی غدیر است

توصیه رهبر انقلاب به وحدت، ترجمان تمدنی غدیر است
عصر قم - سلامی در آیین «عهد خواهری» با اشاره به پیام‌های حکیمانه رهبر معظم انقلاب، توصیه ایشان به وحدت را نه یک توصیه سیاسی بلکه یک پیام حکیمانه برخاسته از حقیقت غدیر دانست.
  بزرگنمايي:

عصر قم - سلامی در آیین «عهد خواهری» با اشاره به پیام‌های حکیمانه رهبر معظم انقلاب، توصیه ایشان به وحدت را نه یک توصیه سیاسی بلکه یک پیام حکیمانه برخاسته از حقیقت غدیر دانست.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا ، سرکار خانم دکتر ریحانه سلامی، فرزند سرلشکر شهید حسین سلامی، عصر یکشنبه در مراسم «عهد خواهری» که در شبستان حضرت زهرا (س) در حرم حضرت معصومه (س) با حضور پرشور بانوان برگزار شد، گفت: سلام خدا بر آن بانوی مبارکی که همه از محضرش طلب شفاعت دارند و ایران را به حرم علم و کانون ولایت و آستانه مقدس بیداری یک امت تبدیل کرد.
حقیقت حیات حضرت معصومه نصرت ولی خدا بود
وی ادامه داد: حضرت معصومه (س) بانویی است که حقیقت حیاتش نصرت ولی خدا بود. ایشان با هجرت خود این حقیقت را اعلام کرد که زن مؤمن تماشاگر حقیقت نیست، بلکه صاحب پیام است و هر جا سخن از ولایت باشد، زن مؤمن در متن میدان ایستاده است.
دکتر سلامی با تبریک عید غدیر به همه حق‌طلبان عالم خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی از قم برخاست؛ از خاکی که با عطر فاطمی، اشک علوی و حکمت رضوی آمیخته بود. قم قرارگاه قوام قیام انقلابی است و امروز شعور انقلاب را برای آینده تاریخ حفظ می‌کند. راز ماندگاری انقلاب، همین عهد با خدا، قرآن و ولایت، و عهد با مردمی است که خداوند آنان را برای یک حقیقت بزرگ تاریخی مبعوث کرده است.
وی با اشاره به آیین عهد خواهری گفت: این عهد تنها یک پیمان عاطفی میان دو خواهر دینی نیست، بلکه پیمان تمدنی است. خداوند دستان خواهران را برای ساخت یک جامعه مؤمن و آینده‌ساز به یکدیگر متصل می‌کند. خواهر در فرهنگ الهی همراه روزهای آسان نیست؛ خواهر کسی است که در لحظه تردید، انسان را به یقین برگرداند، در لحظه غفلت انسان را به یاد ولی خدا بیندازد و با همرزم خود در میدان بماند.
سلامی ادامه داد: عهد خواهری در آستانه عید غدیر معنایی مضاعف پیدا می‌کند، زیرا این عید فقط یک جشن تاریخی نیست، بلکه جریان زنده ولایت در همه زمان‌هاست. غدیر یعنی جامعه بی‌امام نمی‌ماند. غدیر یعنی اگر دین در متن عدالت و پیشوایی صالح امتداد نیابد، در مرز فراموشی قرار می‌گیرد.
وی اضافه کرد: غدیر یعنی نبی اکرم (ص) دین خود را در بی‌پناهی رها نکرد و ولایت، ستون خیمه دین است. به هیچ حقیقتی همچون ولایت ندا داده نشد و ولایت حافظ همه حقیقت‌هاست. غدیر روز اکمال دین است و خداوند متعال فرمود: "الیوم یئس الذین کفروا" (امروز کافران ناامید شدند). دشمن فهمید اسلام مجموعه‌ای از روایات فردی نیست؛ پرچم و حاکمیت دارد و بنابراین توان ساختن جامعه را نیز دارد. دشمن از نمازی که به عدالت اجتماعی برسد می‌ترسد و از دینی که در مسجد محصور نماند می‌ترسد.
وی در ادامه با بیان اینکه جامعه‌ای که امام دارد، در پیچیده‌ترین فتنه‌ها راه روشن هدایت را می‌یابد و با اطمینان قدم برمی‌دارد، خاطرنشان کرد: ملتی که به ولایت متصل است، در میدان‌های آزمون استوار و در برابر طوفان‌های زمانه سربلند و باعزت می‌ماند. مردمی که امام خویش را شناخته‌اند، در برابر جنگ روانی به اراده‌ای پولادین مجهز هستند. غدیر کانون وحدت و سرچشمه حکمت و پناهگاه جامعه مؤمن در روزهای سرنوشت‌ساز است. غدیر فقط روز تبریک نیست، بلکه روز تکلیف است.
