سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴

فرهنگی

رئیس اداره آموزش دوره اول متوسطه استان قم گفت:

راه‌اندازی ۱۲ پایگاه جبرانی در قم برای کاهش تکرار پایه دانش‌آموزان

راه‌اندازی ۱۲ پایگاه جبرانی در قم برای کاهش تکرار پایه دانش‌آموزان
عصر قم - رئیس اداره آموزش دوره اول متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: با هدف کاهش نرخ تکرار پایه و جلوگیری از ترک تحصیل، ۱۲ پایگاه جبرانی در سطح استان راه‌اندازی شده است.
  بزرگنمايي:

عصر قم - رئیس اداره آموزش دوره اول متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: با هدف کاهش نرخ تکرار پایه و جلوگیری از ترک تحصیل، 12 پایگاه جبرانی در سطح استان راه‌اندازی شده است.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش قم، مصطفی سبحی منعم، اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی دانش‌آموزان نتوانسته‌اند حدنصاب قبولی در برخی دروس امتحانات خرداد را کسب کنند، کارگروه ویژه استان برنامه‌ای برای آموزش فشرده و ارزیابی مجدد این گروه از دانش‌آموزان تدارک دیده است .
وی ادامه داد: در این طرح، 12 پایگاه جبرانی در 4 ناحیه ایجاد شده که شامل 2 پایگاه در ناحیه یک، 4 پایگاه در ناحیه دو، 2 پایگاه در ناحیه سه و 4 پایگاه در ناحیه چهار می‌شود؛ کلاس‌های جبرانی طی تیر و مرداد برگزار خواهد شد که 4 هفته به آموزش اختصاص دارد و سپس از 4 تا 15 مرداد، دوره 2 هفته‌ای امتحانات برگزار می‌شود .
سبحی منعم در خصوص دروس تدریس شده بیان کرد: در این برنامه، 6 درس اصلی شامل ریاضی، علوم، انگلیسی، عربی، پیام‌های آسمانی و مطالعات اجتماعی گنجانده شده که بر اساس تحلیل‌های انجام شده، بیشترین ریزش تحصیلی در این دروس مشاهده شده است؛ هدف اصلی این طرح، برگزاری صرفاً یک آزمون نیست، بلکه بر اساس ارزشیابی تحصیلی و تربیتی، یک دوره آموزشی فشرده و هدفمند طراحی شده تا دانش‌آموزان با دریافت آموزش‌های لازم، امکان ارتقای پایه را داشته باشند .
وی افزود: این رویکرد به کاهش نرخ تکرار پایه و جلوگیری از ریزش بیشتر در شهریور کمک می‌کند، چرا که دانش‌آموزان در فاصله بین خرداد تا شهریور از چرخه آموزش دور می‌مانند و اگر تنها به آزمون شهریور اکتفا شود، احتمال قبولی آن‌ها کاهش می‌یابد .
رئیس اداره آموزش دوره اول متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: برای تضمین کیفیت آموزش، از معلمان توانمند و باتجربه در پایگاه‌های جبرانی استفاده و ساعات آموزشی به صورت هدفمند تنظیم شده است: ریاضیات 40 ساعت، علوم 30 ساعت، زبان انگلیسی 20 ساعت، عربی 20 ساعت، پیام‌های آسمانی 10 ساعت و مطالعات اجتماعی 10 ساعت. همچنین، پایگاه‌ها به‌گونه‌ای توزیع شده‌اند که دسترسی مدارس و دانش‌آموزان به آن‌ها آسان باشد .
وی اضافه کرد: در پردیسان دو پایگاه مجزا ویژه دانش آموزان دختر و پسر وجود دارد که مدارس این منطقه را پوشش می‌دهد، یا مدرسه فاضل لنکرانی در ناحیه 4 مسئولیت پوشش مدارس پسرانه شهرک قدس را برعهده دارد و مدرسه علی‌ابن موسی الرضا نیز مدارس دخترانه محله بنیاد را حمایت می‌کند .
سبحی منعم با بیان اینکه تمامی کلاس‌ها به‌صورت حضوری است، گفت: کلاس‌ها حضوری و با هزینه بسیار کم برگزار می‌شود و از دبیران مجرب برای تدریس استفاده شده است؛ برنامه کلاس‌ها از شنبه تا پنجشنبه تنظیم شده تا حداکثر بهره‌وری را داشته باشد، در حال حاضر، حدود 5 هزار دانش‌آموز در پایگاه‌های دوره متوسطه اول شرکت می‌کنند و علاوه بر این، پایگاه‌های ویژه‌ای نیز برای دانش‌آموزان متوسطه دوم در نظر گرفته شده است .
وی ادامه داد: مهمترین هدف این پایگاه‌ها، تنوع‌بخشی به محیط یادگیری، افزایش نرخ ارتقای پایه و کاهش تکرار پایه است، زیرا بازماندن از تحصیل تبعات جدی دارد. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری آموزشی روی این دانش آموزان انجام می‌شود تا با یادگیری مجدد، بتوانند به پایه بالاتر راه یابند .
رئیس اداره آموزش دوره اول متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: اگر این پایگاه‌ها وجود نداشتند و دانش‌آموزان بدون آموزش کافی، مستقیم به سراغ امتحانات شهریور می‌رفتند، احتمال قبولی آن‌ها کاهش می‌یافت و خطر ترک تحصیل افزایش پیدا می‌کرد؛ بنابراین، تمام تلاش این است که با این برنامه، دانش‌آموزان از چرخه آموزش خارج نشوند و بتوانند با موفقیت به مسیر تحصیلی خود ادامه دهند .


نظرات شما