عصر قم

آخرين مطالب

قیام 19 دی مردم قم نقطه عطفی برای بیداری انقلاب شد مقالات

قیام 19 دی مردم قم نقطه عطفی برای بیداری انقلاب شد
  بزرگنمايي:

عصر قم - شاهد عینی قیام نوزدهم دی‌ماه قم، گفت: قیام 19 دی نقطه عطفی برای بیداری اسلام و انقلاب شد. تصمیم به هنگام، تشخیص به هنگام، بصیرت مردم، تبعیت از علما و رهبری کبیر انقلاب را پس از یک سال به پیروزی رساند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرنگار تسنیم از قم، خروش و بیداری مردم انقلابی قم در 19 دی‌ماه 1356، در پی انتشار مقاله‌ توهین‌آمیز «ایران و استعمار سرخ و سیاه»، نقطه‌عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی بود.
قیام 19 دی مردم قم جرقه‌ای بود برای پایان حکومت پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی ایران.
به همین خاطر به جهت تبیین بیشتر از چگونگی این قیام، تأثیرات آن در روند پیروزی انقلاب اسلامی و مقایسه ایران قبل و بعد از انقلاب، به سراغ شاهد عینی، حاج غلامرضا تفتی از مبارزان انقلاب اسلامی حاضر در واقعه 19 دی رفته‌ایم تا ابعاد مختلف این واقعه بزرگ تاریخی را برای ما تبیین کند.
تفتی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم فرمودند تمام این وقایع باید عبرت تاریخ شود، چون اگر از تجربه گذشتگان بهره‌مند نشویم، قطعا آسیب‌های جدی خواهیم دید.
شاهد عینی قیام نوزدهم دی بیان کرد: با بازبینی قیام 19 دی به عملکرد رژیم پهلوی خواهیم رسید. رژیم شاه خود را در اوج قدرت تصور کرد و شاید به ظاهر برداشت‌ها همین‌گونه بود؛ برگزاری جشن‌های 2500 ساله، اولین قدرت منطقه و نقطه‌ای امن بودن تمام این‌ها غروری برای شاه بوجود آورد. اما در همین برهه مطالب و زحمات امام راحل و یاوران ایشان آتش خاکستر انقلاب را به منصه ظهور رسانید.
وی عنوان کرد: شهادت حاج آقا مصطفی خمینی (ره) موجب شد فضای مبارزه باز شود. مردم مراسمات ختم حضور پیدا کردند و رژیم هم جرأت مقابله نمی‌کرد و کوتاه آمد. این مراسمات رفته‌رفته اوج گرفت و رژیم که تصور کردم حضرت امام از اذهان مردم رفته و قدرت به دست اوست بنا را بر این گذاشتند که آثار را نابود کنند.
تفتی تصریح کرد: زمینه این حرکت حساب شده برای توهین به علما و حضرت امام همان اعتراضات مردمی در مراسمات بود. نکته مهمی که باید درس عبرت امروز ما باشد این است که اگر روند عملکرد رژیم شاهنشاهی، اسرائیل و آمریکا را در کنار هم بگذاریم یک هدف را دنبال می‌کند که آن هدف کمرنگ کردن محو اسلام حقیقی و جایگزینی اسلام آمریکایی است.
این مبارز انقلابی بیان کرد: مجموعه موصاد اسرائیل، سازمان ساواک را اداره می‌کرد و پیش از انقلاب کاملا بر اوضاع مسلط بودند. ما مدارک و شواهد مستندی مبتی اینکه عناصر پایین دست آمریکایی اقدامات سنگینی را در کشور انجام می‌دادند. در کشور یک بدنه 2 درصدی از عناصر شاه بود، کمااینکه تمام نیروها توسط آمریکایی‌ها منصوب می‌شدند. برای مثال رده‌های بالای ارتش کشور ما همه سرپرده‌ی آمریکا بودند.
روایت مذاکره با دشمن یعنی به پیش از انقلاب برگشتن
وی افزود: علاوه‌ بر اینکه تلاش بر کمرنگ‌تر کردن اسلام حقیقی داشتند، بی‌بندوباری را به حد اعلا گسترش داده بودند. برخی معتقد بودند که اعمالی که در کشور ما انجام می‌شود در کشورهای اروپایی اتفاق نمی‌افتد، از جمله جشن 2500 ساله در شیراز با وقاحت تمام انجام دادند که قابل باور نبود.
