عصر قم

آخرين مطالب

از «دراکولا» تا «باملند»؛ بمب‌های ساعتی پایتخت شهرداری تهران

از «دراکولا» تا «باملند»؛ بمب‌های ساعتی پایتخت
  بزرگنمايي:

عصر قم - پایتخت دارای 33 هزار ساختمان ناایمن است که 129 مورد آنها بسیار پر خطر و خطرناک هستند و در این میان نام مراکز پر ترددی مانند ساختمان پاساژ باملند نیز به چشم می خورد.

به گزارش شهر ، مدت زمان زیادی از حادثه تلخ ساختمان متروپل آبادان نمی‌گذرد حادثه‌ای که نمونه مشابه آن در تهران و با فرو ریختن ساختمان پلاسکو به وقوع پیوسته بود؛ حادثه‌هایی که همگی حاکی از یک موضوع هستند آن هم ناایمن بودن ساختمان‌هاست.
ایمن بودن ساختمان‌های کشور و پایتخت موضوعی مهم و اساسی برای شهروندان و مدیران شهری به شمار می‌رود، این ساختمان‌ها تبدیل به بمب ساعتی شده‌اند و هر لحظه ممکن است حادثه تلخ ساختمان پلاسکو یا متروپل را مجدداً رقم بزند.
در دسته بندی و تعریف ساختمان‌های ناایمن عده‌ای کهنسال بودن ساختمان را موضوع اصلی می‌دانند و عده‌ای دیگر ناایمن ساخته شدن ساختمان‌ها را علتی برای خطرناک بودن آنها می‌دانند در حادثه ساختمان متروپل مشاهده کردیم که که حتی با وجود آنکه ساختمان هنوز در دست ساخت و تکمیل نشده بود اما بازهم حادثه تلخی برایش رخ داد و عده‌ای را به کام مرگ کشاند.
تهران 33 هزار ساختمان ناایمن دارد
رسیدگی به وضعیت ساختمان‌های ناایمن پایتخت پس از حادثه مترو پل تبدیل به یکی از مطالبات اصلی در پایتخت شد و پس از آن بود که اعلام شد در سطح شهر تهران 33 هزار ساختمان ناایمن وجود دارد که 129 مورد آنها در شرایط پرخطر و بحرانی قرار دارند.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در دیدار با رئیس قوه قضائیه به 33 هزار ساختمان ناایمن در تهران اشاره کرد و اعلام کرد که 129 مورد از این ساختمان‌ها در شرایط پرخطر و بحرانی قرار دارند و برای رفع مشکل شما حتماً حمایت‌های قضائی نیاز است.
ساختمان‌های ناایمن به قدری اهمیت دارند که دستگاه قضا نیز برای رسیدگی به آنها و ایمن سازی آنها پای کار آمده است و محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور در هفتاد و سومین جلسه شورای شهر تهران صراحتاً اعلام کرد که یکی از مطالبات دادستانی از شورای شهر این است که اماکن و ساختمان‌های ناایمنی که می‌توانند روزی تبدیل به حادثه دلخراش شوند را مورد بررسی قرار دهند.
پس از آن نیز قدرت الله محمدی رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: با هماهنگی دادستان لیست 129 ساختمان را حتماً منتشر خواهیم کرد و در این رابطه با هیچ فردی تعارف نداریم.
مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن تهران در دو سطح عملیاتی-اجرایی و راهبردی دنبال می‌شود گفت: سطح عملیاتی-اجرایی این موضوع در حال حاضر در شهرداری با حضور شهرداری مناطق، اداره کل حقوقی، دادستانی مناطق تهران و دادستانی تهران دنبال می‌شود سطح راهبردی نیز پس از دیدار با رئیس قوه قضائیه مطرح شد و قرار بر این شد تا شورای شهر تهران به‌عنوان مجموعه ناظر و مقرره‌گذار برای رفع این خلاءها ورود پیدا کند.
انتشار اسامی ساختمان‌های ناایمن جز التهاب در جامعه نتیجه دیگری ندارد
به دنبال اهمیت ساختمان‌های ناایمن و رسیدگی به وضعیت آنها بود که لیستی از 129 ساختمان تهران منتشر شد در این لیست اسامی ساختمان‌هایی آمده بود که در آن اعلام می‌شد کدام یک از ساختمان‌ها خطر آفرین هستند به دنبال انتشار این لیست علیرضا زاکانی شهردار تهران اعلام کرد که این لیست و اسامی ساختمان‌هایی که در آن ذکر شده است مرجعیت ندارد.
وی همچنین در ادامه از تشکیل ستادی در شهرداری تهران خبر داد و گفت: در شهرداری تهران ستادی تشکیل شده که خروجی آن ستاد، بازبینی گودها و ساختمان‌های شهر است و امکانی را فراهم می‌کند تا ما بتوانیم در جهت استحکام بناهای موجودی که خدمات ارائه می‌دهند و گودهای خطرناک گام برداریم.
شهردار تهران تصریح کرد: لیست‌هایی که منتشر می‌شوند جز التهاب در جامعه نتیجه دیگری ندارند، خواسته شهرداری از شهروندان این است که توجهی به این لیست‌ها نداشته باشند.
زاکانی با بیان اینکه در مجموعه شهرداری موضوع ساختمان‌های ناایمن را دنبال می‌کنیم، گفت: در همین راستا از سایر دستگاه‌ها کمک خواسته‌ایم و جلساتی با دادستانی برگزار شده است اما این این موضوعی نیست که در مدت کوتاه جمع‌آوری شود.
