چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴

اقتصادی

۹۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال درگیر پوکی استخوان هستند

۹۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال درگیر پوکی استخوان هستند
عصر قم - ایسنا / رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مشکلات استخوانی در ۹۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال در عین حال بر لزوم افزایش مصرف ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مشکلات استخوانی در 90 درصد افراد بالای 65 سال در عین حال بر لزوم افزایش مصرف لبنیات و کلسیم تاکید کرد.
باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: تراکم‌ استخوان‌ها تا 30 سالگی در شرایط رشد قرار دارند اما عوامل مختلفی مانند نژاد می‌تواند وضعیت رشد تراکم استخوان را تحت تاثیر قرار دهد و به همین دلیل شرایط رشد تراکم استخوان‌ها برای تمام افراد یکسان و مشترک نیست. افزایش سن سبب می‌شود که تراکم استخوانی کاهش یابد و این موضوع در سنین 40 تا 60 سالگی به اوج خود می‌رسد.
بازار
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره وضعیت سلامت استخوانی کشور گفت: متاسفانه، فقط 20 درصد افراد بالای 50 سال، شرایط نرمال استخوانی دارند و حدود 30 درصد از این افراد به مشکل پوکی استخوان جدی مبتلا هستند. همچنین 50 درصد افراد بالای 50 سال اختلالات استخوانی دارند. آمار و ارقام پوکی استخوان در افراد بالای 50 سال بیانگر این است که به موضوع پوکی استخوان می‌بایست به طور جدی توجه کنیم.
لاریجانی درباره افزایش سن و تاثیر آن بر سلامت استخوان نیز توضیح داد: حدود 40 درصد افراد بالای 65 سال به پوکی استخوان مبتلا هستند و 40 درصد دیگر این افراد نیز کمبود در تراکم استخوان را تجربه می‌کنند. به طور کلی، مشکلات استخوانی گریبان 90 درصد افراد بالای 65 سال را گرفته است.
وی با بیان اینکه اطلاعات مردم درباره سلامت استخوان بسیار پایین است، توضیح داد: رسانه‌ها می‌توانند در زمینه افزایش آگاهی از سلامت استخوان اثرگذار باشند. حدود 80 درصد افراد از پوکی استخوان خود مطلع نیستند و این در حالی است که مردم باید از سلامت استخوان و ضرورت این مولفه آگاه باشند.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره ریسک‌فاکتورهای موثر بر پوکی استخوان گفت: برخی عوامل خطر موثر بر پوکی استخوان قابل کنترل نیستند که ژنتیک افراد جزو این دسته محسوب می‌شود. تغذیه از دیگر عوامله موثر بر سلامت استخوان به حساب می‌آید. متاسفانه 60 درصد مردم کشور ما به میزان کلسیم مصرف نمی‌کند.
وی درباره ضرورت مصرف کلسیم گفت: اگرچه مصرف کلسیم ضروری است اما در رسانه‌ها با تبلیغاتی مواجه هستیم که بیان می‌کنند مصرف شیر می‌تواند اسیدیته معده را افزایش دهد اما این شرایط در صورت مصرف بیش از حد شیر به وجود می‌آید. به طور معمول اگر مصرف منطقی باشد مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌شود.
لاریجانی درباره سرانه مصرف لبنیات در ایران توضیح داد: میزان مصرف روزانه کلسیم می‌بایست 1000 تا 1200 میلی‌گرم باشد. میزان سرانه مصرف لبنیات در کشورهای جهان برای هر فرد 300 کیلو است اما این رقم در کشور ما یک چهارم این عدد است. کلسیم می‌تواند از لبنیات، منابع گیاهی و مواد غذایی تامین شود. اگر خواهان تامین کلسیم از منابع گیاهی هستیم باید به میزان بیشتری از لبنیات آن را مصرف کنیم.
او درباره مصرف ویتامین D نیز گفت: بررسی‌ها بیانگر این است که مصرف ویتامین D پس از دوران پاندمی کرونا در کشور بهبود یافته و اگر بتوانیم افزایش این ویتامین در کشور را حفظ کنیم، اقدام خوبی کرده‌ایم. متاسفانه وضعیت مصرف این ویتامین در کشور مناسب نیست و بهتر است ماهانه یک قرص 50 هزار واحدی مصرف شود.
وی درباره آمار و ارقام شکستگی استخوان در کشور گفت: آمار و ارقام شکستگی سال 1400 بیانگر این است که 150 هزار شکستگی در این سال رخ داده است. تعدادی از بیمارستان‌های کشور نسبت به ثبت اطلاعات افرادی که دچار شکستگی می‌شوند، اقدام کردند. ما در نظر داریم که برنامه ثبت شکستگی و پیگیری را با همکاری وزارت بهداشت در سطح کشور اجرا کنیم. با توجه به آمار و ارقام سال 1400 می‌توان گفت که روزانه 400 نفر دچار شکستگی می‌شوند. متاسفانه، روزانه 10 نفر به دلیل شکستگی‌های شدید جان خود را از دست می‌دهند و بنابراین 3000 نفر در هر سال به دلیل شکستگی جان خود را از دست می‌دهند.
لاریجانی گفت: متاسفانه، فقط دو نفر از هر 10 نفر افراد بالای 50 سال دارای تراکم استخوان نرمال هستند. همچنین 5 درصد زنان بالای 65 سال دارای سنجش تراکم استخوان نرمال هستند.


نظرات شما