سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴

اقتصادی

آخرین آمار خروج مهاجران افغانستانی از کشور

آخرین آمار خروج مهاجران افغانستانی از کشور
عصر قم - ایسنا / مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به ارائه توضیحاتی در خصوص آخرین آمار خروج مهاجران افغانستانی از کشور پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری تا ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به ارائه توضیحاتی در خصوص آخرین آمار خروج مهاجران افغانستانی از کشور پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری تا روز گذشته نزدیک به یک میلیون و 456 هزار نفر از کشور خارج شده‌اند که تقریباً نزدیک به 25 درصد جامعه هدف ما را شامل می‌شود.
نادر یاراحمدی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در حاشیه چهارمین نشست وزیران کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در منطقه اکو با توجه به اینکه کشورهایی با شرایط متفاوت اقتصادی وجود دارند، هم موضوع پذیرش مهاجران مطرح است و هم موضوع حضور مهاجران دیگر کشورها از طریق این کشورها مطرح است که امیدوارم با همکاری‌های مهم اقتصادی که صورت می‌گیرد، بتوانیم این مهاجرت‌ها را به طور کنترل شده‌ای مدیریت کنیم؛ چراکه ریشه‌ی بسیاری از مهاجرت‌ها در منطقه اکو، اقتصادی است و حتماً همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در این موضوع موثر باشد.
وی افزود: شاید علت برخی از مهاجرت‌ها موضوعاتی غیر از مسائل اقتصادی نظیر جنگ‌هایی که در کشور افغانستان و دیگر کشورهای نزدیک به وقوع پیوسته باشد، اما ادامه آن، مسائل اقتصادی است و همکاری‌های اقتصادی می‌تواند از مهاجرت‌هایی که در منطقه تغییرات جمعیتی عمده ایجاد کرده است، جلوگیری کند. امروز تغییرات جمعیتی عمده‌ای در کشورهای منطقه ایجاد شده است و علت نیز آن است که افراد برای دسترسی به یک وضعیت بهتر، مهاجرت می‌کنند، اما تاثیر منفی که خصوصاً در حوزه زنان و کودکان داریم، امروز برای ما مشکل ساز شده است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور عنوان کرد: در کشور ما که نزدیک به 6 میلیون مهاجر افغانستانی وجود دارد، امروز 26 درصد سرپرستان خانوار، زنان هستند و اینکه زنان خودشان باید مسئولیت یک خانواده را در زمان مهاجرت بپذیرند، مشکلات زیادی را برای آنها و جامعه‌ای که مجبور شده است آنها را به عنوان مهاجر بپذیرد، به وجود آورده است. امیدوارم همکاری‌هایی که در منطقه در حال انجام است به ویژه همکاری‌های در قالب اکو بتواند فعالیت‌هایی را سازمان دهد که دستگاه‌های مسئول به هم نزدیک شوند و بتوانند موضوع را کنترل کنند.
یاراحمدی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره تعداد اتباع خارج شده در کشور گفت: از ابتدای سال جاری تا روز گذشته نزدیک به یک میلیون و 456 هزار نفر از کشور خارج شده‌اند که تقریباً نزدیک به 25 درصد جامعه هدف ما را شامل می‌شود و به همین میزان همچنان مهاجر غیرقانونی داریم که باید از کشور خارج شوند؛ ما پذیرفته‌ایم که نزدیک به 50 درصد از جمعیت 6 میلیونی که سال گذشته عنوان کردیم، در فاز اول کنترل مهاجران افغانستانی در کشور بمانند تا در دوره‌های بعد بتوانیم آنها را کنترل کنیم.
وی افزود: امروز نزدیک به 4 میلیون و 500 هزار نفر افغانستانی در کشور حضور دارند، اما به جهت مرزهای شخصی به ویژه مسائلی که در پاکستان و افغانستان به وجود آمد، باعث شد همیشه عده‌ای در تردد باشند، عده‌ای را که به صورت مهاجر وارد کشور می‌شوند، به صورت برآوردی همیشه به این جمعیت اضافه می‌کنیم.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور همچنین درباره خروج زنان افغانستانی از کشور گفت: بسیاری از خانم‌هایی که خارج شده‌اند به همراه خانواده بودند و سیاست ما این است که زنانی که سرپرست خانوار هستند یا تنها هستند را از کشور طرد نکنیم مگر آنکه خودشان به صورت داوطلبانه این موضوع را بخواهند که تعداد آنها بسیار کم است. اکثر اتباعی که در موج جدید کمک به خروجشان از کشور خارج شدند، بیشتر مردان و خانواده‌ها بوده‌اند.
یاراحمدی درباره نتایج مذاکرات ایران با افغانستان در حوزه مهاجرت نیز عنوان کرد: در حوزه مقابله با مهاجرت‌های غیرقانونی صحبت‌هایی با افغانستان شده است ، اما عملاً تضمینی از سوی آنها وجود ندارد و در شرق کشور متاسفانه تلاش‌های مناسبی صورت نمی‌گیرد. تا زمانی که شرایط اقتصادی کاملا متفاوت است فکر می‌کنم که نمی‌توانیم این موضوع را به صورت دلخواه خود کنترل کنیم. امیدواریم این گونه اجلاس‌هایی که تشکیل می‌شود، بتواند به مدیریت موضوع کمک کند.
بازار


نظرات شما