دراکولای تهران پلمب شد
پس از پای کار آمد نهادهای متولی برای رسیدگی به وضعیت ساختمان‌های ناایمن تهران مناطق مختلف موظف به ساماندهی به ساختمان‌ها و پلمب آن دسته از مراکزی شدند که خطرناک هستند.
یکی از ساختمان‌های بسیار ناایمن که در منطقه 11 تهران قرار داشت و بلافاصله پس از اعلام شهرداری تهران پلمپ شد پاساژ آزاد یا همان پاساژ دراکولا بود؛ این مرکز یکی از پاساژهای محدوده سه راه جمهوری تهران است که به علت ناایمن بودن و مشکلات فراوان به دستور شهرداری پلمپ شد تا از بروز حوادث گوناگون برای شهروندان جلوگیری کند.
اما علاوه بر ساختمان‌های قدیمی که به دستور شهرداری به دلیل ناایمن بودن پلمب شده‌اند ساختمان‌های جدید و مدرنی هم در شهر تهران وجود دارند که از نظر ایمنی در دسته ساختمان‌های ناایمن به شمار می‌روند و ساختمان بام لند یکی از این ساختمان‌ها است.
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران ضمن اشاره به ناایمن بودن پروژه بام لند گفت: رستوران‌های این ساختمان ناایمن هستند و ممکن است در بحران‌ها به شدت خطرآفرین باشند.
ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن بسیار کند است
مطابق دستورالعمل پیوست مصوبه الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه پایش ایمنی ساختمان‌های موجود شهر تهران در برابر خطر آتش سوزی شهرداران مناطق 22 گانه موظف به ابلاغ اخطار و دستورالعمل به مالک ساختمان‌های ناایمن هستند اما متأسفانه با وجود صدور این دستورالعمل و الزام شهرداران مناطق 22 گانه روند ایمنی این ساختمان‌ها به کندی پیش می‌رود.
مهدی بابایی عضو شورای شهر تهران اعلام کرد که متأسفانه طبق گزارش‌های اخذ شده از مناطق سازمان آتش نشانی و به رغم پیگیری‌های مکرر کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران رفع خطر از 129 ساختمان به کندی صورت می‌گیرد.
وی همچنین از شهردار تهران خواست تا ایمن سازی ساختمان‌ها را به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های شهرداری قرار دهد.
اخطارهای نهایی به مالکان ساختمان‌های ناایمن داده شد
در همین راستا جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با بیان اینکه یک سال است کمیته ایمنی تشکیل شده است و شهرداران مناطق نیز عضو این کمیته ایمنی هستند، گفت: متأسفانه در گذشته همتی برای ایمن سازی ساختمان‌ها وجود نداشت اما هم اکنون با پای کار آمدن نهادها و دستگاه‌های مختلف از جمله قوه قضائیه ایمن سازی ساختمان‌ها دنبال می‌شود.
وی ادامه داد: دو جلسه با تعدادی از مالکان ساختمان‌های ناایمن برگزار شده و در این جلسات فرجه‌های 1 و 2 ماه توسط قوه قضائیه به مالکان داده شده است تا در فرصت ارائه شده بتوانند ضوابط و دستورالعمل‌های ایمنی را دریافت کرده و نسبت به ایمن سازی ساختمان‌های خود اقدام کنند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با بیان اینکه با حدود 60 مالک ساختمان ناایمن جلسات متعددی برگزار شده است گفت: طی جلساتی که در آینده برگزار می‌شود سایر مالکان نیز اخطارهای نهایی را دریافت می‌کنند و امیدواریم در مدت زمان داده شده به این مالکان آنها نسبت به ایمن‌سازی ساختمان‌های خود اقدام کنند.
شهرداران مناطق تهران مکلف هستند با استفاده از تمامی ظرفیت‌های قانونی خود و ظرفیت‌های قانونی قوه قضائیه و نیروی انتظامی و سایر نهادها اقدام به ایمن سازی ساختمان‌ها و صدور تاییدیه های ایمنی کنند؛ با یادآوری حوادثی مانند ساختمان پلاسکو، کلینیک سینا اطهر و ساختمان متروپل می‌توان متوجه شد ایمن سازی ساختمان‌ها چقدر اهمیت و الزام دارد اما علاوه بر توجه به ساختمان‌های ناایمن، ایمن سازی آنها در مدت زمان کوتاه نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است و باید منتظر ماند و دید تا روند ایمن‌سازی 129 ساختمان پرخطر و سایر خط ساختمان‌های نا ایمنی که در تهران وجود دارد چه زمان تکمیل می‌شود.
منبع: مهر
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/447682/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر ساعت فعالیت مدارس قم از شنبه آینده / برگزاری مجازی کلاس‌های شیفت عصر

صفحه نخست روزنامه‌های قم سه‌شنبه 23 اردیبهشت

آتشی که خانواده ای را سوزاند؛ عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی!

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 23 اردیبهشت‌ماه

سقوط عجیب نوشاد عالمیان در رنکینگ جهانی

بازیکن سابق مس فصل بعد برابر رونالدو و بنزما

سردیس زارع از روی کشتی‌گیر مغولی ساخته شد!

موسوی: تصمیم‌گیری‌های غیرحرفه‌ای دردی را از استقلال درمان نمی‌کند

لورکوزن تصمیم می‌گیرد: خداحافظی با مهاجم ناراضی!

ماجرای داغ رقابت زارع و معصومی به سالن هفت‌‍ تیر هم کشیده شد

عقد تفاهمنامه همکاری کمیته‌های المپیک ایران و کویت

چراغ سبز کاپیتان اینتر برای کامبک طارمی

سرماخوردگی در اردوی استقلال

تحلیل وضعیت سپاهان برای دیدار با استقلال

گرایش آمریکایی‌ها به روان‌درمانی به جای مصرف دارو در درمان اختلالات روان

نظر خادمی درباره درباره اوضاع اقتصادی پساتوافق

وزیر کار به نمایندگان پاسخ می‌دهد

زورگیری، کمین خشونت زیر پوست شهر

زنان کارمند و حق فراموش شده عائله مندی

صدور سند تک برگ برای مالکین اراضی کشاورزی به چه نحوی است؟

برد قاطعانه شاگردان عطایی در آسیا

لطیفی: استقلال مسئول آسیا رفتن پرسپولیس نیست

افشاگری بزرگ درباره خرافات سرمربی الهلال!

مقایسه عملکرد 5 دروازه‌بان خارجی لیگ برتر

سه گزینه برای میزبانی فینال جام حذفی

هیجان‌انگیز: مایکل جردن به ان‌بی‌ای برمی‌گردد!

فوتسال زنان ایران تحت فشار یک دروغ مصلحتی!

واکنش ایران به حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه چادرهای آوارگان فلسطینی در خان‌یونس و جبالیا

فواد ایزدی: روزی را خواهید دید که سفارت آمریکا در تهران بازگشایی خواهد شد

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

مرشایمر: در سال 2024 اسرائیل 2 بار تلاش کرد آمریکا را به تله جنگ با ایران بکشاند

عکس مهم از دیدار آیت الله جوادی آملی با آیت الله سیستانی در نجف

دیدار آیت الله سیستانی با آیت الله جوادی آملی در نجف اشرف

درگیری حامد لک دروازه بان مس رفسنجان با مدافع خودی

حواشی بازی ذوب آهن و مس رفسنجان

حواشی بازی استقلال 0-0 چادرملو

حواشی بازی نفت آبادان و پیکان

برای جبران عقب‌ماندگی سرانه ورزشی قم نیازمند 57 هزار متر مربع زمین است

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم و ملوان

حواشی بازی آلومینیوم و ملوان

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

پنالتی دادن به روش پت و مت!

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر