عصر قم

آخرين مطالب

خطیب‌زاده: آنچه آمریکا انجام داد، غیرقابل‌بخشش، غیرقابل‌فراموشی و نقض آشکار حقوق ایران بود اقتصادی

خطیب‌زاده: آنچه آمریکا انجام داد، غیرقابل‌بخشش، غیرقابل‌فراموشی و نقض آشکار حقوق ایران بود
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران کشوری کوچک نیست؛ خاطرنشان کرد: ایران،کشوری با 90 میلیون جمعیت است و تمدنی که نمی‌توان آن را با موجودیتی مانند اسرائیل مقایسه کرد. ایدئولوژی آپارتایدِ آن‌ها مبتنی بر محصور شدن در پایگاه‌هاست. ایران کشوری است که هم از توانایی‌هایش آگاه است و هم از ضعف‌هایش.
«سعید خطیب‌زاده» امروز سه‌شنبه 17 تیر در وبیناری با عنوان «تجاوز رژیم اسرائیل به ایران: چشم انداز بعدی» در پاسخ به این پرسش که آیا واکنش ایران به حمله ضعیف بوده است، گفت: مقامات اسرائیل دهه‌هاست ادعا می‌کنند که ایران در پی دستیابی به سلاح هسته‌ای است. اما ایران یک کشور و ملت با سابقه‌ای هزاران‌ساله است. ما شطرنج‌بازیم و می‌دانیم چگونه برنامه‌های راهبردی خود را پیش ببریم.
وی ادامه داد: کسانی که ادعا می‌کنند ایران ضعیف است، تنها می‌خواهند این تصور را به دونالد ترامپ بفروشند. اگر ایران احساس تهدید امنیتی کند، قطعا واکنشی متفاوت و غیرقابل‌پیش‌بینی خواهد داشت.
معاون وزیر خارجه با اشاره به اینکه وقتی به تأسیسات ما در خلیج فارس حمله شد، ایران نیز به حمله به حیفا پاسخ داد؛ خاطرنشان کرد: آنها خوب می‌دانند چرا ایران تصمیم گرفت پایگاه آمریکا در قطر را هدف قرار دهد؛ این یک پیام قوی بود. برخی تصور می‌کردند ایران پاسخ خود را از طریق عراق خواهد داد، اما ایران این پاسخ را از قطر داد. ما پیش‌تر به طرف‌های درگیر اطلاع داده بودیم. بازیگران بالغ می‌دانند که اگر روزی ایران بخواهد از تمام توانایی‌های خود استفاده کند، نتیجه بسیار متفاوت خواهد بود.
خطیب زاده در ادامه افزود: فرماندهان ایران در حالی هدف قرار گرفتند که در حال انجام عملیات نظامی نبودند؛ آن‌ها شبانه و در خانه ترور شدند. با این حال، مدعی‌اند که غیرنظامیان را هدف قرار نداده‌اند، در حالی که در غزه، 60 هزار فلسطینی مورد هدف قرار گرفته‌اند.
وی با تاکید بر اینکه ایران کشوری کوچک نیست؛ خاطرنشان کرد: ایران،کشوری با 90 میلیون جمعیت است و تمدنی که نمی‌توان آن را با موجودیتی مانند اسرائیل مقایسه کرد. ایدئولوژی آپارتایدِ آن‌ها مبتنی بر محصور شدن در پایگاه‌هاست. ایران کشوری است که هم از توانایی‌هایش آگاه است و هم از ضعف‌هایش. ما ظرف 24 ساعت خود را بازیابی کردیم و پاسخ متناسبی دادیم.
سخنگوی پیشین وزارت خارجه با تاکید بر اینکه ایران در 200 سال گذشته، به هیچ کشوری تجاوز نکرده‌، گفت: خوب می‌دانیم چگونه به تجاوز پایان دهیم. آن‌ها باید انتخاب کنند که آیا با احترام رفتار می‌کنند یا با تقابل. آنچه آمریکا انجام داد، غیرقابل‌بخشش، غیرقابل‌فراموشی و نقض آشکار حقوق ایران بود. این نخستین‌بار بود که آمریکا به دلیل یک برداشت راهبردی اشتباه، به ایران حمله کرد. اما همه باید بدانند که این زنجیره با ایران پایان نمی‌یابد.
خطیب زاده ادامه داد: دونالد ترامپ اعلام کرده بود که به‌دنبال تسلیم بی‌قید و شرط ایران است. اما همان لحظه‌ای که درخواست آتش‌بس از سوی آن‌ها مطرح شد، نشان داد که آـنها فهمیده‌اند ایران کشوری تسلیم‌پذیر نیست. ایرانی‌ها استاد بقا هستند و همین ماندگاری، اعجاز این ملت است؛ آنها می‌توانند برای جهان درسی باشند.
معاون وزیر خارجه با اشاره به اینکه غنی‌سازی 60 درصدی ایران با اطلاع و همکاری کامل با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام شده و شفاف اعلام شده بود، گفت: آن‌ها به دنبال بهانه‌ای برای حمله بودند. آمریکا حقوق بین‌الملل را نقض کرد، در حالی که برنامه هسته‌ای ایران، کاملاً صلح‌آمیز و در راستای اهداف صلح‌طلبانه است. آن‌ها تلاش کردند روند دیپلماتیک را تحت تأثیر قرار دهند، اما ایران همچنان پای میز مذاکره حاضر است.
خطیب زاده ادامه داد: در بسیاری از گفت‌وگوهای اخیر با آمریکا، ایده‌های خوبی برای رفع نگرانی‌ها مطرح شده و استیو ویتکاف نیز به‌خوبی از آن‌ها آگاه است. همه می‌دانند که ایران همواره شفاف عمل کرده و تمامی اقدامات خود را به آژانس گزارش داده است. ایران هرگز به دنبال تسلیحات هسته‌ای نبوده و نخواهد بود.
بازار
وبینار «تجاوز رژیم اسرائیل به ایران: چشم انداز بعدی» بعدازظهر امروز- سه‌شنبه 17 تیرماه- در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه و با حضور و سخنرانی برخط خطیب زاده معاون وزیر امور خارجه و رئیس این مرکز، «کاظم سجادپور» مشاور وزیر امور خارجه و استاد دانشگاه روابط بین‌الملل، «ناصر هادیان» استاد دانشگاه و «ولی نصر» تحلیلگر حقوق بین‌الملل برگزار شد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/750705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک چاپخانه در تهران

عزاداری بازاریان تبریز در سالروز شهادت امام سجاد(ع)

آتش‌سوزی در هواپیمای مسافربری آمریکا

حضور سرپرست اداره کل بنیاد شهید خراسان جنوبی در مراسم بزرگداشت شهید والامقام مهدی زیبا

با ستاره‌های آینده‌ی دنیای فوتبال آشنا شوید؛ از استوائو ویلیان تا ماستانتونو

مسیح زاهدی با گل گهر تمدید کرد

دین هاوسن یک جلسه محروم شد، بازیکنان پاری سن ژرمن 2 جلسه

مذاکره دوباره استقلال با غندی‌ پور؛ پایانی بر آرزوی روسی؟

تیم منتخب بهترین بازیکنان رئال مادرید و پاری سن ژرمن در سال 2025

خیابانی: فیفا مشخصا طرفدار رژیم صهیونیستی و امریکاست

پسر پتر چک با تیم لیگ برتری قرارداد امضا کرد

آلوارو کارراس در آستانه‌ی انتقال به رئال مادرید

اولین تمرین خوان گارسیا با پیراهن بارسلونا

حمید درخشان: وحید هاشمیان فرصتی برای اشتباه در پرسپولیس ندارد

سوزن سوزن شدن دست و پا به دلیل کمبودها این ویتامین است

اعتراف علنی ارتش اسرائیل به ضربات موشکی سهمگین ایران علیه سایت‌های نظامی

لندن، ایران را به بازگرداندن تحریم‌ها تهدید کرد

عراقچی: جنگ اسرائیل علیه ایران دیپلماسی را نابود کرد؛ آمریکا می‌تواند آن را احیا کند

فلاحت‌پیشه: اسرائیل آمار تلفات جنگ 12 روزه را پنهان می‌کند

بازسازی منازل هدف قرار گرفته توسط گروه های جهادی

مدافع ازبکستانی مدنظر استقلال وارد ایران شد

تأیید صلاحیت کاندیداهای ریاست فدراسیون کاراته

فلوریان ویرتس؛ چشم‌ها به او دوخته شده است!

مصرف این گیاه مانع از ابتلا به دیابت می‌شود

خطیب‌زاده: پیام‌هایی از آمریکا رسیده اما مذاکره‌ نیازمند حداقل‌هایی است

حمید رسایی: یاوه‌گویی ترامپ درباره نایب امام زمان (عج) برای دهانش گنده‌ است

سردار صفوی: سردار شادمانی از نخبگان نیروهای مسلح بودند

وزیر اطلاعات: آثار پیروزی به وجود آمده را امروز در دنیا می‌بینیم

عراقچی به عربستان سفر می‌کند

حمله رسایی به مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون: او فقط باید چای بخورد، اما حرفی نزند

آهنگ «روز واقعه» از علی زندوکیلی

وزیر کشور: بیش از 70 درصد اتباع خارج شده داوطلبانه ایران را ترک کردند

رئیس اورژانس تهران: 90 درصد نقاط هدف قرار گرفته رژیم صهیونیستی در تهران، مناطق مسکونی و عمومی بود

وقتی فقط یک حرکت تکنیکی را بلدی و از همان مهارت به نحو احسن استفاده می‌کنی!

وینگر پرسپولیس: می‌دانستم در این پست ترافیک است

اعلام ساعت و ورزشگاه دیدار الدحیل - سپاهان

دختران فوتبال ایران عازم جام ملت‌ها شدند

رضا ربیعی سرمربی هوادار شد

سرمربی هوادار مشخص شد

زندگی ورزشی کریستیانو رونالدو در معرض دید عموم قرار گرفت؛ آغاز به کار "موزه زندگانی CR7" در کشور هنگ کنگ

راز مصاحبه‌های گروهی تاندر؛ قهرمانی با تکیه بر روحیه تیمی

قرارداد کریم باقری تمدید شد

رئال مادرید ژابی آلونسو چه فرقی با تیم آنچلوتی دارد؟

ویتامینی که کمبود آن سبب ریزش مو می‌شود

مهدی طائب: رژیم اشغالگر قدس؛ همه ایران را حسن محقق می‌بیند

حضور پزشکیان در مراسم بزرگداشت شهدای قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا

عارف: در طول جنگ 12 روزه، یک روز سازندگی تعطیل نشد

پورمحمدی: ضربات سختی به دشمن زدیم

حسین طائب: این اراده ملت بود که آتش‌بس را به دشمن تحمیل کرد

خطیب زاده: پیام‌هایی از طرف آمریکایی طی روزهای گذشته به ما واصل شده است