عصر قم

آخرين مطالب

اظهارات شهردار تهران درباره ایجاد آرامستان‌های جدید در پایتخت اجتماعی

اظهارات شهردار تهران درباره ایجاد آرامستان‌های جدید در پایتخت
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / شهردار تهران با بیان اینکه به امامزادگان شهر نیز کمک خواهیم کرد و با اوقاف همکاری را آغاز کردیم تا بتوانیم دفن در امامزادگان را نیز داشته باشیم، با اشاره به توسعه جغرافیایی آرامستان‌ها در تهران، تصریح کرد: بهشت زهرا 590 هکتار است و قطعه شهدا بالاترین میزان شهید در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است؛ ما توجه ویژه به بهشت زهرا (س) داریم و بازسازی و نوسازی آن در دستور کار قرار دارد. از طرفی به اضافه کردن و در دسترس قرار دادن این محیط می اندیشیم. نقطه یابی در غرب و شرق تهران به میزان صد هکتار انجام شده و وارد مذاکره برای خرید شدیم تا مردم در غرب تهران مجبور به تردد به جنوب شهر نشوند.
علیرضا زاکانی با حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر با اشاره به عملکرد شهرداری تهران در یک سال اخیر، گفت: مهمترین کاری که در شهرداری رقم خورده تغییر رویکرد شهرداری است؛ رویکرد قبلی اداره گران تهران بود اما رویکردی فعلی ارزان سازی و بار برداشتن از روی دوش مردم و توجه به ابعاد مختلف زندگی و ساحت های مختلف شهری است.
وی تأکید کرد: آنچه می بینیم نتایج این تغییر رویکرد است. درواقع در نتیجه این تغییر رویکرد تمام پروژه ها فعال شد. به طوری که از مردادماه هر هفته یک پروژه و از 12 بهمن ماه تا پایان سال گذشته هر روز یک پروژه برای افتتاح داشتیم؛ کل آخرین پروژه سال قبل (بهره‌برداری از 11 کیلومتر خط مترو) 15 هزار میلیارد تومان هزینه داشت که تنها برای تکمیل آن سه هزار میلیارد تومان هزینه شد.
شهردار تهران با بیان اینکه زمانی از بالا به مردم نگاه می شود و برای مردم تصمیم می گیریم، گفت: اما ما این مدل را تغییر دادیم تا ببینیم خاستگاه اساسی مردم چیست و بر اساس نیازمندی های اصلی شهر موارد را دنبال کنیم.
وی افزود: 2080 پروژه داشتیم که نیاز شهر بود و کاملا مشخص بود که بر اساس صرفه و صلاح شهر باید دنبال شود و چهار هزار میلیارد تومان هزینه داشت که هزار و 460 پروژه از سوی مردم انتخاب شد. به طوری که هرکسی مجاز بود در حیطه منزل و محل کار خود پروژه ها را انتخاب کند. بدین ترتیب 460 هزار فرم تکمیل شد و 300 هزار نفر در طرح «من شهردارم» شرکت کردند و اینچنین مدیریت مشارکتی شکل گرفت.
زاکانی با بیان اینکه اصل خدمت بدون نام و نشان مهم است، یادآور شد: امسال نیز تکرار چندین باره خواهیم داشت تا مردم اولویت های خود را انتخاب کنند؛ شهرداری از کوچکترین مساله تا بزرگترین مسائل مرتبط با مردم را دنبال می کند. 39 مرکز سلامت محور در همین راستا به مردم خدمت رسانی می کنند و مراکز شهر سالم نیز در این زمینه فعال هستند و بیشترین ظرفیت فرهنگی و ورزشی مردم در دست شهرداری است.
بارها اعلام کردیم مشکل درآمد نداریم
شهردار تهران با تأکید بر اینکه درآمدهای ما سه دسته است و بارها اعلام کردیم مشکل درآمدی نداریم، یادآور شد: به جای اینکه گله کنیم که پول نداریم که کار کنیم، می گوییم می خواهیم کار کنیم. از این رو با انضباط بخشی توانستیم به صرفه و صلاح کار کنیم. با همین نگاه در ماه اول مدیریت شهری ششم از تنش مالی خارج شدیم. سعی کردیم با این صرفه و صلاح شهر را به خوبی اداره کنیم. به طوری که امکانات را در بورس عرضه کردیم و با 30 درصد قیمت پایین تر امکانات موردنیازمان را از بورس خریداری کردیم.