تفتی عنوان کرد: امروز هم کمی دقت کنیم می‌بینیم که همان جهت است و استکبار جهانی (آمریکا و اسرائیل) در منطقه درصدد ضربه زدن به اسلام هستند، کمااینکه با اسلام جولانی مشکل ندارند و تنها مسئله آن‌ها اسلام انقلابی و شیعی است.
شاهد عینی قیام نوزدهم دی بیان کرد: قیام 19 دی نقطه عطفی برای بیداری اسلام و انقلاب شد. تصمیم به هنگام، تشخیص به هنگام، بصیرت مردم، تبعیت از علما و رهبری کبیر انقلاب را پس از یک سال به پیروزی رساند. اگر این اتفاق در آن برهه تاریخی نمی‌افتاد، ما هم‌اکنون چیزی به نام اسلام نداشتیم‌، بنابراین آن اقدام و شجاعت به موقع اصناف، روحانیت و اقشار مختلف فضا را برای حرکت انقلابی باز کرد. 
وی خاطرنشان کرد: با سقوط رژیم شاه، شکست اطلاعاتی و امنیتی جدی متوجه آمریکا شد که به بیان حضرت آقا کینه شتری پیدا کرد. مسئولان ما باید توجه کامل داشته باشند که ما امروز با چه کسی روبه‌رو هستیم. قرآن به ما می‌فرماید؛ دشمنانتان از شما راضی نمی‌شوند، مگر اینکه از دین خود بگذرید.
تفتی عنوان کرد: مردم ما نیز در عرصه‌های مختلف نشان دادند که از دست از دین و اعتقادات خود برنمی‌دارند. یقینا وعده الهی حق است و این انقلاب تا اکنون که پیروز شد پیروز پیش خواهد رفت.
پیش از انقلاب آمریکا اختیار تام در مسائل کشور داشت
این مبارز انقلابی، گفت: رسانه وظیفه سنگین دارد، پای کار بیاید و به مردم بگوید که چه داشتیم و الان چه داریم، باید در مقابل تعاریف کاذب ایستاد.
وی با تأکید براینکه آمریکا پیش از انقلاب همه کاره کشور ما بود، تشریح کرد: بنده در 2 سال از سربازی خود موضوعات متعددی را مشاهده کردم و دریافتم تصمیم‌گیرندگان ما در تشکیلات و ارتش کشور آمریکایی‌ها هستند. سران کشور ما ابتدا با آمریکا مذاکره می‌کردند و بعد شاه را درجریان می‌گذاشتند. 
تفتی گفت: تسلیحات ما در اختیار آمریکا قرار داشت و ما نیروی نیابتی آمریکا در منطقه بودیم. نیروهای ما برای درگیری به عمان رفت و کشورهای عربی با تمام مشکلات زمان خود، ما را دوست اسرائیل می‌دانستند. حتی جنگنده‌های اسرائیلی در ایران سوخت‌گیری رایگان می‌کردند و می‌رفتند. لوله نفتی ما که 6 میلیون صادرات داشت بدون حساب و کتاب توسط آمریکایی‌ها برداشت می‌شد.
شاهد عینی قیام نوزدهم دی بیان کرد: پدربزرگ بنده در اطراف قم بود، در زمانی که اصلاحات ارضی شد همه چیز را رها کرد، آمد و گفت دیگر حلال نیست. آمریکایی‌ها در صنعت، کشاورزی، اقتصاد و سایر عرصه‌های کشور دست داشتند. آمریکایی‌ها با سران کشور به وقت خرید هماهنگ می‌کردند و برای مثال هواپیما می‌خریدند و می‌گفتند اعلا حضرت دیدند و دستور خرید دادند.
وی عنوان کرد: ما پس از قیام 19دی و پیروزی انقلاب اسلامی ابهت آمریکا را شکستیم. پیش از انقلاب همه بودند و پس از انقلاب هیچ‌کاره شدند. آمریکایی‌ها درصدد بازگشت کشور به آن روزها هستند و دست از تلاش برنمی‌دارند. مسئولان و مردم ما باید هوشیار باشند و فریب آن‌ها را نخورند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/689179/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسمومیت 31 نفر با مشروبات الکلی تقلبی

