ارائه گزارشی از سیاستهای پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران به ارائه گزارشی از سیاستهای پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در گذشته، حال و آینده پرداخت.
به گزارش ایثار، عادل مهری با اشاره به اجرای رسالت سازمانی دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: این دفتر سه گروه مطالعاتی شامل گروه مطالعات فرهنگی، مطالعات راهبردی و مطالعات سلامت دارد که درطی سنوات قبل در این سه حوزه طرحهای پژوهشی و حمایت از رساله دکتری و پایاننامههای کارشناسی ارشد را متناسب با موضوع فرهنگ ایثار و شهادت و با توجه به اولویتها و نیازهای بنیاد شهید و امور ایثارگران اجرا کرده است.
وی افزود: اولویتهای پژوهشی از طریق سامانه پژوهشیار اطلاعرسانی شده است. در حال حاضر اساتید دانشگاه، دانشجویان دکتری و ایثارگران کارشناسی ارشد میتوانند موضوع های پژوهشی را که بنیاد نیاز دارد متناسب با رشته تحصیلی در قالب طرح پژوهشی یا رساله دکتری و (پایاننامه ارش فقط برای ایثارگران) از طریق ادارات کل بنیاد شهید استانی به دفتر مطالعات ارسال کند تا ضمن بررسی در کمیته علمی و شواری پژوهشی و ثبت در سامانه سمات و اخذ کدرهگیری برای طرح های پژوهش با دانشگاه مبدا قرارداد پژوهشی منعقد و اجرا شود.
سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص سامانه سمات گفت: سامانه سمات سامانهای است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای بررسی و ممیزی پژوهشهایی که در دستگاههای دولتی انجام میشود تدارک دیده است و دستگاه ملزم هست برای هر طرح پژوهشی از این سامانه کد رهگیری دریافت کند.
وی در خصوص برگزاری همایش علمی و پژوهشی ایثار که در هفته پژوهش برگزار خواهد شد، گفت:در ابتدا طی فراخوانی از دانشگاههای سراسر کشور درخواست میشود که اساتید و دانشجویان دکتری ایثارگر و غیر ایثارگر که در 5 سال گذشته طرحهای پژوهشی یا رساله دکتری آنها در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و موضوعات مرتبط با خانواده های معظم شهدا و ایثارگر را به بنیاد استان ارائه دهند. که پس از داوری از بین موضوعهای طرح ها و رسالههای دکتری، یک طرح پژوهشی و یک رساله دکتری در سطح استانی انتخاب و به کمیته همایش در ستاد ارسال میشود. طرح ها و رسالههای دکتری دریافت شده توسط تیمهای تخصصی همایش مورد بررسی دقیق قرار خواهد گرفت و 3 طرح پژوهشی و 3 رساله دکتری برتر در سطح کشوری انتخاب و در هفته پژوهش در همایشی معرفی میشوند.
مهری افزود: طرحهای پژوهشی سال جاری حسب دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران باید توسط دانشگاهها انجام شود لذا برنامهریزی کردیم که همه ادارات کل بنیاد استانها با دانشگاههای معتبر استان تفاهم نامه همکاری پژوهشی را منعقد کنند. با توجه به دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر پژوهشهای کاربردی و بنیادین، دفتر مطالعات و پژوهش ها با دانشگاههای مادر و برتر از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، تهران و دانشگاههای دیگر ضمن عقد تفاهمنامه نسبت به انعقاد قراردادهای پژوهشی اقدام کرد، مانند طراحی سامانه رصد برخط رضایتمندی ایثارگران از خدمات دریافتی که توسط دانشگاه علامه طباطبایی در حال اجرا است.
وی با اشاره به تدوین سند تحولی خانواده محور برای بنیاد در تعامل با جامعه هدف که توسط دانشگاه تهران اجرا میشود، گفت: در چارچوب این طرح پژوهشی شاهد تدوین یک سند تحولی مهم در سطح چشم انداز برای بنیاد هستیم که به واسطه این سند، بنیاد برای خدمت بهتر به جامعه هدف نقشه راه خدمترسانی خواهد داشت. یکی از موضوعات مهم مورد تاکید رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران این است که سیاستها و ماموریتهای بنیاد که در معاونتها در ادارات کل ستادی درحال انجام است باید حداقل یک بار مورد مطالعه قرار گیرد.
سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: ما در دفتر مطالعات برای اینکه دستور ایشان محقق شود نشستهای علمی - مطالعاتی را تدوین کردیم که در سراسر کشور اجرا خواهد شد. در این رویکرد نزدیک به 140 نشست علمی - تخصصی با حضور اساتید دانشگاهها و مدیران ارشد و میانی در سطح استانی برگزار میشود. تا رسالتی که در حوزه رفع مشکلات ایثارگران به عهده بنیاد هست در بستر مسائل علمی و متناسب با دانش و تجربه مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد و در نهایت شاهد این باشیم که با کمک افراد دانشگاهی و اعضای هیئت علمی و ایثارگران فرهیخته مشکلات و مسائل را حل کنیم.
مهری گفت: ماموریتها و سیاستهای درحال اجرای بنیاد با هدف بررسی وضع موجود و ارائه پیشنهادات لازم برای داشتن وضعیت مطلوب به صورت مدون در استانها و همچنین به صورت استانهای قطب و در انتهای سال به صورت جلسات نشستهای علمی در ستاد کشور جمعبندی و در قالب یک مجموعه کامل آماده و به ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران تقدیم میشود.
وی اشاره داشت دفتر مطالعات و پژوهشها در خصوص جذب یک درصد اعتبار پژوهشی که ماده 56 قانون مربوطه است موفق و پویا عمل و سعی کرد که این مبلغ را جذب کند. همچنین گفت پیشنهاد ما برای قوانین برنامه هفتم توسعه این است که بودجه یک درصدی که در دستگاهها برای امر پژوهش اختصاص یافته است حداقل نیم درصدش را دستگاه در حوزه ترویج فرهنگ ایثار شهادت استفاده کنند تا بتوانیم به صورت گسترده در حوزه ایثار و شهادت اقدامات پژوهشی و علمی انجام دهیم و شاهد حل مشکلات ایثارگران باشیم.
مهری با بیان اینکه یکی از فعالیتهایی که در دفتر مطالعات و پژوهشها انجام میشود بحث به روز رسانی زندگینامه شهدا به عنوان فرهنگ اعلام است، گفت: امسال این برنامه به صورت خاص مورد توجه دفتر مطالعات و پژوهشها قرار گرفت که ضمن به روز رسانی با طرح سوالات کیفی نسبت به اصلاح نواقصی که در اطلاعات قبلی بود اقدام کردیم که توسط پرسشگران در استان انجام خواهد شد. این سوالات بیشتر در خصوص سبک زندگی و سبک تربیتی شهدا و چند سوال مهم دیگر که یک محتوای علمی و بسیار قوی از زندگینامه و شرح حال زندگی شهید دارد به ما ارائه می کند. این فعالیت هم در حوزههای مطالعاتی به ما کمک میکند تا بتوانیم اطلاعاتی از شهدا کسب کنیم که در جهت انسانسازی پیش بریم وهم موضوعات پژوهشی خوب و جامع را برای جوانان و نسل جدید کشور ارائه دهیم.
سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریحکرد: دفتر مطالعات و پژوهشها در نظر دارد تمامی مطالعات پژوهشی که از سالیان قبل انجام شده را جمع آوری و در قالب یک سایت پژوهشی در اختیار پژوهشگران و محققین قرار دهد تا آنها به پیشینه پژوهشی در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت و آسیبهای پس از جنگ دسترسی داشته باشند. همچنین در تلاش هستیم دستاوردهای علمی و پژوهشی جدید در حوزه ایثار شهادت را به صورت مدون هفته به هفته خدمت ایثارگران عزیز ارائه دهیم تا بتوانند در جریان طرح های پژوهشی که در این دفتر انجام شده، قرار بگیرند. علاوه بر پژوهشگران عموم مردم میتوانند سوالات و پرسش های احتمالی خود را در این سایت بپرسند و پیشنهادات خود را مطرح و پاسخ دریافت کنند.
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۱:۲۹
-
۷ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/747777/