تحول شهر بر اساس توزیع خدمات و دسترسی های مناسب، آرامش، امنیت
وی با اشاره به موضوع مولدسازی، یادآور شد: 507 هزار میلیارد تومان به قیمت ماه گذشته برای توسعه حمل و نقل عمومی نیاز داریم؛ مشارکت مردم در این زمینه مدنظر است. 450 هزار میلیارد تومان پروژه در همین راستا تعریف شد و در دو روز از سرمایه گذاران دعوت به همکاری شد؛ چون تحول شهر باید بر اساس چارچوب های اساسی توزیع خدمات مناسب، آرامش و امنیت و دسترسی های مناسب انجام شود.
شهردار تهران با بیان اینکه منابع ما به صورت مشخص و با تلاش بیشتر به شهر وارد می شود و با انضباط مالی مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: ما امکانات خود را خام ارائه نمی دهیم. درواقع به جای اینکه خام در اختیار قرار دهیم که یک فرد سود ببرد به گونه ای ارائه می دهیم که شهر سود ببرد.
حداکثر بهره‌برداری از امکانات برای گره‌گشایی از مشکلات شهر
وی خاطرنشان کرد: عوارض سالیانه تصویب و در همه جای کشور به اقتضای شرایط در نظر گرفته می شود و همان که در پایان سال مصوب می شود و در بودجه لحاظ می شود را در نظر می گیریم و حق دخل و تصرف در آن نداریم. مسیرهایی را انتخاب می کنیم که از ظرفیت ها حداکثر بهره برداری شود و گره های شهر را با این استفاده حداکثری باز کنیم.
شهردار تهران با اعلام اینکه امسال ما حدود 45 درصد بودجه را به حمل و نقل و حوزه زیربنایی اختصاص دادیم، تصریح کرد: حمل و نقل امسال بیش از آنچه در طول تاریخ شهر به آن توجه شده، مد نظر قرار گرفته است. با نظر موافق رئیس شورا و اعضای شورای اسلامی شهر تلاش شد تحول اساسی در این بخش صورت بگیرد.
شهردار پایتخت تاکید کرد: ایمنی، معماری ایرانی- اسلامی و حمل و نقل عمومی مدنظر ما بود و بر اساس این معماری شهر را اداره می کنیم.
وی با بیان اینکه باید شهر را با منطق درست اداره و ایمن کنیم، یادآور شد: در کنار ایمنی شهر باید کاری دنبال شود که مشکل مسکن برطرف شد؛ چراکه خیلی بد است 50 درصد مردم اجاره نشین هستند و 60 درصد در آمد خود را برای مسکن هزینه می کنند.
زاکانی با بیان اینکه ما دست مردم را لای در گذاشتیم و فشار می دهیم و نمی توانیم توصیه اخلاقی بدهیم، گفت: باید مردم را کمک کنیم و شهر را نوسازی کنیم.
مناسب سازی 350 کیلومتر از معابر شهر؛امسال
شهردار تهران به موضوع محله محوری در پایتخت اشاره کرد و افزود: ما 353 محله داریم و تلاش ما این است که نیازهای محله را جبران کنیم. با مناسب سازی در محلات دسترسی ها را به گونه ای قرار دهیم که افراد مسن، بانوان باردار و هر فردی بتواند در محله خود به راحتی تردد کند. در همین راستا 280 کیلومتر مناسب سازی محله ای انجام دادیم و امسال نیز مناسب سازی 350 کیلومتر را در دستورکار قرار داده ایم.
زاکانی با بیان اینکه می خواهیم شرایطی را دنبال کنیم که چهره شهر تغییر کند، گفت: امروز 25 درصد حمل و نقل، عمومی است و 75 درصد آن شخصی است. به دنبال ایجاد شرایط ایتفاده 40 درصدی از حمل و نقل شخصی و 60 درصدی از حمل و نقل عمومی هستیم تا مردم آسایش داشته باشند؛ لذا توسعه حمل و نقل عمومی اولویت اول ماست تا شاهد تحول جدی در این حوزه باشیم.
توجه به سرانه‌های محلات برای رفاه حداکثری شهروندان
شهردار تهران با بیان اینکه هر محل هفت سرانه نیاز دارد، خاطرنشان کرد: ما دنبال این هستیم این هفت سرانه را تأمین کنیم؛ در ساختمان سازی های جدید می خواهیم شهرک های نمونه ای بسازیم که سرانه ها را داشته باشد تا مردم ناچار به تردد در سطح شهر نباشند. در مواردی نیازهای تخصصی وجود دارد اما برای نیازهای عمومی طراحی ها و نگاه ها را برای خدمات رسانی در محلات تغییر می دهیم.
