شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۵

فرهنگی

ماموستا کلشی‌نژاد در گفتگو با رسا:

پاسداری از ارزش‌های دینی، زمینه‌ساز انسجام اجتماعی در برابر تهدیدهاست

پاسداری از ارزش‌های دینی، زمینه‌ساز انسجام اجتماعی در برابر تهدیدهاست
عصر قم - آذربایجان غربی- امام جمعه اهل‌سنت ارومیه با تأکید بر نقش تقوا، خودسازی و حفظ هنجارهای اخلاقی در تقویت اقتدار امت اسلامی، گفت: الگوبودن نخبگان و مسئولان، عدالت‌محوری و پاسداری از ارزش‌های دینی، زمینه‌ساز انسجام اجتماعی و ایستادگی در برابر تهدیدهاست.
  بزرگنمايي:

عصر قم - آذربایجان غربی- امام جمعه اهل‌سنت ارومیه با تأکید بر نقش تقوا، خودسازی و حفظ هنجارهای اخلاقی در تقویت اقتدار امت اسلامی، گفت: الگوبودن نخبگان و مسئولان، عدالت‌محوری و پاسداری از ارزش‌های دینی، زمینه‌ساز انسجام اجتماعی و ایستادگی در برابر تهدیدهاست.

ماموستا عبدالقادر کلشی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با اشاره به تأثیر جنگ‌ها بر ساختارهای اخلاقی و اجتماعی جوامع، اظهار داشت: در جهان‌بینی اسلامی، صلح، رحمت و کرامت انسانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و جنگ، افزون بر تخریب زیرساخت‌ها، می‌تواند سرمایه‌های اخلاقی و روانی جامعه را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
وی با بیان اینکه حفظ هنجارهای دینی و اخلاقی از عوامل مهم سلامت جامعه است، افزود: آموزه‌های اسلامی تنها به نهی از گناه محدود نمی‌شوند، بلکه بر دوری از زمینه‌ها و مقدماتی که انسان را به فساد سوق می‌دهد نیز تأکید دارند.
جنگ، تهدیدی برای سرمایه‌های اخلاقی جامعه
امام جمعه اهل‌سنت ارومیه با تشریح پیامدهای اجتماعی منازعات مسلحانه تصریح کرد: جنگ می‌تواند با تضعیف همدلی، افزایش بی‌اعتمادی و محدود کردن نگاه افراد به حفظ منافع فردی، زمینه گسترش رفتارهای نادرست اجتماعی را فراهم کند.
ماموستا کلشی‌نژاد با تأکید بر دشواری ترمیم آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی پس از جنگ خاطرنشان کرد: بازسازی این سرمایه‌ها به زمان، هوشیاری اجتماعی، تربیت دینی و تلاش برای تقویت وحدت و آشتی در جامعه نیاز دارد؛ چراکه برخی رفتارهای شکل‌گرفته در دوران بحران ممکن است به نسل‌های بعد نیز منتقل شوند.
وی با اشاره به آموزه‌های پیامبر اکرم(ص) درباره آثار ماندگار رفتارهای نیک و ناپسند، بر ضرورت مسئولیت‌پذیری افراد در برابر تأثیر رفتار خود بر جامعه تأکید کرد.
محکومیت حمله به غیرنظامیان و نقض حقوق بین‌الملل
امام جمعه اهل‌سنت ارومیه در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اقدامات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی، حمله به مراکز غیرنظامی و به‌ویژه کودکان را محکوم کرد و بر ضرورت رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حمایت از غیرنظامیان تأکید کرد.
وی با اشاره به حمله به مدرسه دخترانه شجره طیبه در میناب و همچنین حمله به بازداشتگاه مهاجران در صعده یمن، خواستار توجه جدی جامعه جهانی به پیامدهای انسانی درگیری‌های نظامی و پاسخ‌گویی در قبال نقض حقوق غیرنظامیان شد.
ماموستا کلشی‌نژاد همچنین با اشاره به وضعیت کودکان فلسطینی، بر ضرورت حمایت از حقوق آنان و جلوگیری از تداوم خشونت علیه غیرنظامیان تأکید کرد.
تقوا و الگوبودن مسئولان، پایه اقتدار امت اسلامی
وی در ادامه با اشاره به آیه شریفه «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّهٍ» اظهار داشت: آمادگی برای مقابله با تهدیدها تنها به تجهیزات و امکانات نظامی محدود نمی‌شود، بلکه تقوا، استحکام هنجارهای اجتماعی و پاسداری از بنیان‌های اخلاقی نیز از عوامل مهم قدرت و پایداری یک ملت است.
امام جمعه اهل‌سنت ارومیه با تأکید بر مسئولیت نخبگان و مدیران در ترویج ارزش‌های دینی و اخلاقی گفت: بزرگان و مسئولان باید پیش از دیگران در ترک رفتارهای نادرست و ترویج شایستگی‌ها پیشگام باشند؛ زیرا رفتار و عملکرد آنان بر فرهنگ عمومی و الگوهای اجتماعی تأثیر می‌گذارد.
ماموستا کلشی‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: اقتدار پایدار امت اسلامی با خودسازی، عدالت‌محوری، تقویت اخلاق اجتماعی، حفظ وحدت و ایستادگی در برابر ظلم و زیاده‌خواهی محقق می‌شود و جامعه‌ای که بر پایه ارزش‌های دینی و انسانی استوار باشد، از ظرفیت بیشتری برای عبور از بحران‌ها برخوردار خواهد بود.
نویسنده: وحید نستوهی


نظرات شما