سه شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

گفتگو

آغاز فاز اول جنگلداری اجتماعی در ۶۰ هزار هکتار از اراضی ملی کهگیلویه و بویراحمد

آغاز فاز اول جنگلداری اجتماعی در ۶۰ هزار هکتار از اراضی ملی کهگیلویه و بویراحمد
عصر قم - ایسنا/ استاندار کهگیلویه و بویراحمد از اختصاص ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان برای اجرای طرح جنگلداری اجتماعی خبر داد و گفت: فاز نخست این طرح با حدود ۶۰ هزار ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / استاندار کهگیلویه و بویراحمد از اختصاص ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان برای اجرای طرح جنگلداری اجتماعی خبر داد و گفت: فاز نخست این طرح با حدود ۶۰ هزار هکتار آغاز خواهد شد.
یدالله رحمانی دوشنبه ۱۱ آبان در سومین جلسه ملی هماهنگی طرح جنگلداری اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد که به میزبانی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برگزار شد، جنگل‌ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد را ظرفیتی عظیم برای ایجاد منابع درآمدی دانست و اظهار کرد: مشارکت مردم در حفاظت از طبیعت، اشتغالزایی و توسعه پایدار از مهم‌ترین دستاوردهای اجرای این طرح خواهد بود.
وی با اشاره به حمایت استان از توسعه زیرساخت‌ها، از جمله نهالستان‌ها و تولید نهال، همچنین اختصاص تسهیلات به متقاضیان جنگلداری اجتماعی، خواستار حمایت ویژه مسئولان ملی از اجرای این طرح شد.
کامران پورمقدم، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این جلسه بر اهمیت مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی تأکید کرد و به رسمیت شناختن حقوق عرفی مردم و بهره‌برداران را لازمه تحقق این مشارکت دانست.
پورمقدم کشت گیاهان دارویی، بادام‌کاری و گردشگری را از ظرفیت‌هایی برشمرد که می‌توانند زمینه مشارکت مردم در حفاظت، توسعه و بهره‌برداری از منابع طبیعی را فراهم کنند.
حسن وحید، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز با اشاره به اینکه منابع طبیعی متعلق به همه مردم است، بر اجرای طرح جنگلداری اجتماعی و جنگل‌کاری اقتصادی بر اساس طرح مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز و در قالب سامان‌های عرفی تأکید کرد.
وی توجه به ظرفیت‌هایی همچون گیاهان دارویی، انرژی‌های نو و گردشگری را در اجرای این طرح مهم دانست.
محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون زیربنایی و اقتصادی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز در این نشست توانمندسازی، اشتغال و توسعه پایدار را از ارکان فعالیت این معاونت اعلام کرد و گفت: با اجرای طرح جنگلداری اجتماعی و جنگل‌کاری اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد باید الگویی قابل اجرا در سراسر کشور ایجاد کنیم.
وی ارائه تسهیلات به متقاضیان، آموزش، کمک‌های فنی و ارتباط تولیدکنندگان با بخش صنعت برای تکمیل زنجیره ارزش محصولات را از زمینه‌های حمایت این معاونت برشمرد.
همچنین سیدجمال موسویان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه با تشریح وضعیت منابع طبیعی استان و چالش‌های موجود، حفاظت از منابع طبیعی با مشارکت مردم را از مهم‌ترین اهداف جنگلداری اجتماعی و جنگل‌کاری اقتصادی عنوان کرد.
وی بیان کرد: مردم در اجرای این طرح با رعایت حقوق بهره‌برداران، در قالب سامان‌های عرفی و از طریق تشکیل تعاونی‌ها، تشکل‌ها و صندوق‌های خرد مشارکت خواهند کرد.


نظرات شما