122 محله در تهران بازار میوه و تره بار ندارند
به گزارش شهر، وی با بیان اینکه خدمات بهداشتی، فرهنگی، آموزشی، مذهبی، فضای سبز، خدمات اقتصادی و بازارچه ها از جمله سرانه ها هستند، گفت: 122 محله در تهران بازار میوه و تره بار ندارند؛ 262 بازارچه تحویل گرفتیم و 30 بازارچه اضافه شد. کار احداث 47 بازار را آغاز کرده ایم که البته تغییراتی ایجاد شد که موضوع عقب افتاد؛ ما دو دسته میدان میوه و تره بار را مورد توجه قرار دادیم و تلاش کردیم برخی موارد ترکیبی ساخته شوند. به طوری که طبقات زیرین به سرانه ورزشی، فروشگاه شهروند و طبقه اصلی به بازار میوه و تره بار اختصاص یابد.
شهردار تهران گفت: 47 بازار کلید خورد و تعدادی کلنگ زنی شد که اکثر این موارد در 6 ماه اول به بهره برداری می رسد اما هدف گذاری ما 500 بازارچه است تا محلاتی که بازار ندارند، به این بازارچه ها مجهز شوند تا کنترل ارائه خدمات با قیمت مناسب را داشته باشیم.
نقطه یابی در غرب و شرق تهران به میزان صد هکتار به منظور ایجاد آرامستان
وی با اشاره به توسعه جغرافیایی آرامستان‌ها در تهران، تصریح کرد: بهشت زهرا 590 هکتار است و قطعه شهدا بالاترین میزان شهید در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است؛ ما توجه ویژه به بهشت زهرا (س) داریم و بازسازی و نوسازی آن در دستور کار قرار دارد. از طرفی به اضافه کردن و در دسترس قرار دادن این محیط می اندیشیم. نقطه یابی در غرب و شرق تهران به میزان صد هکتار انجام شده و وارد مذاکره برای خرید شدیم تا مردم در غرب تهران مجبور به تردد به جنوب شهر نشوند.
شهردار تهران با بیان اینکه به امامزادگان شهر نیز کمک خواهیم کرد، یادآور شد: با اوقاف همکاری را آغاز کردیم تا بتوانیم دفن در امامزادگان را نیز داشته باشیم.
وی به عملکرد قرارگاه مسکن اشاره کرد و افزود: کاری که مستقیماً به ما ارتباطی نداشت، مسکن بود؛ وزارت راه و شهرسازی متولی است و ما به این امر کمک می کنیم. 450 هزار واحد تفاهم نامه با دستگاه های مختلف در قرارگاه جهادی مسکن که در سال 1400 تشکیل شده بود، منعقد شد و تسهیلات ساخت و ساز را در این راستا در نظر گرفته ایم. کاهش مدت زمان صدور پروانه ساخت از 357 روز را به 60 روز در دستور کار قرار دادیم تا به جای اینکه سه بار خواب سرمایه صورت بگیرد، ساخت و ساز انجام شود.
وی با بیان اینکه با نوسازی می توان تأمین مسکن انجام داد تاذچهره شهر با این اقدام تغییر یابد، گفت: 9.6 میلیون نفر ساکن تهران هستند. از بعد خانوار هم 2.9 میلیون خانوار در شهر داریم. ما یک میلیون واحد مسکن کم داریم؛ لذا قرارگاه مسکن با این اصل شکل گرفت.
شیب نزولی صدور پروانه از سال 91 تا 1400
شهردار تهران اعلام کرد: سال 91 تعداد 30 هزار فقره پروانه با 35 میلیون متر مربع مساحت صادر شده بود. از آن سال صدور پروانه و در اصل ساخت و ساز شیب نزولی داشته است. سال 1400 کمترین میزان را به خود اختصاص داده و این عدد به 6 هزار فقره و 11 میلیون متر مربع رسید.
وی با بیان اینکه در خرداد ماه سال قبل زیرساخت های ما مورد حمله سایبری قرار گرفت که بازگشت آن یک ماه زمان برد، گفت: با این وجود بیش از 10 هزار فقره پروانه با 13 میلیون و 400 هزار متر مربع مساحت در سال قبل صادر شد که پس از 9 سال دوباره شیب رو به بالا را دیدیم و آمار ساخت و ساز 50 تا 60 درصد افزایش یافت.
