عصر قم

آخرين مطالب

علائم بیش‌فعالی از دوسالگی قابل‌ مشاهده است اقتصادی

علائم بیش‌فعالی از دوسالگی قابل‌ مشاهده است
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا /فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک‌ونوجوان با بیان اینکه علائم اختلال بیش‌فعالی از حدود دو سالگی قابل‌ مشاهده است، گفت: در سنین دو تا چهارسالگی علائم شدت بیشتری پیدا می‌کند، اما با افزایش سن و در حدود 10 سالگی، برخی از نشانه‌ها فروکش می‌کند، در نوجوانی بیشتر علائم مربوط به تمرکز دیده می‌شود و این اختلال در برخی موارد تا بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد.
دکتر امین ماهورام مشهدی - عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه علت دقیق بیش‌فعالی در کودکان هنوز شناسایی نشده است، اظهار کرد: شواهد علمی نشان می‌دهد که مهم‌ترین عامل بروز این اختلال ژنتیکی است.
وی افزود: گرچه عوامل محیطی می‌توانند در بروز یا تشدید این اختلال نقش اندکی داشته باشند، اما این عوامل بسیار تأثیرگذار و قطعی شناخته نشده‌اند.
فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک‌ونوجوان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه روند شیوع این بیماری نسبت به سال‌های گذشته افزایش نیافته، خاطرنشان کرد: آنچه افزایش‌یافته، میزان تشخیص است؛ چرا که درگذشته خانواده‌ها فرزندان بیشتری داشتند و بسیاری از رفتارهای کودکانه از جمله بیش‌فعالی کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت، اما امروزه با تغییر سبک زندگی، رفتارهای فرزندان بیشتر به چشم می‌آید و همین امر باعث شده موارد بیشتری از این اختلال تشخیص داده شود.
ماهورام ادامه داد: پیشرفت تکنولوژی و افزایش سطح آگاهی خانواده‌ها نیز از دیگر دلایل افزایش تشخیص این اختلال است؛ به‌طوری‌که والدین با کوچک‌ترین علائم، وضعیت فرزند خود را پیگیری می‌کنند.
وی با بیان اینکه بیش‌فعالی معمولا به دلیل کمبود یا نقص در مواد خاصی در مغز کودک ایجاد می‌شود، عنوان کرد: درمان اصلی این بیماری بر اساس جبران همین کمبودها از طریق دارو انجام می‌شود.
فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک‌ونوجوان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با این‌حال، نقش رفتار والدین و محیط تربیتی کودک در بهبود روند درمان بسیار مؤثر است. آموزش اصول فرزندپروری و رفتار صحیح با کودک، تأثیر بسزایی در روند درمان دارد و حتی می‌تواند از اثر دارو نیز پیشی بگیرد.
وی، صبر و بردباری را یکی از ارکان مهم در تربیت کودکان بیش‌فعال دانست و افزود: والدینی که فرزند بیش‌فعال دارند باید نسبت به سایرین صبوری بیشتری به خرج دهند و در مقابل رفتارهای نادرست کودک از خشونت و پرخاشگری پرهیز کنند؛ چراکه این واکنش‌ها نه‌تنها مفید نیست؛ بلکه اثرات معکوس دارد.
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با اشاره به تأثیر تغذیه در این اختلال، گفت: تغذیه نقش تعیین‌کننده‌ای در بروز یا بهبود بیش‌فعالی ندارد؛ با این‌حال مصرف زیاد قند و چربی برای همه کودکان، به‌ویژه کودکان مبتلا به این اختلال، مضر است.
ماهورام با اشاره به نشانه‌های این بیماری تصریح کرد: کودک برای تشخیص بیش‌فعالی باید حداقل یکی از دو علامت "پر تحرکی و بی‌قراری" یا "نقص تمرکز" را داشته باشد، در بسیاری از موارد، هر دو علامت هم‌زمان دیده می‌شود.
وی افزود: برخی کودکان ممکن است فقط دچار اختلال تمرکز باشند بدون اینکه بیش‌فعال باشند و بالعکس. علائم معمول شامل پرتحرکی مداوم، پرحرفی، رفتارهای تکانشی، پریدن در صحبت دیگران و عدم توانایی در نوبت‌گیری است.
این فوق‌تخصص روان‌پزشکی در توضیح بخش اختلال تمرکز گفت: این کودکان توان تمرکز بر موضوعی مشخص را ندارند، صحبت‌های دیگران را متوجه نمی‌شوند، کارهای ناتمام زیادی دارند، وسایلشان را گم می‌کنند و مسئولیت‌های محوله را فراموش می‌کنند، همچنین درس‌خواندن و انجام فعالیت‌هایی که نیازمند تمرکز هستند، برای آن‌ها بسیار دشوار است.
ماهورام با بیان اینکه علائم این اختلال از حدود دو سالگی قابل‌ مشاهده است، تصریح کرد: در سنین دو تا چهار سالگی علائم شدت بیشتری پیدا می‌کند، اما با افزایش سن و در حدود 10 سالگی، برخی از نشانه‌ها فروکش می‌کند، در نوجوانی بیشتر علائم مربوط به تمرکز دیده می‌شود و این اختلال در برخی موارد تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: در 60 درصد موارد، اختلال تمرکز تا جوانی و حتی بزرگسالی ادامه می‌یابد. طبق آمار، حدود پنج تا هفت درصد از کودکان به این اختلال مبتلا هستند.
این استاد دانشگاه با تأکید بر ضرورت مراجعه سریع به روان‌پزشک متخصص کودک در صورت مشاهده علائم، هشدار داد: درمان دیرهنگام می‌تواند منجر به چالش‌های متعدد شود، والدین باید توصیه‌های دارویی و رفتاری را صرفا از پزشک متخصص دریافت کنند و از خوددرمانی و پیروی از نظرات افراد غیرمتخصص جدا پرهیز کنند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، ماهورام با رد اعتیادآور بودن داروهای بیش‌فعالی گفت: اگر داروها توسط پزشک تجویز شده و طبق دستور مصرف شوند، نه‌تنها اعتیادآور نیستند بلکه می‌توانند مانع گرایش کودک به اعتیاد در آینده شوند، اطلاعات نادرست در این زمینه باعث می‌شود درمان به‌درستی صورت نگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/729082/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله فاضل لنکرانی: امام رضا (ع) معیار شیعه اثنی عشری است

