سه شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

فرهنگی

یادداشت؛

درخواست نامشروع علی‌اف از آنکارا برای سرکوب منتقدان حجاب

درخواست نامشروع علی‌اف از آنکارا برای سرکوب منتقدان حجاب
عصر قم - تبریز- یک روزنامه‌نگار سرشناس ترکیه‌ای با انتقاد شدید از ساختار سیاسی جمهوری آذربایجان تأکید کرد که این کشور فاقد ویژگی‌های یک دولت دموکراتیک است و اداره آن شباهت به حکومتی قبیلگی دارد.
  بزرگنمايي:

عصر قم - تبریز- یک روزنامه‌نگار سرشناس ترکیه‌ای با انتقاد شدید از ساختار سیاسی جمهوری آذربایجان تأکید کرد که این کشور فاقد ویژگی‌های یک دولت دموکراتیک است و اداره آن شباهت به حکومتی قبیلگی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز ، «لِوِنت گول‌تکین» روزنامه‌نگار باسابقه ترکیه‌ای، در اظهاراتی که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های مختلف داشته، تصریح کرد: حکومت جمهوری آذربایجان یک دولت واقعی نیست، بلکه یک قبیله است و هیچ‌گونه قانون دموکراتیکی در آن جریان ندارد. رفتار حاکمان باکو نشان می‌دهد که آنان کمترین تحمل انتقادی را ندارند؛ به‌طوری‌که برای یک توئیت یا انتقاد ساده، حکم جلب بین‌المللی صادر می‌کنند.
وی با اشاره به واکنش دولت باکو به اظهارات دلسوزانه یک شهروند ترکیه‌ای پیرامون تبعات منفی ممنوعیت حجاب افزود: الهام علی‌اف از دولت ترکیه درخواست کرده است تا ۷ نفر از شهروندان این کشور را به دلیل ابراز مخالفت با سیاست‌های حجاب‌ستیزی دستگیر و زندانی کند؛ رفتاری که کاملاً شبیه به عملکرد رؤسای قبایل است تا یک دولت مسئول.
اقدام غیرقانونی باکو در ممنوع‌الورود کردن شخصیت‌های ترکیه‌ای
در ادامه رویکردهای استبدادی حکومت باکو، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اخیراً فهرست اسامی ۳۱ تن از شهروندان ترکیه را منتشر کرده که ورودشان به این کشور ممنوع اعلام شده است. در میان این افراد، چهره‌های سرشناسی چون «فاتح اربکان» رئیس حزب رفاه مجدد، «عمر فاروق گرگرلی‌اوغلو» نماینده پارلمان، «احمد چاکار» مفسر ورزشی، «یحیی اوغراش» نایب‌رئیس حزب هُداپار، «محمد بوینوک‌آلین» استاد دانشگاه مرمره و امام سابق ایاصوفیه، و همچنین «یوسف کاپلان» و «اسماعیل کیلیچ‌آرسلان» از روزنامه‌نگاران و نویسندگان مطرح ترکیه دیده می‌شوند.
وزارت خارجه باکو مدعی شده است که این افراد با انتشار مطالب در شبکه‌های اجتماعی، «حاکمیت، امنیت ملی، نظم قانون اساسی و رهبری جمهوری آذربایجان» را هدف قرار داده‌اند.
گفتنی است سابقه برخورد با منتقدان در جمهوری آذربایجان همواره با حاشیه‌های خونینی همراه بوده است؛ از جمله ترور مشهور «ائلمار حسین‌اف» سردبیر نشریه «مونیتور» که پیش‌تر با شلیک گلوله به دهانش در شهر باکو به قتل رسید.
نویسنده: وحید نستوهی


نظرات شما