شیب صعودی صدور پروانه در مناطق 12،18 و 20
شهردار تهران با بیان اینکه مساحت 17 تا 18 درصد افزایش پیدا کرد، یادآور شد: منطقه یک و سه ما آمار کاهشی داشت و منطقه 12، 18 و 20 و دیگر مناطق بافت فرسوده از این افزایش ساخت برخوردار شدند. شرایط به گونه‌ای است که شیب تندتر خواهد شد و از این مسیر می توانیم به مهار تورم و رشد تولید کمک کنیم. در این راستا تعداد زیادی شغل ایجاد می شود و مردم نیز امیدوار خواهند شد.
رشد 6.5 برابری نوسازی بافت فرسوده در سال گذشته
وی با بیان اینکه از سال 85 تا سال 1400 تعداد پنج هزار مسکن توسط شهرداری نوسازی شده، گفت: تنها در سال قبل 32 هزار واحد مسکن با زمین و پروانه شهرداری، نوسازی شد که رشد 6.5 برابری را نشان می دهد؛ ما تنظیم مسکن را به سمت عرضه متری مسکن در بورس خواهیم برد تا هر فردی بر اساس اقتضای شرایط خود بتواند ملک خریداری کند.
شهردار تهران با بیان اینکه دانشگاه شریف 550 واحد مسکونی می سازد که شهرداری در این زمینه مشارکت دارد، یادآور شد: حرکت ما به سمتی است که بار مردم را سبک کنیم؛ تهران با مشکلاتی که 10 ها سال وجود داشت، روبه رو بود که برای آن تصمیم گیری نشده بود. برای مثال ده کن از سوی ساکنان رها شده بود و به محلی تبدیل شده که در زلزله های احتمالی با مشکل روبه رو می شود. با رأی کمیسیون ماده پنج مشکل کن، ده ونک و اسلام آباد برطرف می شود. باید خیلی بیشتر از مناطق شمالی به مناطق پایین توجه ویژه داشته باشیم.
زاکانی با اشاره به میزان فاصله شمال شهر و جنوب شهر، تصریح کرد: از لحاظ بعد طبقاتی فاصله جدی بین شمال و جنوب شهر وجود داشت؛ بدون کاهش توجه به شمال، توجه به جنوب، شرق و غرب را افزایش دادیم و گفتیم که منطقه 15، 18، 19، 20 و دیگر مناطق قرار است قطب تهران باشند و شرایط قبل را نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه 14 منطقه ما با ضریب جمعیت پذیری در طرح تفصیلی عقب هستند، گفت: در حوزه حمل و نقل، فضای سبز، تفرجگاه، ورزش و مسکن اقدامات را آغاز کردیم و به سرعت به سمت ساماندهی رفتیم. برای مثال در نزدیکی حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محله نفرآباد قرار داشت که وضعیت بدی را در آن شاهد بودیم. به مردم فقط مجوز ساخت تا سه طبقه داده می‌شد و همین امر نوسازی را قفل کرده بود. سکنه هم از این مساله ناراحت بودند. با توجه به اینکه بنده نیز اصالتا اهل شهر ری هستم مسائل و مشکلات این منطقه را می شناسم. با همکاری تولیت مشکل موجود حل و فصل شد. ساخت یک طبقه اضافی مورد موافقت قرار گرفت. به جای اینکه یک نفر ویژه خواری کند، تعداد زیادی از این فضا بهره مند شدند.
وی با بیان اینکه پروژه شهید بروجردی به طول 4.9 کیلومتر پس از سالها امسال تحویل داده می شود، خاطرنشان کرد: بال غربی بزرگراه یادگار امام(ره) از پادگان جی با همکاری ارتش و سپاه، باز شد و مشکل آن حل شد. ما برای تملک پادگان ها به توافق رسیده ایم و وزارت دفاع، سپاه و ارتش این موضوع را دنبال کردند. در بال غربی ساخت و ساز در حال انجام است و این معبر سال آینده تحویل داده خواهد شد.
شهردار تهران با بیان اینکه پروژه شهید شوشتری مشکل ترافیک شهر تهران را برطرف می کند، گفت: ما در حال ساخت این آزادراه هستیم تا مناطق 4، 13 و دیگر مناطق مرتبط ما از دستاورد اجرای این پروژه بهره مند شوند.