دکتر سلامی با بیان اینکه از نسبت انسان با ولایت در قیامت سؤال خواهد شد، تصریح کرد: غدیر یعنی محبت باید به اطاعت، اطاعت به وحدت، وحدت به قدرت و قدرت باید در خدمت آینده‌ای اسلامی باشد. در جنگ اخیر، حقیقت غدیر را دیدیم زیرا غدیر برای ما فقط یک خاطره باشکوه تاریخی نیست، بلکه حقیقت زنده امروز ماست. غدیر به ما آموخت که حقیقت الهی بی‌پرچم و بی‌امام رها نمی‌شود. این منطق نورانی در تاریخ تشیع تا به امروز امتداد یافته است تا امت در سخت‌ترین لحظه‌ها راه را گم نکند و دل‌ها از محور هدایت پراکنده نشود.
وی با اشاره به شهادت رهبر مقتدر انقلاب خاطرنشان کرد: امداد الهی افق را بر جان‌ها گشود و خداوند متعال امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) را برای ولایت، امامت و پیشوایی عالم به نیابت از حضرت ولی عصر (عج) برگزید. این گزینش الهی، تجلی دوباره حقیقت غدیری است که به ما آموخت زمین خدا از محور ولایت خالی نمی‌ماند. در آن روزهای سنگین، خداوند بار دیگر "أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی" را معنا کرد و بر دل‌های ما نسیم بهار عهد را وزاند. گویی در جان امت روحی تازه نهاده شد، امیدی نو زاده شد و عهدی نو با ولایت بسته شد.
وی در ادامه با اشاره به امتداد این حقیقت گفت: همانگونه که دشمنان در غدیر با خبر ولایت امیرمؤمنان (ع) مأیوس شدند، امروز نیز دشمنان ما از گسستن امتداد ولایت و راه نورانی امام خامنه‌ای (ره) مأیوس شدند. دشمن گمان می‌کرد با شهادت قائد شهید امت، پیوند دل‌ها گسسته شود، اما دیدیم که غدیر در رگ‌های تاریخ جاری است و امت الهی با بهره‌گیری از چشمه حکمت مولایشان، متحدتر و قوی‌تر به سمت قله پیش می‌روند.
سلامی با اشاره به پیام‌های وحدت‌آفرین امام سید مجتبی خامنه‌ای (حفظه‌الله) گفت: غدیر ترسیم هندسه امت در همه زمان‌هاست. وقتی ایشان بر وحدت تأکید می‌فرمایند، این امر فقط یک توصیه اجتماعی نیست، بلکه ترجمان تمدنی و سیاسی غدیر است. غدیر امتی حول امام می‌خواهد و وحدت در منطق غدیر، صورت اجتماعی ولایت است. تأکید امام فرزانه بر "الله‌اکبر" تنها دعوت به ذکری زبانی نیست، بلکه اعلام شکست همه کبریای دروغین عالم در برابر کبریای خداوند متعال است.
سرکار خانم سلامی افزود: غدیر نیز عید الله‌اکبر است، زیرا در غدیر خداوند به بشر نشان داد جامعه‌ای که حول ولایت جمع می‌شود از بن‌بست‌ها عبور می‌کند. «الله‌اکبر» یعنی امام، محور جمع شدن دل‌هاست و امت زیر سایه ولایت، دشمن را بزرگ نمی‌بیند و خداوند متعال را بزرگ می‌بیند و از ترس آزاد می‌شود. 
وی با بیان اینکه در چنین افقی، شهیدان گواه زنده حقیقت و ولایت هستند، خاطرنشان کرد: شهید سلامی جلوه انسان غدیری در روزگار ما بود که وجودش تأثیر عملی اطاعت ولایت بود. آن سردار شخصیتی بود که ولایت میزان تصمیم، قبله حرکت و حقیقت سامان‌دهنده جان و جهانش بود. سلامی ذوب در ولایت بود و عقل راهبردی، عاطفه انسانی، محبتشان به مردم، امیدشان به جوانان و تحلیلشان از دشمن، همه در مدار امام معنا می‌گرفت. شهید سلامی به ما آموخت که غدیر با انسان‌هایی معنا می‌یابد که ولایت را پیش از آنکه در تجهیزات و سازمان‌ها ظاهر شود، در اراده خود ساخته‌اند. انسانی که امام خود را بشناسد، پیش از آنکه در بیرون پیروز شود، در درون خود پیروز است و در بیرون شکست‌ناپذیر است.
دختر شهید سلامی اظهار داشت: رحمت بیکران خداوند بر همسران و مادران شهدا که کریمانه گل‌های معطر زندگی خود را در پاسداری از ایران اسلامی عزیز به مسلخ شهادت رساندند و به سوی بهشت بدرقه کردند. اگر شهید جان خود را تقدیم می‌کند، مادر، خواهر و همسر شهید، عمر خود را در مسیر تداوم آن راه نورانی وقف می‌کنند. ما در گستره تاریخ الهی بانوان مقدسی را می‌شناسیم که هر کدام یک امت بودند: خدیجه کبری (س)، حضرت ام‌البنین (س)، آسیه (س) حضرت مریم (س) حضرت هاجر (س) و حضرت فاطمه (س) که بانوی هجرت و معرفت و نصرت امام بود. امروز زن مسلمان ایرانی وارث این تبار نورانی است و انقلاب اسلامی بدون زن شناخته نمی‌شود. وقتی امام خمینی (ره) فرمودند «بانوان رهبر نهضت اند»، این جمله یک تعارف تاریخی نبود، بلکه تحلیلی عمیق از ماهیت انقلاب بود. انقلاب اسلامی زن را به متن ساخت تاریخ آورد؛ نه با الگوی مصرف‌زده غربی، بلکه با الگویی سوم از زن؛ الگویی از زنی که مؤمن است و آگاه، عفیف است و فعال، مادر است و مدیر خانه، جامعه‌ساز است و اهل علم و جهاد.»
سلامی با تأکید بر اینکه امروز بانوان خود را در نقطه مرکزی فرامین امام خویش می‌دانند و حافظ وحدت هستند، خاطرنشان کرد: دشمن گاهی جامعه را با بمب نمی‌شکند، با شایعه می‌شکند. در چنین شرایطی، زن مؤمن پاسدار روح جامعه است. او می‌تواند خانه را به سنگر امید تبدیل کند، رسانه را به میدان روایت حقیقت، هنر را به زبان حقیقت و عاطفه را به پیوند اجتماعی تبدیل کند. بانوی مؤمن باید بداند که گاهی یک کلمهٔ او یک فرزند را به آینده امیدوار می‌کند، یک روایت او یک خانواده را از بحران نجات می‌دهد، یک قلم او تهدید دشمن را کنار می‌زند و عهد او با خواهر مؤمنش می‌تواند هستهٔ یک حرکت اجتماعی بسازد. پس عهد خواهری ما میثاقی تمدنی است.
این فعال حوزه زنان خاطرنشان کرد: دل‌ها حول ولایت سامان می‌یابند و خواهران مؤمن به شبکه‌ای زنده از محبت، بصیرت، خدمت و مقاومت تبدیل می‌شوند. عهد خواهری یعنی بانوی مؤمن برای خواهر دینی خود پناه، تکیه‌گاه، آیینه، همراه و همرزم است. 
وی تأکید کرد: «جهان امروز محتاج زنانی است که از جنس فاطمه و زینب (س) باشند؛ زنانی که زیبایی را در بندگی، آزادی را در کرامت، قدرت را در ایمان و آینده را در ولایت معنا کنند. دشمن می‌خواهد زن مسلمان ایرانی را از هویت خود تهی کند یا از میدان اثرگذاری بیرون براند. اما زن انقلاب اسلامی نشان داده است که می‌توان پاک بود و پیشرو، مادر بود و جامعه‌ساز. عهد می‌بندیم که ما دختران و مادران این سرزمین مقدس ایران، همدل و همراه با رهبری حضرت عالی، قله‌ها را فتح کنیم و در راه اعتلای ایران جان فدای رهبر و ملت عزیزمان باشیم و زیر سایه ولایت، رویای پوچ سلطه استکبار را به کابوسی وحشتناک بدل خواهیم کرد. نقطه آغاز و پایان همه چیز برای ما خامنه‌ای است؛ جان می‌دهیم.
سرکار خانم سلامی در پایان با اشاره به رهبری حضرت آیت الله امام سیدمجتبی خامنه‌ای خاطرنشان کرد: خداوند رحمان را شاکریم که سایه بلندپایه و پربرکت امام عزیزمان را بر سر امت اسلام مستدام داشته و از درگاه خداوند تعالی استمرار وجود مولا و مقتدایمان را مسئلت داریم.


نظرات شما