شنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۴

اقتصادی

نقش رژیم غذایی در درمان بیماری سلیاک

نقش رژیم غذایی در درمان بیماری سلیاک
عصر قم - ایسنا / متخصص تغذیه شناسایی و مدیریت بیماری سلیاک را نیازمند آگاهی از علائم و پایبندی به رژیم غذایی بدون گلوتن دانست. دکتر نسرین شریفی با اشاره به ماهیت بیماری ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / متخصص تغذیه شناسایی و مدیریت بیماری سلیاک را نیازمند آگاهی از علائم و پایبندی به رژیم غذایی بدون گلوتن دانست.
دکتر نسرین شریفی با اشاره به ماهیت بیماری سلیاک، گفت: این بیماری گوارشی ناشی از حساسیت به پروتئین گلوتن موجود در گندم، جو و چاودار است که در اثر واکنش سیستم ایمنی، التهاب و از بین رفتن پرزهای روده ایجاد می‌شود.
بازار
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: از بین رفتن پرزهای روده سبب سوء جذب و کاهش سطح جذب مواد غذایی می‌شود.
متخصص تغذیه دانشگاه اظهار کرد: علائم کلاسیک سلیاک شامل اسهال، دردهای شکمی و نفخ است، اما علائم غیرکلاسیک مانند مشکلات پوستی و کم‌خونی نیز می‌تواند بروز کند.
وی با اشاره به نقش زمینه‌های ژنتیکی در بروز این بیماری، تصریح کرد: سلیاک اغلب با بیماری‌های خودایمنی دیگر مانند دیابت نوع یک و بیماری‌های تیروئیدی همراه است و اگرچه در کودکی قابل تشخیص است، اما بروز علائم در بزرگسالی نیز شایع می‌باشد.
دکتر شریفی، درمان مؤثر این بیماری را تنها در پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن دانست و گفت: این بیماران باید از مصرف گندم، جو و چاودار پرهیز کرده و از آردهای جایگزین مانند ذرت، برنج و نخودچی استفاده کنند.
وی با تأکید بر ضرورت دقت بیماران در انتخاب محصولات غذایی و دارویی فاقد گلوتن، افزود: توجه به برچسب محصولات، مشاوره با انجمن‌های تخصصی و مراجعه به مراکز عرضه معتبر، نقش مهمی در حفظ سلامت این بیماران دارد.
بر اساس گزارش سایت وبدا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پایان توصیه کرد: بیماران مبتلا به سلیاک برای تأمین نیازهای تغذیه‌ای خود از فروشگاه‌های معتبر عرضه‌کننده محصولات عاری از گلوتن خرید کرده و در صورت نیاز از متخصصان تغذیه مشورت بگیرند.


نظرات شما