ساماندهی دست‌فروشان در اماکن مدنظر شهروندان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با پرداختن به موضوع دست‌فروشی گفت: تلاش ما این است که در زمینه دستفروشی مردم را اذیت نکنیم. از طرفی نیز می خواهیم دست‌فروشان مردم را آزار ندهند؛ لذا ما به دنبال ساماندهی دست فروشان هستیم و می خواهیم که دست فروشان در فضایی که مشخص شده، امرار معاش کنند. برخی پارک ها و فضاهایی را ساماندهی می کنیم که دست فروشان در آن فعال شوند و در فضای مجازی نیز فرصتی را برای حق انتخاب مردم در این زمینه ایجاد خواهیم کرد.
پلاک گذاری فضاهای سبز براساس گونه‌های کاشته شده
زاکانی با تأکید بر اینکه هزار و 250 هکتار در سال 1400 و هزار و 500 هکتار در سال قبل، فضای سبز در کمربند سبز پایتخت ایجاد شد، گفت: امسال ایجاد دو هزار هکتار فضای سبز در دستور کار قرار گرفته و لکه گذاری های مبتنی بر درختان مثمر مورد توجه است. برای امسال فضاها پلاک دار می شوند که مشخص باشد که چه محصولی در آن کاشته می شود.
شهردار تهران با اشاره به برنامه های نوروزی و ماه رمضان تأکید کرد: ما در هفت کلان پارک هر شب برنامه داریم و علاوه بر این خدمات گردشگری در دیگر مناطق نیز ارائه می شود؛ پارک ملت، میدان آزادی، پارک ولایت و مواردی از این قبیل، مناطق را پشتیبانی می کنند و خدمات گسترده ای ارائه می دهند که با اقبال جدی مردم روبه رو بوده است.
افزایش 30 درصدی ورود گردشگران به پایتخت نسبت به سال قبل
وی افزود: بر اساس گزارشاتی که دریافت کردیم آمار ورود گردشگران به تهران نسبت به سال قبل بیش از 30 درصد افزایش یافته است..
تعداد ایستگاه‌های مترو افتتاح شده امسال دوبرابر سال گذشته خواهد بود
زاکانی ضمن تقدیر از ریاست جمهوری برای کمک جهت تأمین هزینه 15 درصدی ابتدایی خربد 630 دستگاه واگن مترو که به 790 واگن رسیده است، گفت: بهار امسال احداث خط 10 مترو آغاز و 20 کیلومتر مترو افتتاح می شود که 13 ایستگاه مترو معادل دو برابر سال قبل به بهره برداری خواهد رسید. خط 8، 9 و 11 هم به گونه ای طراحی می شود که دوبانده باشد و در زیر زمین و روی زمین پیش بینی شده است. در حوزه اتوبوس، تاکسی، ون و موتورسیکلت برقی نیز خبرهای خوشی به مردم خواهد رسید.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/447930/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت قهرمان جهان و رامین طاهری در اهواز

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد

آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم

یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز

مراسم تشییع همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی شنبه برگزار می شود

پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی

تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

آیت‌الله درچه‌ای از آخرین فروغ‌های حوزه کهن اصفهان بود

آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود

پیام تسلیت آیت الله نریمانی در پی درگذشت ماموستا ملااحمد فخری

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

علت خستگی صبحگاهی و گرفتگی عضلات در بدن

مهم ترین دلایل خواب آلودگی در فصل بهار

بایدها و نبایدهای حجامت برای بانوان

تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری

چه عواملی باعث بیرون زدگی دیسک کمر می شود؟

سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

شناسایی 3 نوع سرطان با یک قطره خون

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت آزمونی در سازمان سنجش محقق شده است

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو