عصر قم - ایسنا / منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که تاثیر آن بر تنظیم قند و فشار خون تا تامین سلامتی استخوانها، عضلات و حتی ترمیم دیانای (DNA) ثابت شده است.
متخصصان تغذیه و سلامت میگویند بادام یک منبع شناختهشده منیزیم است که هر اونس (حدود 28 گرم) آن نزدیک به 78 میلیگرم منیزیم دارد.
بازار ![]()
همچنین شش خوراکی دیگر که بیشتر از بادام منیزیم دارند و علاوه بر منیزیم حاوی پروتئین، فیبر، آنتیاکسیدان و ریزمغذیهای دیگر نیز هستند عبارتند از:
اسفناج
اسفناج سرشار از مواد مغذی است که منیزیم تنها یکی از آنهاست. هر پیمانه اسفناج پخته 157 میلیگرم منیزیم دارد. اسفناج به سلامتی استخوان کمک میکند و به دلیل پتاسیم و نیترات موجود در آن، میتواند فشار خون را کاهش دهد.
تخم کدو
تخم کدو از منابع بسیار غنی منیزیم است و تقریبا دو برابر بادام منیزیم دارد، به طوری که هر 28 گرم آن حاوی حدود 156 میلیگرم منیزیم است. این دانهها همچنین سرشار از روی، آهن و پروتئین گیاهی هستند و در کنار آنها، چربیهای مفید، فیبر برای سلامت روده و آنتیاکسیدانهای تقویتکننده سیستم ایمنی را فراهم میکنند.
کینوا
یک پیمانه کینوا پخته 120 میلیگرم منیزیم دارد. این دانه مغذی علاوه بر منیزیم، منبع خوبی از فیبر و پروتئین و برای سلامت روده و سیستم ایمنی، مفید است.
لوبیا سیاه
لوبیای سیاه انتخابی عالی برای دریافت منیزیم است و هر یک پیمانه پخته آن 120 میلیگرم منیزیم دارد. این دانهها منبعی غنی از پروتئین، فیبر و ریزمغذیهایی مانند فولات، منگنز، آهن، پتاسیم و ویتامین ب 6 هستند که به سلامتی روده، قلب و کنترل قند خون کمک می کنند.
دانه چیا
به گزارش ایندیپندنت، دانههای چیا در هر 28 گرم حدود 95 میلیگرم منیزیم دارند و علاوه بر آن سرشار از آنتیاکسیدان، اسیدهای چرب امگا 3 و فیبرند. چیا اغلب در تهیه پودینگ و ترکیب با شیر یا ماست یا جو دوسر استفاده میشود اما توجه داشته باشید چون چیا فیبر زیادی دارد اگر تازه مصرف آن را شروع کردهاید، این کار را بهتدریج و با مقدار کم انجام دهید و قبل از خوردن حتما آن را با مایع ترکیب کنید تا ژلهای شود و از ناراحتی گوارشی جلوگیری کند.
بذر کتان
هر 28 گرم بذر کتان 80 میلیگرم منیزیم دارد. این دانهها علاوه بر منیزیم، حاوی تیامین و منگنزند. تیامین به بهبود خواب کمک میکند و منگنز در سلامتی مغز و سیستم ایمنی نقش دارد.