چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴

ورزشی

آزمون بزرگ فیفا برای حکم تاریخی درباره بازی ایران

آزمون بزرگ فیفا برای حکم تاریخی درباره بازی ایران
عصر قم - ورزش ۳ /فیفا برای پایان تنش در مسابقه ایران و مصر در جام جهانی باید یک تصمیم تاریخی بگیرد. «منتظر تصمیم فیفا درباره اقدام تنش‌زای سیاتل در بازی ایران و مصر ...
  بزرگنمايي:

عصر قم - ورزش 3 /فیفا برای پایان تنش در مسابقه ایران و مصر در جام جهانی باید یک تصمیم تاریخی بگیرد.
«منتظر تصمیم فیفا درباره اقدام تنش‌زای سیاتل در بازی ایران و مصر هستیم»، این اظهارات امروز(چهارشنبه) هانی ابوالفتح، کارشناس فوتبال مصر در پخش زنده تلویزیونی درباره جنجال نام‌گذاری بازی دو کشور اسلامی برای همبستگی با همجنس‌بازهاست.فیفا، طبق اساسنامه‌اش (ماده ۴: غیرتبعیض و احترام به فرهنگ‌ها)، موظف است رویدادها را با احترام به قوانین و حساسیت‌های فرهنگی کشورهای شرکت‌کننده برگزار کند.
ماجرا از دو هفته قبل آغاز شد، وقتی مشخص شد کمیته محلی سیاتل بازی ایران و مصر را به «مسابقه افتخار» نام‌گذاری کرد تا با همجنس‌بازها همبستگی کند.این اقدام کمیته محلی سیاتل واکنش سریع و تند فدراسیون ایران و مصر را به همراه داشت و هر دو فدراسیون این اقدام را غیرورزشی و برخلاف قوانین فرهنگی و مذهبی خود عنوان کردند و از فیفا خواهان لغو این نام‌گذاری شدند
کارشناس مصری می‌گوید که این اقدام کمیته سیاتل نقص قانون فیفاست و به فرهنگ آزادی شرکت کننده‌ها بی‌احترامی می‌کند و این نام‌گذاری باید با بازی دیگری که متناسب با این اقشار خاص است، انجام شود.شبکه ESPN از احتمال جابه‌جایی بازی ایران و مصر از سیاتل به ونکوور با بازی بلژیک و نیوزلند خبر داد.
با نگاه به تاریخچه مسابقات جام جهانی جابه‌جایی مسابقات تنها در مسائل امنیتی رخ داده و فیفا به خاطر مسائل فرهنگی برنامه مسابقه‌ای را تغییر نداده است.
آدان کیتی، کارشناس ارشد مسائل فرهنگی می‌گوید که جابه جایی بازی ایران و مصر فیفا را متهم به جانبداری و نقض حقوق بشر می‌کند.اما مک کارتی، کارشناس نشریه اتلتیک می‌گوید که بهترین راه حل را «جابه‌جایی خاموش» بدون انتشار بیانیه فیفا می‌داند تا از تنش جلوگیری کند.
بازار
در مجموع فیفا در حساس‌ترین شرایط برای تصمیم‌گیری بازی ایران و مصر قرار دارد و طبق گزارش AP، احتمال جابه‌جایی بازی کم است اما فیفا می‌تواند مراسم را کاملا محدود به خارج از استادیوم کند و اجازه ندهد در داخل ورزشگاه اتفاقی رخ دهد تا بازی دو تیم ایران و مصر بدون تنش برگزار شود.#ایران 


نظرات شما