عصر قم - ایسنا / سفیر پاکستان در تهران با تاکید بر گسترش روابط دوجانبه و همچنین با اشاره به سفر آتی رئیسجمهور ایران به اسلام آباد گفت: پاکستان میخواهد که در آینده این روابط عمیقتر و مستحکمتر باشد.
«محمد مدثر تیپو» سفیر اسلام آباد در تهران در نشستی که روز دوشنبه در محل این سفارت برگزار شد، در پاسخ به سوال ایسنا درباره سفر آتی «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ایران به پاکستان گفت: در مورد روابط ایران و پاکستان باید گفت بسیار مستحکم است و این موضوع را از تعاملات و دیدارهایی که بین روسای دو کشور انجام میشود را می توان دید.
دیپلمات پاکستانی تصریح کرد: جناب «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان دوبار به ایران سفر کردند که همراه او رئیس و فرمانده کل ارتش پاکستان نیز حضور داشت، همچنین وزیر خارجه پاکستان و معاون او دوباره ایران سفر داشته و متقابلا وزیر خارجه ایران نیز به اسلام آباد سفر کرده است.
او افزود: آن چه مهم است، در حمله هند به پاکستان، وزیر خارجه ایران به اسلام آباد به پاکستان سفر کرد و ایران پیشنهاد کرد که به عنوان واسطه در این مساله ورود کرده و به صلح و ثبات کمک کند.
این دیپلمات پاکستانی خاطرنشان کرد: متقابلا در جنگ 12 روزه علیه ایران، پاکستان براساس چارچوب سازمان ملل بر حق ایران تاکید کرد و میخواهیم که این روابط گستردگی و گوناگونی بیشتری در حوزه تجارت و بازرگانی داشته و تا سطح روابط مردم برقرار باشد و همچنین امیدوار هستم که در آینده پیش رو، روابط مستحکمتر و عمیقتر باشد.
سفیر اسلام آباد در تهران همچنین درباره وضعیت تردد زائران پاکستانی از ایران به عراق نیز اظهار ذاشت: امسال این تردد به صورت هوایی انجام میشود و این مساله با توجه به چالشهای موجود بعد از رایزنیهای انجام شده، تصمیمگیری شده است.
بازار ![]()
روابط بسیار گوناگونی با آمریکا داریم
وی همچنین درباره اعطای نشان عالی نظامی پاکستان به فرمانده سنتکام که واکنشهای زیادی به دنبال داشته است نیز گفت: ما روابط بسیار گوناگونی با آمریکا داریم، همانطور که با وجود مشابهتها و قرابتهای فرهنگی و تمدنی که با ایران هست، روابط خوبی هم داریم، لذا برای پاکستان مهم است که روابط خودش را عمیقتر کند و از این طریق صلح و ثبات برقرار شود. علاوه بر این نشاندهنده عمق ترجیحات و علاقهمندیهای دیپلماتیک پاکستان است.
مناقشه کشمیر باید از طریق قطعنامههای سازمان ملل حلوفصل شود
مدثر تیپو همچنین در این نشست توجیهی که در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد، با اشاره به مناسبت این روز به «یوم استحصال کشمیر» اظهار داشت: سوال مهم این است که چرا به این روز یوم استحصال میگویند، در حقیقت در پنجم آگوست هند وضعیت جامو و کشمیر و خودمختاری آن را تغییر داد. این خودمختاری از زمان استقلال پاکستان وجود داشت. بنابراین چنین روزی را باید روز بی عدالتی در حق مردم کشمیر دانست، روزی بود که حق اساسی و بنیانی مردم کشمیر از آن ها گرفته شد.
این دیپلمات پاکستانی همچنین گفت: هند به از میان برداشتن سیاسی اعتقاد دارد، در حالی که پاکستان همواره تاکید داشته مناقشه کشمیر باید از طریق قطعنامه های سازمان ملل و به صورت همه پرسی انجام و حل و فصل شود.
خواست پاکستان توسعه ثبات و صلح در منطقه است
مدثر تیپو تاکید کرد: خواست پاکستان توسعه ثبات و صلح در منطقه است، در ماه اخیر شاهد تلاشهای پاکستان بودیم که جامعه جهانی از تلاشهای پاکستان تقدیر کرد. لذا تصور می کنم مهم است برای جامعه روشنفکر و آگاه ایران که دارای تاریخ و تمدن پنج هزار ساله هستند، این روز سیاه را به رسمیت بشناسند.