عصر قم

آخرين مطالب

نقش کانون کارآفرینان برتر رسمی و جشنواره کارآفرینان برتر در تحقق رشد اقتصادی / محمود کریمی بیرانوند _معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت رفاه

نقش کانون کارآفرینان برتر رسمی و جشنواره کارآفرینان برتر در تحقق رشد اقتصادی / محمود کریمی بیرانوند _معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال
  بزرگنمايي:

عصر قم -

یکی از بارزترین ویژگی‌های اقتصاد امروز تغییرات سریع و روزافزون است. انقلاب ف نا وری اطلاعات، تغییر در ترکیب نیروی انسانی به نفع نیروی دانش‌محور و خلاق، همچنین ایجاد و توسعه شبکه‌های اجتماعی که می‌توانند منجر به فعالیت‌های دانش‌بنیان نوظهور شوند از مهم‌ترین این تغییرات در چند دهه اخیر هستند. باید توجه داشت که در این محیط متلاطم برای حرکت به‌سوی نظام اقتصادی نوین تنها کشورهایی می‌توانند موفق عمل کنند که قابلیت تطبیق با این تغییرات را داشته باشند. بر این اساس و با توجه به شرایط حال حاضر اقتصاد ایران و تنگناهای موجود یکی از مهم‌ترین راهکار برون‌رفت از بحران‌های موجود، توسعه کارآفرینی و ایجاد فعالیت‌های دانش‌بنیان است.
در سطح کلان، کارآفرینی عامل تغییرات ساختاری، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی و در سطح خرد محرک شکل‌گیری و رشد بنگاه‌ها است. مداخلات دولت درزمینه گسترش کسب‌وکار و کارآفرینی در طول زمان، همراه با تکامل محیط اقتصادی و با توجه به تفکرات و سیاست‌های غالبی که دولت‌ها در پی تغییر و یا اصلاح آن بوده‌اند به‌تدریج از سیاست صنعتی به سیاست حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط و سپس به کارآفرینی تغییر جهت داشته است. اخیراً نیز توجه بسیاری از سیاست‌گذاران به کارآفرینی رشد محور جلب شده است تا جایی که پشتیبانی از بنگاه‌های پررشد یکی از مهم‌ترین اهداف برنامه‌های توسعه کشورها است.
منطق این تغییر رویکرد این است که بنگاه‌های پررشد سهم بالایی در ایجاد اشتغال داشته و محرک ارتقاء بهره‌وری، نوآوری و نفوذ در بازارهای جهانی هستند و این نوع شرکت‌ها به مدد افراد متخصص و باتجربه با عنوان کارآفرین به وجود می‌آید همچنین برای ایجاد و توسعه هر چه بیشتر این نوع شرکت‌ها نیاز به فضا یا محیط متناسب می‌باشد که بهترین روش استفاده از تجربه و توانمندی کارآفرینان برتر در حوزه‌ها و مناطق مختلف می‌باشد یا به‌اصطلاح تکثیر نمونه‌های موفق که به‌واسطه کارآفرینان برتر به وجود آمده می‌باشد. لذا امروزه با عنایت به ماهیت متلاطم اقتصادی- اجتماعی جهان و همچنین وضعیت موجود اشتغال و بازار کار کشور، توجه به مقوله کارآفرینی و فعالیت‌های دانش‌بنیان که منجر به ایجاد کسب‌وکارهای جدید باارزش افزوده بالا می‌شود به لحاظ اهمیت و نقش مثبت در رشد و توسعه اقتصادی- اجتماعی، امری ضروری و بنیادی است.
این در حالی است که کارآفرینان در پیمودن مسیر کارآفرینی با دشواری‌ها و مشکلات فراوانی روبرو هستند و دولت‌ها باید به‌جای سنگ‌اندازی در مسیر رشد و تعالی، مشوق‌هایی را در جهت جبران تلاش‌های آن‌ها مدنظر قرار دهند و با پیگیری های مستمر خود آن‌ها را در پیمودن این مسیر دشوار یاری نماید .
مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش‌بنیان‌ها فرمودند: « کارگروه‌هایی با حضور فعالان اقتصادی تشکیل دهید و با پیگیری مستمر، مشکلات را علاج کنید که در این صورت، رشد اقتصادی کشور هم محقق خواهد شد ».
ازآنجایی‌که از سال 1385 تاکنون 13 دوره جشنواره توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار و کارآفرینان برتر در سطوح ملی و استانی شناسایی و معرفی‌شده‌اند . در طی برگزاری این جشنواره­ها که بر اساس شاخص­های طراحی­شده جهت شناسایی کارآفرینان صورت پذیرفته به‌طور تقریبی بالغ‌بر 3000 نفر کارآفرینان برتر در استان­ها و حدود 180 کارآفرین برتر ملی در بخش­های مختلف اقتصادی (صنعت، کشاورزی و خدمات) انتخاب و معرفی‌شده‌اند. در دوره­های مختلف رویه­ها و شاخص­های شناسایی کارآفرینان بر اساس سیاست­های کلان کشور انتخاب‌شده و برخی شرایط و ضوابط نیز بر اساس نیاز کشور در طول دوره‌های مختلف تغییریافته و یا اصلاح‌شده است. در سه دوره اخیر این جشنواره شاخص‌های اصلی انتخاب کارآفرینان شامل: نوآوری منجر به رشد، فروش عملیاتی، صادرات، اشتغال و محیط‌زیست بوده است.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌واسطه کارآفرینان شناسایی‌شده در دوره‌های مختلف جشنواره کارآفرینان برتر، کانون‌های کارآفرینی را در تمام استان‌های کشور شکل داده است که مملو از افراد متخصص و باتجربه در حوزه‌های مختلف کسب‌وکاری هستند. امکان راه‌اندازی کارگروه‌های مدنظر مقام معظم رهبری با استفاده از قابلیت‌ها و توانمندی‌های این افراد با ‌سرعت بسیار بالا برای وزارت متبوع وجود دارد. بنابراین باید تمام توان خود را به کار بگیریم تا بتوانیم از تمام ظرفیت‌های این افراد بهره ببریم. لذا درنهایت باید ترتیبی اتخاذ گردد تا سیاست‌ها، اقدامات و فعالیت­های کارآفرینی، فراگیر، هدفمند، کلان نگر و بلندمدت و در راستای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بوده و میزان واقع‌گرایانه بودن و مؤثر بودن آن‌ها نیز از دیدگاه افراد مستقر در خط مقدم اقتصاد (کارآفرینان برتر) مورد تائید قرار گیرد.
26 بهمن 1401 08:57
کد خبر : 299,754
نظرات بینندگان

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/381698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزارت کشور: کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

عالیشاه و پرسپولیس؛ شایعه باورنکردنی، جدی شد!

دلیل غیبت رونالدو مشخص شد

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

ملی‌پوش دوومیدانی: جایزه قهرمان جام امام رضا(ع) دستگاه ماساژ بود!

ترفند غیراخلاقی برای جذب ستاره‌ها در لیگ برتر والیبال

رفتار هواداران لیورپول با آرنولد را باور نمی‌کنم

سنگ تمام انگاپت و ستاره‌های شهداب برای عطایی

خاویر: برای این چالش هیجان‌زده و آماده‌ایم

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

نظر خادمی درباره اوضاع اقتصادی پساتوافق

انتقاد میدری از روند سوال و کارت زرد در مجلس

پاسخ وزیر کار به سوال نمایندگان درباره انتصاب سیاسی؛ مجلس از توضیحات میدری قانع شد

واکنش قالیباف به ادعاهای میرسلیم؛ حتما مجلس شکایت می‌کند

اظهارات معاون اول رئیس جمهور درباره رفع فیلترینگ و لایحه عفاف و حجاب

تغییر ساعت فعالیت مدارس قم از شنبه آینده / برگزاری مجازی کلاس‌های شیفت عصر

صفحه نخست روزنامه‌های قم سه‌شنبه 23 اردیبهشت

آتشی که خانواده ای را سوزاند؛ عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی!

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 23 اردیبهشت‌ماه

سقوط عجیب نوشاد عالمیان در رنکینگ جهانی

بازیکن سابق مس فصل بعد برابر رونالدو و بنزما

سردیس زارع از روی کشتی‌گیر مغولی ساخته شد!

موسوی: تصمیم‌گیری‌های غیرحرفه‌ای دردی را از استقلال درمان نمی‌کند

لورکوزن تصمیم می‌گیرد: خداحافظی با مهاجم ناراضی!

ماجرای داغ رقابت زارع و معصومی به سالن هفت‌‍ تیر هم کشیده شد

عقد تفاهمنامه همکاری کمیته‌های المپیک ایران و کویت

چراغ سبز کاپیتان اینتر برای کامبک طارمی

سرماخوردگی در اردوی استقلال

تحلیل وضعیت سپاهان برای دیدار با استقلال

گرایش آمریکایی‌ها به روان‌درمانی به جای مصرف دارو در درمان اختلالات روان

نظر خادمی درباره درباره اوضاع اقتصادی پساتوافق

وزیر کار به نمایندگان پاسخ می‌دهد

زورگیری، کمین خشونت زیر پوست شهر

زنان کارمند و حق فراموش شده عائله مندی

صدور سند تک برگ برای مالکین اراضی کشاورزی به چه نحوی است؟

برد قاطعانه شاگردان عطایی در آسیا

لطیفی: استقلال مسئول آسیا رفتن پرسپولیس نیست

افشاگری بزرگ درباره خرافات سرمربی الهلال!

مقایسه عملکرد 5 دروازه‌بان خارجی لیگ برتر

سه گزینه برای میزبانی فینال جام حذفی

هیجان‌انگیز: مایکل جردن به ان‌بی‌ای برمی‌گردد!

فوتسال زنان ایران تحت فشار یک دروغ مصلحتی!

واکنش ایران به حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه چادرهای آوارگان فلسطینی در خان‌یونس و جبالیا

فواد ایزدی: روزی را خواهید دید که سفارت آمریکا در تهران بازگشایی خواهد شد

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

مرشایمر: در سال 2024 اسرائیل 2 بار تلاش کرد آمریکا را به تله جنگ با ایران بکشاند

عکس مهم از دیدار آیت الله جوادی آملی با آیت الله سیستانی در نجف

دیدار آیت الله سیستانی با آیت الله جوادی آملی در نجف اشرف

درگیری حامد لک دروازه بان مس رفسنجان با مدافع خودی