پنجشنبه ۱ آبان ۱۴۰۴

اقتصادی

سرویس مدارس دانش‌آموزان استثنایی لَنگ بودجه

سرویس مدارس دانش‌آموزان استثنایی لَنگ بودجه
عصر قم - ایسنا / رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه اگر بودجه سرویس مدارس در سال جاری به‌طور صددرصد تخصیص یابد، با توجه به جمعیت ۸۰ هزار نفری ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه اگر بودجه سرویس مدارس در سال جاری به‌طور صددرصد تخصیص یابد، با توجه به جمعیت 80 هزار نفری دانش‌آموزان و رقم حدود 680 میلیارد تومانی بودجه، میانگین هزینه سرویس هر نفر سالانه حدود 8.5 میلیون تومان خواهد بود که عملاً پاسخگوی نیاز واقعی نیست گفت: همچنین به دلیل عدم جذب نیروهای متخصص در این حوزه، با کمبود جدی 3000 نیروی انسانی متخصص مواجه هستیم.
سالار قاسمی درباره تعداد دانش‌آموزان با نیازهای ویژه گفت: در مجموع 10 هزار و 879 دانش‌آموز با نیازهای ویژه در بدو ورود سال 1404 شناسایی شدند که از این تعداد 8 هزار و 440 نفر کم‌توان ذهنی، 260 نفر کم‌بینای شدید و نابینا، 406 نفر کم‌شنوا و ناشنوا، 859 نفر دارای ناتوانی جسمی و حرکتی شدید و 914 نفر مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هستند.
وی درباره اقدامات انجام‌شده برای دانش‌آموزان مبتلا به اختلال یادگیری افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی با رویکرد جدید اختلال یادگیری برای تمامی کارکنان مراکز جامع سراسر کشور، راه‌اندازی سامانه الکترونیکی ارجاع، پذیرش و ارائه خدمات درمانی در بستر سامانه «سیرت 2» در پروتکل جدید جهت مداخلات درمانی و کاهش استرس دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری انجام شده است.
بازار
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ادامه داد: همچنین ثبت درخواست و پذیرش از طریق سامانه سیدا توسط معلم مربوطه انجام و پس از تأیید، به سامانه سیرت 2 ارسال می‌شود تا بررسی و پذیرش صورت گیرد.
قاسمی درباره بودجه سرویس مدارس برای این دانش‌آموزان گفت: اگر بودجه سرویس مدارس در سال جاری به‌طور صددرصد تخصیص پیدا کند، با توجه به جمعیت کل 80 هزار نفری این دانش‌آموزان و رقم حدود 680 میلیارد تومانی بودجه، میانگین هزینه سرویس هر نفر سالانه حدود 8.5 میلیون تومان خواهد بود که عملاً پاسخگوی نیاز واقعی نیست.
وی افزود: چنانچه شهرداری‌ها بر اساس تجویز قانونی مندرج در قانون بودجه، در جهت مساعدت به خانواده دانش‌آموزان با نیازهای ویژه همکاری نکنند، عملاً با چالش جدی مواجه خواهیم شد.
رئیس سازمان درباره کمبود نیروی انسانی اظهار کرد: آموزش‌وپرورش استثنایی از یک رکن مهم و ساحت تربیتی ویژه با عنوان توانبخشی برخوردار است که شامل سه بخش کاردرمانی، گفتاردرمانی و شنوایی‌شناسی است. در حال حاضر به دلیل عدم جذب نیروهای متخصص در این حوزه با کمبود جدی مواجه هستیم و در این راستا حدود 3000 نیروی متخصص مورد نیاز است.


نظرات شما