پنجشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۴

اجتماعی

روند مطلوب تولید تخم مرغ در قم تداوم می‌یابد

روند مطلوب تولید تخم مرغ در قم تداوم می‌یابد
عصر قم - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: روند مطلوب تولید تخم‌مرغ در قم با حمایت از مرغداران استان و ارائه مشوق‌های لازم به آنان، برای تنظیم بازار به خصوص در ماه‌های پرمصرف نیمه دوم سال ادامه می‌یابد.
  بزرگنمايي:

عصر قم - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: روند مطلوب تولید تخم‌مرغ در قم با حمایت از مرغداران استان و ارائه مشوق‌های لازم به آنان، برای تنظیم بازار به خصوص در ماه‌های پرمصرف نیمه دوم سال ادامه می‌یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم ، منصور دیان اردستانی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم به روند مطلوب تولید تخم مرغ در استان اشاره کرد و گفت: به منظور متعادل سازی قیمت تخم مرغ خوراکی و در راستای حمایت از تولیدکنندگان و حصول اطمینان از تداوم تولید تخم مرغ مورد نیاز به خصوص در نیمه دوم سال جاری، اقدام‌های لازم در سطح ملی و استانی انجام می‌شود.
وی افزود: در همین راستا براساس تصمیم‌های کمیته دام و طیور مقرر شد به منظور متناسب نمودن جمعیت مرغ تخمگذار با مقدار تخم مرغ خوراکی مورد نیاز مصرف داخل و صادرات، اتحادیه مرکزی با ارائه مشوق‌های حمایتی، نسبت به حذف گله‌های با سن بیش از ٨٠ هفته با اولویت جمعیت مرغ تخمگذار پیر اقدام نمایند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: همچنین با هدف حمایت از تولیدکنندگان و در راستای متعادل سازی تولید تخم مرغ خوراکی با مقدار نیاز به آن در ماه‌های پرمصرف به‌ویژه نیمه دوم سال جاری، نسبت به اجرای برنامه تولک بری اختیاری بخشی از جمعیت مرغان تخمگذار با سن ٥٠ تا ٦٠ هفته و اختصاص مشوق‌های لازم اقدام شود.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از این گروه از مرغداران، مدت زمان تولک بری با بهره گیری از خدمات متعلقه مربوطه، به سن مجاز نگهداری انتهای تولید آنها اضافه خواهد شد و همچنین برای واحد‌های تولیدی دارای گله‌های چندسنی، در صورت اجرای برنامه تولک بری بخشی از گله‌های موجود، خرید حمایتی تخم مرغ در اولویت می‌باشد.
گفتنی است تولک بری یک فرآیند طبیعی در طیور است که در آن پر‌های قدیمی خود را می‌ریزند و پر‌های جدید رشد می‌کنند. تولک بری به طور معمول سالانه در پرندگان بالغ اتفاق می‌افتد و برای حفظ سلامت و بهره وری پرندگان یک فرآیند ضروری است.
در طی فرآیند تولک بری، پر‌های قدیمی ریخته می‌شود و بدن پرنده انرژی و مواد مغذی خود را به سمت رشد پر‌های جدید هدایت می‌کند و در طی آن دستگاه تولید مثلی جوانسازی می‌شود. فرآیند تولک بری به طور معمول چند هفته طول می‌کشد، در این مدت ممکن است پرندگان به اندازه معمول تخم نگذارند، یا ممکن است به طور کلی تخم گذاری را متوقف کنند. این به این دلیل است که بدن پرنده به جای تولید تخم، انرژی خود را به سمت رشد پر منحرف می‌کند.
اردستانی در ادامه تاکید کرد: برای حمایت از تولیدکنندگان و متعادل سازی قیمت تخم مرغ خوراکی در بازار، شرکت پشتیبانی امور دام کشور نیز نسبت به ادامه خرید حمایتی تخم مرغ خوراکی، مطابق مصوبات شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات کشاورزی و سایر ضوابط موجود و بهره‌برداری از ظرفیت صنایع فراوری (پودر و مایع پاستوریزه منجمد) اقدام می‌نماید.


نظرات شما