عصر قم

آخرين مطالب

ثبت یک رکورد جدید در آمار ازدواج زوج های 50 سال به بالا اقتصادی

ثبت یک رکورد جدید در آمار ازدواج زوج های 50 سال به بالا
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایران / چندی پیش آماری عجیب اما خوشحال کننده در رسانه‌ها منتشر شد که در آن مرکز رصد جمعیت کشور از افزایش آمار ازدواج‌ها در سنین بالا خبر داد.
بر اساس این آمار در سال گذشته تعداد 32 هزار و 196 مورد ازدواج در گروه سنی بالای 50 سال در کشور به ثبت رسیده که از این تعداد 22 هزار و 669 واقعه ازدواج مردان بالای 50 سال است و همچنین در این مدت 9 هزار و 527 مورد واقعه ازدواج نیز برای زنان بالای 50 سال در کشور رخ داده است. 
با گذر زمان و پدید آمدن برخی مسائل اجتماعی همچون افزایش طلاق و کاهش ازدواج، ممکن است از خود بپرسیم، چرا دیگر عشق، دوستی و رفاقت در جامعه ایرانی که پر از داستان‌های لیلی‌ و مجنون و سلامان و آبسال و آیین فتوت و جوانمردی بود، کمرنگ شده است؟ چرا نیاز به عشق و محبت لابه‌لای هر آن چه به آن تورم، گرانی، بی‌اعتمادی، فشار، تحریم و بحران اقتصادی می‌گویند، گم شده و ممکن است مانند نقش اول فیلم هامون معترضانه بگوییم «به سر عشق چه آمد؟» اما این روزها خبری منتشر شده که به این سؤال‌ها پاسخ می‌دهد. دوره سنی 50 تا 60 ساله‌ها بیشترین آمار ازدواج این دوره را رقم زده و رکورد آمار ازدواج این دوره شکسته شده است.
بازار
نسل‌های قدیم هنوز راه و رسم عاشقی را از یاد نبرده‌اند
محمد زینالی اُناری، کارشناس و پژوهشگر اجتماعی با اشاره به اینکه چند سالی است بحث سالمندی جمعیت و معضل پایین بودن آمار ازدواج جوانان در کشور به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است، به «ایران» می‌گوید:«در سال‌های اخیر کاهش ازدواج، موالید و حتی افزایش طلاق و تجرد را شاهد بودیم، موضوعاتی که سال‌هاست جامعه، سیاست‌گذاران و متخصصان علوم انسانی را پریشان کرده است. هر چه پیش می‌رود، فرآیند اجتماعی‌شدن با کاهش ازدواج و شکنندگی آن روبه‌رو بوده ولی افرادی که احتمالاً در دهه 50 پا به دنیا گذاشته‌اند، در میانه گسترش جدایی و افزایش آمار زندگی انفرادی، از روی خوش نشان دادن به عشق و زندگی زناشویی صحبت می‌کنند. از این رو یافتن دلیلی برای این تفاوت با نسل‌های دیگر اهمیت پیدا می‌کند و این سؤال طرح می‌شود که این دوره سنی چه تفاوتی با دوره‌های بعدی داشته که در این زمانه پرهیاهو از بازگشت به عشق و زندگی زناشویی خبر می‌دهند. چرا در جامعه ما ارزش‌های مبتنی بر عشق و دوستی به خصوص در زندگی زناشویی رو به افول گذاشته است؟ روندهای فرهنگی و اجتماعی نشان از افول بار عشق رمانتیک و تعلق به زندگی مشترک بین زن و مرد می‌دهد و این را می‌توان در چند بُعد از وقایعی که در این سال‌ها رخ داده است، پیدا کرد.»
