عصر قم

آخرين مطالب

تلخ اما واقعی؛ 30 درصد سالمندان در آسایشگاه‌ها مجهول الهویه هستند اجتماعی

تلخ اما واقعی؛ 30 درصد سالمندان در آسایشگاه‌ها مجهول الهویه هستند
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با یادآوری ضرورت آموزش‌های خودمراقبتی به سالمندان، گفت: سالمندی مانند سفر به یک کشور ناشناخته است.
باید با مسائل، مشکلات و امتیازات آن آشنا شد. سبک زندگی خود را اصلاح کرد، متاسفانه مردم سالمندان را به عنوان افراد ناتوان می‌شناسند، در حالی که در بدترین حالت فقط 10 درصد سالمندان به آلزایمر مبتلا می‌شوند.
دکتر احمد دلبری در یازدهمین سلسله نشست سلامت سالمندی که به همت معاونت فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با موضوع توانمندسازی سالمندان با رویکرد ارتقاء معیشت برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان، افزایش امید به زندگی در چند دهه گذشته کارنامه موفقی داشتیم، اظهار کرد: در کنار افزایش عمر و سال‌های زندگی افراد آیا توانستیم کیفیت زندگی افراد را نیز افزایش دهیم؟ متاسفانه با وجود افزایش سال‌های زندگی، امروزه با شمار زیادی از سالمندانی مواجحهه هستیم که دارای بیماری‌های مزمن فشارخون و قند خون بالا هستند.
وی با یادآوری دهه 60، دوران رشد جمعیت کشور، افزود: در این سال‌های متمادی به دنبال تامین نیازهای روز جامعه و تامین نیازهای جمعیت متولدین دهه 60 بودیم. از جمله ساخت مدرسه‌های متفاوت دولتی و غیر انتفاعی، سازمان ملی جوانان، تامین اسکان‌ها و ... . اکنون باید تمام این خدمات در جهت نیاز جدید جامعه، یعنی گروه سالمندی کشور صورت گیرد.
دلبری با بیان اینکه تناسبی بین نیازهای جامعه و اقدامات موجود در آن نیست، افزود: با این ترند جمعیتی یک ابربحران در حوزه سالمندی خواهیم داشت و مطمئنا از آنجایی که مشکلات سالمندی در حالت عادی 5 الی 6 برابر مشکلات نوجوان است، به راحتی از عهده این مشکلات بر نخواهیم آمد.
دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با اشاره به اینکه سالمندی همچون شمشیر دو لبه عمل می‌کند، یادآور شد: می‌توان سالمندی را یک فرصت دانست و خدمات و امکانات رفاهی جامعه را در جهت سالمندان پیش ببریم. از طرفی سالمندی همچون یک تهدیدی بزرگ برای کشور محسوب می‌شود، با توجه به فعالیت‌های دولت‌های سابق و جدید قطعا در این حوزه با چالش‌های بسیاری روبه رو خواهیم بود، تا فرصت!
وی با بیان اینکه هنوز سند شورای ملی سالمندی به دلیل نگاه سنتی ما به حوزه سالمندی و نیز مشکلات ساختاری به مرحله اجرا و عملیاتی نرسیده است، عنوان کرد: اکنون 30 درصد سالمندانی که در آسایشگاه نگه‌داری می‌شوند مجهول الهویه هستند، یعنی فرزندان‌شان آن‌ها را بدون اعلام نام و هویت رها کرده‌اند.
توانمندسازی سالمندان از اولویت‌های ارائه خدمات به آن‌هاست
دلبری با اشاره به لزوم توانمند سازی میانسالان و سالمندان، گفت: با این کار به یک سالمندی فعال و پویا دست می‌یابیم و با توجه به اینکه سیستم غربالگری قوی برای سالمندان و مشکلات آن‌ها وجود ندارد، لذا باید به کمک متخصصین و نیز رسانه‌ها در توانمندسازی سالمندان تلاش کنیم.
دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با اشاره به اینکه توانمندسازی سالمندان باید قبل از ورود آن‌ها به سنین سالمندی صورت گیرد، بیان کرد: ابتدا باید روند سالمندی را در کشور اصلاح کرد و یک شب آن‌ها را با عنوان سالمند نشناسیم. به افراد باید آموزش داده شود قبل از رسیدن به سنین بازنشستگی و سالمندی از خدمات غربالگری استفاده کنند، چطور تفریح کنند، چطور کار کنند؛ چراکه یک سوم زندگی آن‌ها هنوز پیش رو است. سالمندی و بازنشستنگی به معنای در خانه ماندن و از کارافتادگی نیست.
