چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴

اجتماعی

تجهیز ۲۹ هزار هکتار از اراضی قم به سامانه‌های نوین آبیاری

تجهیز ۲۹ هزار هکتار از اراضی قم به سامانه‌های نوین آبیاری
عصر قم - مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تاکنون ۲۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده که کاهش قابل توجه مصرف آب در این بخش را به دنبال داشته‌است.
  بزرگنمايي:

عصر قم - مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تاکنون 29 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده که کاهش قابل توجه مصرف آب در این بخش را به دنبال داشته‌است.

عصر قم


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، محمد حسین احمدپور افزود: مصرف آب بخش کشاورزی استان از یک میلیارد و 72 میلیون متر مکعب در اوایل دهه 70، اکنون بر اثر عوامل قهری و اجرای طرح‌های بهینه سازی به حدود 536 میلیون متر مکعب رسیده‌است.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای بهینه سازی مصرف آب اقدام به اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی می‌نماید بدین منظور برای هر هکتار اجرای سیستم‌های نوین آبیاری یک میلیارد و 20 میلیون ریال و برای اجرای سیستم آبیاری کم فشار 290 میلیون ریال به صورت تسهیلات بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که این مبالغ حدود 80 درصد از هزینه اجرا را شامل می‌شود.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت قنوات استان، ادامه داد: در قم حدود 950 رشته قنات عمومی وجود دارد که شریان‌های اصلی مناطق کوهستانی و کوه پایه‌ای استان را تامین می‌کند و در حال حاضر حدود 70 میلیون متر مکعب از قنات‌های استان آب استحصال می‌شود.
احمدپور بیان کرد: قنات به عنوان سازه زنده، نیاز دارد سالیانه لایروبی و مرمت شود، بدیهیست لایروبی کل قنوات توسط دولت امکان‌پذیر نیست لذا این امر مهم باید توسط حقابه بران انجام گیرد، اما سازمان جهاد کشاورزی استان بر اساس مسئولیت اجتماعی و اولویت کاری خود سالیانه 15 قنات را به وسعت تقریبی هفت و نیم کیلومتر مرمت و نوسازی می‌نماید.
وی تاکید کرد: این قنوات نزدیک به 10 هزار هکتار از اراضی قم را مشروب می‌کند و نقش مهمی در حفاظت از فعالیت‌های کشاورزی استان دارد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم همچنین با اشاره به لزوم تخصیص کامل حقابه‌های قم، ادامه داد: قبل از احداث سد‌های 15 خرداد و الغدیر، به طور ثابت از 2 رودخانه قمرود و قره چای حدود 500 میلیون متر مکعب آب وارد شهر قم می‌شده که متاسفانه این مقدار در حال حاضر به صفر رسیده‌است، بنابراین احقاق حقابه‌های استان اهمیت بسیار زیادی دارد.
بخش کشاورزی 6 درصد از ارزش‌افزوده قم را به خود اختصاص داده است، همچنین 50 هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی استان مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از 850 هزار تُن در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.


نظرات شما