این جامعه‌شناس در بررسی ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی مؤثر در سال‌های اخیر توضیح می‌دهد: «بُعد اول، معنا و مفهوم عشق و صمیمیت طبیعی زناشویی است که از دیرباز در جامعه ایرانی وجود داشته و باعث بازتولید و بقای نسل در سرزمین ایران شده است تا به آنجا که نوع شهری و رمانتیک آن تا پیش از مسأله شدن حاد طلاق و تجرد شکل گرفته بود. در این میان می‌توان به پیچیدگی در الگوهای اجتماعی عشق و زناشویی اشاره کرد که در دهه‌های گذشته از دو سو دچار تحریف شد. از یک سو در حالی که تعلق میان زن و مرد، در عشق مجازی عنوان می‌شد، از سوی دیگر تغییرات اجتماعی و فرهنگی موجب افزایش دوره جوانی در برخی موارد و بلوغ دیررس جوانان شد که با روگردانی از ازدواج‌ها و شرایط خانوادگی دشوار و پرتکلف دهه‌های گذشته همراه بود.»
تداوم عاشقی در 50 سال به بالاها
50 ساله‌ها و بالاتر همچون انقلاب و جنگ، جدیت خود را در تداوم مفهوم عشق در ذهن و زندگی نشان می‌دهند. آبشخور جدیت این نسل علاوه بر فیلم‌ها و مجلات خانوادگی در سریال‌هایی چون سربداران، ابوعلی‌سینا، امیرکبیر و ولایت عشق بود که برای نسل‌های بعدی، مختار، جومونگ، تسوی حسود و نوادگانشان جایگزین روایت‌های ارزشی و وطنی شد. به مرور این سریال‌ها جای خود را به کلیپ‌های طنز و سرگرمی‌های انفرادی و انزوا در شبکه‌های اجتماعی داده و امروزه ما شاهد تکرار انگاره‌هایی چون تنها خود را دوست داشتن و انفراد در برابر انگاره‌های عشق، دوستی و رابطه شده‌ایم. در کنار گسترش این نوع خوددوستی و ترس از رابطه جدید که نیاز به عشق، صبر و گذشت برای دیگری دارد، پژوهشگران از اپیدمی خودشیفتگی به عنوان یک بیماری اجتماعی در جامعه ایرانی نام می‌برند که قطعاً ریشه‌های اجتماعی دارد. به بیان اریک فروم، اگر عشقی بدون دوست داشتن طبیعت، جهان و انسانیت سربرآورد، به شکل خودشیفتگی در خواهد آمد.
این پژوهشگر اجتماعی با بیان اینکه ازدواج، عشق‌ورزی، صاحب اولاد شدن و استمرار تاریخ، با درکی از دوست داشتن وطن، دل سپردن به معنویات و ارزش تعهدات اخلاقی همچون دیگردوستی، از جدی‌ترین اقدامات انسان‌هاست، ادامه می‌دهد: «در فرهنگ اسلامی هم تلاش برای تأمین زندگی که در گذشته مختص مردان بود، هم‌ردیف جهاد و دفاع از خانه و میهن قرار می‌گرفت. به همین دلیل شنیدن خبر ازدواج دهه‌ پنجاهی‌ها اگر در این دوران که موسیقی‌اش با اعتراض یا فحش و فیلم‌هایش با شوخی‌های بیش از حد و حتی ارزش‌های محافظه‌کارانه آن همراه بوده، برای ما تعجب‌آور به نظر می‌رسد. اما با درنگ در ارزش‌های نسلی که در متن انقلاب و جنگ به عنوان جدی‌ترین اقدامات قرن، بزرگ شده و زیسته و ظاهراً در سال‌های اخیر درگیر میانسالی شده، می‌شود اهمیت کار، تلاش و بازگشت به زندگی زناشویی را در آنان فهمید، چون همیشه دود از کنده بلند می‌شود.»

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/734818/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلمی از برگزاری مراسم آیت الله رئیسی در آران و بیدگل

روایتی از شهید رئیسی در زمانی که امام جماعت مسجد جعفریه بود + فیلم

قطع جریان گاز 100 مشترک در جاده قم-کهک تا ساعت 18 امروز

چاقوکشی خونین دانشجو ها در محیط دانشگاه؛ 3 نفر مجروح شدند

ثبت تصویر 3 قلاده یوزپلنگ آسیایی

آتش گرفتن عجیب یک خودرو پس از برخورد با موانع

کاهش 18 درصدی سرقت در کشور

سونامی سالمندی در کشور تا سال 1430

دستگیری سارقانی که با کت و شلوار از خانه‌های مردم دزدی می‌کردند

مدیر گل‌گهر: 2 دروازه‌بان مثل شیر داریم، چرا باید با بازیکن ملوان تماس بگیریم؟

حضور 4 بازیکن از فوتبال ایران در تیم منتخب لیگ قهرمانان آسیا 2

شرط رئالی‌ها برای جذب نیکو؛ جدایی وینی یا رودریگو!

درگیری شدید هواداران تاتنهام و منچستریونایتد در بیلبائو

پیام نیولز برای مسی: می‌خواهیم زودتر برگردی!

مقایسه عملکرد یامال و امباپه در 17 سالگی

رونالدو 29 ساله است!

کلیپی که نشان می‌دهد چرا غول‌های اروپا به دنبال فلورین ویرتز هستند

حواشی حضور هواداران منچستریونایتد در اسپانیا برای فینال لیگ اروپا

اندونگ در اختیار کمیته انضباطی استقلال

پرسپولیس رکورددار درآمدزایی از لباس

عمل‌های زیبایی، از پایین بودن عزت‌نفس تا غارتگری جیب مردم

واقعا آمپول‌های لاغری در دنیا وجود دارند؟

نسبت دور کمر به اندازه قد چقدر باید باشد؟

تأکید وزرای بهداشت ایران و عراق بر همکاری در مراسم اربعین

هشدار مجلس به آمریکا؛ هرگز از حقوق هسته‌ای کوتاه نخواهیم آمد

عراقچی: حضور یا عدم حضور ایران در دور بعدی مذاکره با آمریکا در حال بررسی است

طنین شعار مرگ‌بر آمریکا در مجلس

جزئیات معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه به تصویب رسید

ناگفته‌های شنیدنیِ منوچهر متکی درباره شهید امیرعبدالهیان

سیدحسن نصرالله با چه عبارتی شهید رئیسی را بدرقه کرد؟

توضیحات سخنگوی مجمع درباره تصویب پالرمو؛ دهنوی پاسخ کوچک‌زاده را داد

عارف: خط قرمز نظام جمهوری اسلامی ایران غنی سازی در خاک ایران است

مراسم اولین سالگرد شهید آیت‌الله رئیسی و یاران شهیدش در شهر ماهدشت + عکس

کارت سوخت این افراد امروز باطل می‌شود

اختصاص 60 درصد از آلودگی هوا به موتورسیکلت‌های فرسوده

برخورد کامیون با تیر چراغ برق 2 فوتی برجا گذاشت

عروس کینه جو تصاویر خانواده همسرش را در اینستاگرام پخش کرد

کاهش 33 درصدی زورگیری‌ها در پایتخت

سقوط بالگرد امدادی حین ماموریت در هند

تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری مجددا در مجلس‌ تصویب شد

ویدئویی از لحظه ربوده شدن یک روحانی در ایرانشهر

دختر شهید سیدحسن نصرالله به قم سفر کرد

تداوم جلسات هماهنگی کنگره 4000 شهید استان گلستان با برگزاری دومین نشست تخصصی

اتفاق تاریخی برای ژیمناستیک زنان ایران

سهمیه ایران در لیگ نخبگان آسیا کم شد

مدیرعامل پیکان: با چند مربی مذاکره کرده‌ایم

سنگ‌نوردی دختر نابینای تهرانی

گل‌های برتر رونالدو و ریوالدو برای برزیل در کوپا آمریکا

رضا پرکاس: بنویسید مساوی و بخوانید شکست نفت آبادان

ذوب‌آهن، گلر ملوان را تهدید کرد!