زمان ورود داوطلبان به حوزه‌های کنکور اعلام شد

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

سه بازیکن لیست استقلال، فقط با نظر هلدینگ

تنها نگرانی برای سرمربیگری هاشمیان در پرسپولیس

لیگ ملت‌ها؛ سلام آمریکا به مرحله نهایی

احتمال تغییر نام تیم ردبول به فرستاپن

لامین یامال، جوان‌ترین بازیکن برتر تاریخ

کاپیتان تیم ملی از تو بیشتر از این‌ها انتظار داریم

پیام بی‌سابقه رئال برای ژابی: اخراج آزاد!

ستاره لهستان و معرفی مهم‌ترین بازیکن ایران

سانتی کاسورلا کاپیتان اوویدو می‌ماند

مسی با 16 گل برترین گلزن فصل جاری MLS شد

قصه طارمی با آقای خاص به اما و اگر کشید

هشدارِ شیوع سرخک در بحبوحه سفرهای تابستانی در آمریکا

تشییع پیکر هفت شهید حمله تروریستی رژیم صهیونی در کاشان

عراقچی: همگام با نیروهای مسلح از هیچ کوششی برای احقاق حقوق ایرانیان فروگذار نخواهیم کرد

شمس‌الواعظین: وزیر خارجه نروژ با عراقچی تماس گرفت و از طرف اسرائیل درخواست آتش‌بس کرد

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح: تجهیزات نظامی ما آسیب چندانی ندیده است؛ برای 10 سال جنگ آمادگی داریم

آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟

گلوله خوردن یک محیط‌بان با شلیک شکارچیان

ابرناکی و بارش رگباری در 14 استان طی امروز

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مدافع جنجالی در فهرست فروش اینزاگی

گلزنی دی‌ماریا برای روزاریو سنترال از روی نقطه پنالتی

پیش‌بینی جایگاه سوم تا پنجم برای کاروان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی

اختلاف آقای درویش و آقای استیلی برای چه چیزی است؟

الکسیس از تیم پرسپولیس جدا می‌شود؟

بازگشت باشکوه به خانه

پیروزی اینترمیامی با رکوردشکنی دوباره مسی

ماسکرانو: مسی حالا سه روز یک‌ بار رکورد می‌شکند

مذاکرات پرسپولیس با شهریار مغانلو به کجا رسید؟

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

هشدار درباره ورود ویروس جدید به ایران/ علایم این بیماری ویروسی چیست؟

ابراهیم فیاض: اگر این آتش‌بس مورد نظر رهبری نبود پیام تبریک پیروزی نمی‌دادند

آمار عجیبِ مهاجرت پرستاران از کشور

قتل شرور سطح یک به دست یک جوان/ متهم: می‌دانستم رحم نمی‌کند، با چاقو زدمش!

تیم‌ ملی چوگان در انتظار ویزای آمریکا

بسکتبال زنان ایران در بین مدعیان صعود

رجبی: ساپینتو باید از اشتباهات گذشته درس بگیرد

مربی تیم ملی بوکس: بدون تحقق خواسته‌هایم به تیم ملی برنمی‌گردم

روایت همسر شهید رجب‌پور از روز حمله رژیم صهیونیستی؛ همسرم نیمای سابق نبود

سه شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان علی مطهری

اختصاص سهمیه کنکور به خانواده شهدا و ایثارگران جنگ اخیر

حبس یک قصاب به خاطر کشتار 3 گوسفند!

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

پیروزی اینترمیامی با بریس مسی؛ 10 گل در 5 بازی!

آمار تب مالت در کشور و هشدار پوشش ناکافی واکسیناسیون در دام‌ها

نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی در سال‌های گذشته را برعهده گرفت

رعایت اصول و ضوابط پدافند غیر عامل بیش از پیش احساس می شود