داستانی شنیدنی از شهاب حسینی

قم کارگاه مسکن سازی/ انتخاب واحد‌های نهضت ملی مسکن قم؛ 20 ماه بعد از شروع ساخت

برنامه‌های هفته‌ بسیج سازندگی در قم اعلام شد

زلزله کهک قم را لرزاند

حوزه علمیه قم؛ صد سال پرشکوه در مسیر تمدن‌سازی اسلامی

حوزه علمیه قم در صدسال اخیر سرعت علم و تحول را درک کرده است

زمین‌لرزه کهک قم را لرزاند

11 سال کابوس اعدام به خاطر یک کیسه انار

دستگیری 16 نفر از اراذل و اوباش

روایت رئیس قوه قضاییه از عفوی که مانع ایجاد سابقه کیفری برای دانش‌آموزان و دانشجویان شد

هشدار درباره بحران دفن اموات در بهشت زهرا

کرمانی مقدم: پرسپولیس به 2 دیدار بعدی فکر کند نه نتایج سپاهان

در بارسلونا با من مثل مسی رفتار کردند!

ستاره پرطرفدار به یونایتد چراغ سبز نشان داد

اطلاعیه فدراسیون فوتبال؛ برای هیچ باشگاهی مجوز حرفه‌ای صادر نشده است

عبدالله روا: برد استقلال بهترین‌ خبر این چند وقت بود

آل محمود الشریف: فوتبال ایران در دوحه نیاز به تماشاگر ندارد

وضعیت مبهم با بیماری قابل پیش‌بینی و چیزی که از مردم گرفته شد!

پیام شاعرانه گل‌گهر برای قهرمانی تراکتور

مرادی: از دل همین تیم قهرمان المپیک و جهان بیرون می آید

برد بدون حتی یک شوت!

ساعت‌شمار خداحافظی رونالدو از فوتبال با شکوفایی پسر

پایان رقابت جام خلیج فارس و گرامیداشت جان باختگان بندر شهیدرجائی در جزیره کیش

چرا با وجود ورزش لاغر نمی‌شویم؟

پاسخ فرزند رئیس‌جمهور به واکنش‌ها درباره یک توییت

عضو ارشد انصارالله: جنگ یمن ارتباطی با مذاکرات ایران و آمریکا ندارد

گفتگوی تلفنی روسای جمهور روسیه و ایران؛ پوتین و پزشکیان درباره مذاکرات هسته ای رایزنی کردند

عیادت رئیس جمهور از آیت‌الله نوری همدانی

ادعاهای ثابتی درخصوص بانک آینده؛ هر کالایی که امروز می‌خرید، نزدیک 10 درصد تورم آن به‌خاطر این بانک است

ادعای ضدایرانی وزیر صهیونیست درخصوص تظاهراتی که در اسرائیل علیه دولت انجام گرفته است

شاکیان اصلی پرونده جنایات منافقین چه کسانی هستند؟

نورنیوز: دور چهارم مذاکرات یکشنبه در مسقط برگزار می‌شود

سیر تطور حوزه علمیه با روایت آیت الله اعرافی؛ از فلسفه تأسیس تا مأموریت تمدن سازی

مرتضی آوینی از سفر به سرزمین نور می‌گوید

تابلو فرش دست‌باف مزین به تصاویر شهدای خدمت در قم رونمایی شد

اعلام برنامه قطعی برق برخی مناطق قم در روز سه شنبه

آغاز به کار ستاد اجرایی طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع در استان قم

ارزیابی خسارت 2116 خودرو در انفجار بندر شهید رجایی

برخورد جدی با شهریه‌های غیرمتعارف مدارس غیردولتی

فرسودگی بیش از 76 درصد موتورسیکلت‌های شهر تهران

سرقت گوشی پزشک ایرانی با اطلاعات فوق‌حساس

آمار فوتی ها و مصدومان حوادث جوی روزهای گذشته اعلام شد

قتل ناخواسته در خانه مسکن مهر

شورای اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران وظیفه سنگینی بر عهده دارد/اطلاع رسانی باید اعتمادسازی، امیدآفرینی و انسجام‌بخشی به دنبال داشته باشد

آمار و ارقام علیه باخت مصلحتی فوتبال ساحلی

پاداش هنگفت بارسلونا به فلیک

بازدید نائب رئیس فدراسیون اسکی روسیه از سالن 12 هزار نفری آزادی

سردار مهم‌ترین عامل قهرمانی الاهلی

بدترین بازنده فوتبال انگلیس در رئال!