دوشنبه ۲ شهريور ۱۴۰۵

فرهنگی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی:

مسائل فرهنگی و حجاب نیازمند تدوین برنامه ای شفاف و روشن است

مسائل فرهنگی و حجاب نیازمند تدوین برنامه ای شفاف و روشن است
عصر قم - شیراز- مدیر حوزه علمیه فارس با تأکید بر ضرورت تحلیل واقعی و بنیادین مسئله حجاب و عفاف، بر نقش هم‌زمان مردم، نخبگان و دستگاه‌های اجرایی در این عرصه تأکید کرد.
  بزرگنمايي:

عصر قم - شیراز- مدیر حوزه علمیه فارس با تأکید بر ضرورت تحلیل واقعی و بنیادین مسئله حجاب و عفاف، بر نقش هم‌زمان مردم، نخبگان و دستگاه‌های اجرایی در این عرصه تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی مدیر حوزه علمیه فارس در حاشیه نشست هیئت‌ رئیسه جامعه اساتید حوزه علمیه فارس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، با بیان اینکه مسئله حجاب نیازمند یک تحلیل دقیق و بنیادین است، اظهار داشت: برای حل این مسئله باید از نگاه‌های مقطعی و تک‌بعدی عبور کرد و ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، فکری و اجرایی آن را به‌صورت هم‌زمان مورد توجه قرار داد.
مدیر حوزه علمیه فارس افزود: نمی‌توان انتظار داشت یک نهاد یا دستگاه به‌تنهایی مسئولیت حل مسئله حجاب را بر عهده بگیرد؛ بلکه تحقق وضعیت مطلوب در این زمینه نیازمند همکاری و تقسیم کار میان مجموعه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اجرایی است.
مدیر حوزه علمیه فارس خاطرنشان کرد: امروز صرف بیان گزاره‌های کلی برای اقناع نسل جدید کافی نیست؛ بلکه باید بتوان با ادبیاتی روشن، منطقی و متناسب با نیازهای روز، مبانی دینی را تبیین کرد و زمینه گفت‌وگوی فکری درباره موضوعات فرهنگی را فراهم آورد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی یکی از مهم‌ترین نیازهای موجود در حوزه حجاب و عفاف را تدوین یک طرح جامع و مدون دانست و گفت: باید مشخص شود هر دستگاه و نهاد در قبال این مسئله دقیقاً چه وظیفه‌ای بر عهده دارد و چه اقداماتی باید انجام دهد.
وی افزود: نبود تقسیم کار شفاف می‌تواند به موازی‌کاری، پراکندگی اقدامات و در نهایت سردرگمی در عرصه فرهنگی منجر شود. بنابراین لازم است وظایف نهادهای مختلف مشخص، قابل ارزیابی و زمان‌بندی شود.
مدیر حوزه علمیه فارس تأکید کرد: یک برنامه جامع باید ضمن مشخص کردن مسئولیت‌ها، سازوکار هماهنگی میان نهادهای مختلف را نیز پیش‌بینی کند تا فعالیت‌های فرهنگی در یک مسیر مشترک و هدفمند قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به برخی رفتارها و اقدامات در سطح جامعه گفت: باید نسبت به جریان‌هایی که ممکن است از شرایط موجود برای ترویج بی‌بندوباری استفاده کنند، هوشیار بود.
مدیر حوزه علمیه فارس افزود: مواجهه با مسائل فرهنگی نیازمند شناخت دقیق، برنامه‌ریزی و استفاده هم‌زمان از ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و قانونی است و نباید به واکنش‌های مقطعی محدود شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی در ادامه نقش حوزه‌های علمیه را در این عرصه مهم دانست و گفت: حوزه باید در مسائل فرهنگی جامعه حضور فعال داشته باشد و بتواند با استفاده از ظرفیت اساتید، طلاب و نخبگان خود، در زمینه تبیین مبانی دینی، پاسخ به شبهات و فرهنگ‌سازی ایفای نقش کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی در پایان گفت: مسئله حجاب نیازمند اقدام جدی، هماهنگ و زمان‌بندی‌شده همه نهادهای مسئول است و نمی‌توان با اقدامات پراکنده و بدون نقشه راه انتظار نتیجه پایدار داشت.


نظرات شما