وی با یادآوری ضرورت آموزش‌های خودمراقبتی به سالمندان، تصریح کرد: سالمندی مانند سفر به یک کشور ناشناخته است. باید با مسائل، مشکلات و امتیازات آن آشنا شد. سبک زندگی خود را اصلاح کرد، متاسفانه مردم سالمندان را به عنوان افراد ناتوان می‌شناسند، در حالی که در بدترین حالت فقط 10 درصد سالمندان به آلزایمر مبتلا می‌شوند.
دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با ذکر نظر شخصی خود یادآور شد: سالمندی یعنی شخصی که از سلامت جسمی‌و روحی برخوردار بوده که اکنون به سنین بالا رسیده است.
دلبری با بیان اینکه 90 درصد سالمندان فعلی کشور یک بیماری مزمن ، 72 درصد آن‌ها 2 و 50 درصد آن‌ها 3 بیماری مزمن دارند، گفت: با آموزش افدامات خودمراقبتی می‌توان از شدت این بیماری‌ها کاست.
مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های سالمندی تنهایی مهم‌ترین مشکل سالمندان کشور
وی با اشاره به اینکه تهدید اصلی جامعه سالمندی ما تنهایی، انزوا، افسردگی و اختلالات روحی است، بیان کرد: تنهایی مشکلات سیاری به وجود آورده است. لازم است تا سالمندان در مکان‌هایی دور یکدیگر جمع شوند، هم آموزش‌های خود مراقبتی را دریافت کنند و هم از تنهایی و انزوا خارج شوند.
دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با بیان اینکه 30 درصد همسر سالمندان فعلی فوت کرده‌اند و فرزندان آن‌ها ازدواج یا مهاجرت کرده‌اند، گفت: باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرد و تکنولوژی روز را به آن‌ها آموزش داد؛ چراکه گوشی‌های هوشمند می‌تواند، نقش موثری در تعامل و ارتباطالات سالمندان ایفا کند.
اختلال خواب از مشکلات شایع 50 درصد سالمندان
دلبری با اشاره به یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلات سالمندان، افزود: بیش از 50 درصد سالمندان اختلال خواب دارند، لذا مهم ترین، در دسترس‌ترین، راحت‌ترین و ارزان‌ترین اقدام اصلاح سبک بهداشت خواب آن‌هاست.
وی با بیان اینکه کم تحرکی از دیگر مشکلات شایع سالمندی است، تصریح کرد: باید وزرات بهداشت به جای هزینه‌های گزاف بر روی درمان قبل از هر چیزی در حوزه پیشگیری و آموزش گام بردارد.
دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با اشاره به اینکه لازم است تا شهر دوست‌دار سالمند داشته باشیم، گفت: این امر شاید با توانمند سازی مرتبط نباشد، اما بسیار موثر است.
دلبری با بیان اینکه فقر در جامعه سالمندی 2 برابر سایر گروه‌هاست، عنوان کرد: حدود 55 درصد سالمندان کشور هیچ‌گونه مستمری دریافت نمی‌کنند.
وی با اشاره به اینکه قانون حمایت از سالمندان در کشور وجود ندارد، گفت: نگه‌داری از والدین سالمند برای فرزندان افتخار است، اما برای دولت یک چالش بزرگ محسوب می‌شود. متاسفانه وضعیت صندوق‌های بازنشسشتگی خوب نیست و مشاغل ما برای سالمندان تعبیه نشده است در حالی که در اروپا مشاغل سالمندی بیشتر از سایر است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/365517/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله رئیسی از طرح توسعه بیمارستان شهدای یافت‌آباد بازدید کرد

آیت‌الله مهمان‌نواز یک روحانی ولایت‌مدار و بصیر بود

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

اجتماع مردم قم در حمایت از طرح حجاب و عفاف

روستای فردو از افتخارات استان قم است

138 صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

اجتماع مردم قم در حمایت از اجرای طرح حجاب و عفاف

اگر این علائم را در چشم دارید نگران باشید

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

فک پلمب چاه‌های مسدود شده شهرداری قم

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

تاکید استاندار قم بر‌ حمایت از خیرین مدرسه‌ساز

تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد

«رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد

تسریع در حل مشکلات دهستان دستجرد سفلی

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان