يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴

گفتگو

نقد رسولی به انتصاب اخیر پزشکیان

نقد رسولی به انتصاب اخیر پزشکیان
عصر قم - نامه نیوز / فعال سیاسی اصلاحات گفت: پزشکیان کسی را به جایگاه معاونت منصوب کرد که در کارنامه اش نشانی از تجارب اعمال مدیریت در سطوح کلان راهبردی حوزه انرژی دیده ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - نامه نیوز / فعال سیاسی اصلاحات گفت: پزشکیان کسی را به جایگاه معاونت منصوب کرد که در کارنامه اش نشانی از تجارب اعمال مدیریت در سطوح کلان راهبردی حوزه انرژی دیده نمی شود.
دولت پزشکیان از همان روزهای نخستِ تشکیل کابینه با انتقادهایی همراه بود و حتی این موضوع عامل دلخوری بخشی از بدنه اجتماعی دولت شد اما بعد مدتی حامیان پزشکیان صلاح را در سکوت دیدند تا آنکه یک خبر دوباره انتقادها را تازه کرد. انتصاب اسماعیل سقاب اصفهانی ــ از مدیران دولت رئیسی و چهره‌ای نزدیک به جبهه پایداری ــ به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، جنجال‌ها را به اوج رساند. این انتصاب غیرمنتظره چنان واکنش‌برانگیز شد که فیاض زاهد عضو شورای اطلاع رسانی دولت استعفا کرد.
حسن رسولی در گفتگو با نامه نیوز درباره اوج‌گیری انتقادها به تصمیم رئیس جمهور در انتصاب معاون جدید خود گفت: آقای دکتر پزشکیان در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری از نامزدهای انتخابی مجمع عمومی جبهه اصلاحات بود، تنها نامزدی هم بود که توانست تأیید صلاحیت شورای نگهبان را کسب کند بنابراین او مورد حمایت جریانات اصلاحات بود و همچنان خواهد بود.
بازار
وی افزود: آیا منتخب جریان اصلاحات بودن به معنی تأیید همه مواضع و اقدامات آقای پزشکیان است؟ چنین باوری را نمی توان به جریان اصلاحات نسبت داد. برخی از مواضع و اقدامات ایشان با رویکردهای جریان اصلاحات همخوانی داشت و دارد و طبعا پاره ای از مواضع و انتصابات او نسبت مستقیمی با مطالبات جریان اصلاح طلبی ندارد. با علم به این جریان اصلاحات سال گذشته به آقای پزشکیان پس از ساعت ها بحث، پرسش و پاسخ رأی داد و از همه توان خودش برای موفقیت دکتر پزشکیان استفاده کرد.
این فعال سیاسی یادآور شد: از منظر ارزیابی مواضع و عملکرد، جریان فکری ما در قبال رأیی که از موافقان برای دکتر پزشکیان گرفت دارای تعهد اخلاقی،‌ مسئولیت اجتماعی و وظیفه پاسخگویی یکسان است. آقای دکتر پزشکیان حسب تشخیص فردی خود، رویکرد وفاق -به این معنی که دعوا نکنیم- را مبنای جهت گیری های نظری و عملی قوه مجریه قرار داد. هر چند تاکنون تعریف جامعی از این رویکرد نشده اما در مجموع او در اردوگاه اصلاح طلبی تعریف شده و تعریف می شود کما اینکه سایر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با وجودی که تفاوت هایی با هم داشتند ولی در یک هدف مشترک بودند و آن هم رقابت و ممانعت از رأی آوری دکتر پزشکیان بود.
وی ادامه داد: جریان فکری اصلاحات در مواجهه با رفتارها و مواضع دکتر پزشکیان از یک چارچوب واقع بینانه و مسئولانه تبعیت می کند. اقدامات ایشان در حوزه ایجاد سازگاری در سطوح بالای نظام سیاسی ستودنی است. تلاش او برای متوقف کردن قانون موصوف به «عفاف و حجاب» -که می توانست شکاف های اجتماعی ایران را گسترده تر کند- ستودنی است. تلاش هایی که رئیس جمهور قبل از جنگ 12 روزه برای پیشگیری از درگیری و چه در جریان جنگ برای اداره امور کشور انجام داد، قابل تقدیر است.
این فعال سیاسی یادآور شد: آقای پزشکیان در حوزه سیاست داخلی با راهبرد تعامل عزتمندانه با جهان، موضع گیری های بسیار خوبی داشت و دارد و سایر نقاط مثبتی که می توان به لیست این موارد اضافه کرد. الان بیش از یکسال از عمر دولت آقای پزشکیان می گذرد، با وجودی که تراکم بحران ها و فشارهای داخلی و خارجی بر دولت او در مقایسه با دولت های گذشته بی سابقه است اما در پاره ای امور مثل برخی گزینش ها به ویژه انتصاب اخیر ایرادات اساسی به آقای دکتر پزشکیان وارد است.
وی افزود: اگر بپذیریم یکی از عدم تعادل ها در شرایط فعلی در حوزه انواع و اقسام فرآورده ها و منابع انرژی است، آقای پزشکیان به کسی در این حوزه جایگاه معاونت داد که در کارنامه اش نشانی از تجارب اعمال مدیریت در سطوح کلان راهبردی حوزه انرژی دیده نمی شود، این موضوع هم برای جامعه، هم ‌دولت و هم سازمان رأی او از حساسیت بالایی برخوردار است.
رسولی اظهار کرد: چهره اصلاح طلبی مثل دکتر فیاض زاهد در کنار دکتر ظریف و دیگران از همه ظرفیت خود برای پیروزی دکتر پزشکیان بهره برد،‌ در مواجهه با این انتخاب حیرت زده، چاره ای جز کنارگیری نداشت بنابراین ضمن آنکه باید برای رئیس جمهور متناسب با مسئولیت هایش، اختیارات کامل را قائل باشیم اما به عنوان یک جریان همراه، دلسوز و مشفق با رصد مواضع و عملکردها و تأکید بر دستاوردها در شرایط فوق العاده بحرانی امروز کشور، می طلبد به رئیس جمهور یک نسبت واقع بینانه و منصفانه ای داشته باشیم.


نظرات شما