عصر قم

آخرين مطالب

نسبت دور کمر به اندازه قد چقدر باید باشد؟ اقتصادی

نسبت دور کمر به اندازه قد چقدر باید باشد؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / یک بررسی جدید نشان می‌دهد اندازه‌گیری نسبت دور کمر یا دور شکم به قد (WtHR) نسبت به شاخص توده بدنی یا بی‌ام‌آی (BMI) شیوه بهتری برای پیش‌بینی خطر دچار شدن به نارسایی قلبی است.
این یافته‌ها در کنفرانس نارسایی قلبی 2025 در بلگراد صربستان ارائه شد و ارزش بالقوه نسبت دور کمر به قد را به عنوان یک معیار ساده و مؤثر برای ارزیابی خطرات سلامت قلب برجسته کرد.
همشهری در خبری نوشت:چاقی مدت‌هاست که با نارسایی قلبی، عارضه‌ای که در آن قلب قادر به تلمبه کردن مؤثر خون نیست و منجر به علائمی مانند خستگی، تنگی نفس و تجمع مایعات می‌شود، مرتبط شده است. بی‌ام‌آی به طور سنتی معیار استاندارد برای چاقی بوده و این شاخص چربی بدن را بر اساس قد و وزن محاسبه می‌کند، اما محل ذخیره چربی در بدن را نشان نمی‌دهد.
تعیین محل تجمع چربی مهم است، زیرا چربی ذخیره شده در اطراف شکم، که به عنوان چاقی مرکزی شناخته می‌شود، برای سلامت قلب بسیار خطرناک‌تر از چربی در سایر نواحی است. چاقی مرکزی با خطر بیشتر دچار شدن به بیماری قلبی، دیابت و نارسایی قلبی مرتبط است. بی‌ام‌آی همچنین تفاوت‌های ساختار بدن بر اساس جنسیت یا قومیت را در نظر نمی‌گیرد، که می‌تواند پیش‌بینی خطرات سلامتی را کمتر دقیق کند.
دکتر امرا جوجیچ از دانشگاه لوند سوئد، که یافته‌های این بررسی را ارائه داد، توضیح داد که چرا او و همکارانش تصمیم گرفتند به جای بی‌ام‌آی نسبت دور کمر به قد را بررسی کنند. او اشاره کرد که نسبت دور کمر به قد معیار بهتری برای چربی ذخیره شده در اطراف اندام‌های احشایی درون شکم است که مشخص شده است آسیب بیشتری به قلب و رگ‌های خونی وارد می‌کند.
نسبت دور کمر به قد بر خلاف بی‌ام‌آی تحت تأثیر تفاوت‌های جنسیتی یا قومی قرار نمی‌گیرد و این وضعیت آن را به معیاری قابل اعتمادتر برای بررسی جمعیت‌های گوناگون تبدیل می‌کند.
همچنین، برخی بررسی‌ها نشان داده‌اند که افرادی که بی‌ام آی‌ بالاتری دارند (یعنی چاق‌تر هستند)، گاهی اوقات از لحاظ خطر نارسایی قلبی در معرض خطر کمتری هستند، پدیده‌ای که به عنوان «پارادوکس چاقی» شناخته می‌شود اما این پارادوکس در اندازه‌گیری نسبت دور کمر به قد دیده نمی‌شود و بنابراین این شاخص ممکن است معیار ساده‌تری برای تعیین خطرات سلامتی باشد.
نسبت دور کمر به قد خطر نارسایی قلبی را پیش‌بینی می‌کند
این بررسی شامل 1792 نفر از یک پروژه پیشگیری در شهر مالمو در سوئد بود که یک مطالعه بزرگ سلامت مبتنی بر جامعه به شمار می‌آمد. شرکت‌کنندگان در شروع بررسی بین 45 تا 73 سال سن داشتند که یک سوم آنها میزان قند خون طبیعی داشتند، یک سوم دیگر مبتلا به پیش‌دیابت و یک سوم آخر مبتلا به دیابت بودند.
پژوهشگران این شرکت‌کنندگان را به طور متوسط 12.6 سال از لحاظ پیگیری پیشرفت نارسایی قلبی دنبال کردند.
میانگین سنی شرکت‌کنندگان 67 سال بود و تقریباً 30 درصد آنها زن بودند. میانگین نسبت دور کمر به قد آنها در حد 0.57 اندازه‌گیری شد، به این معنی که اندازه دور کمر آنها 57 درصد قدشان بود. در این صورت به عنوان مثال، فردی که 170 سانتی‌متر قد دارد، اندازه کمر متوسط حدود 97 سانتی‌متر خواهد داشت.
متخصصان بهداشتی معمولا نسبت دور کمر به قد برابر با 0.5 یا کمتر را ایده‌آل می‌دانند، زیرا هر مقداری بالاتر از آن خطر مشکلات قلبی و بیماری‌های متابولیکی مانند دیابت را افزایش می‌دهد.
132 نفر در طول این بررسی دچار نارسایی قلبی شدند. وقتی پژوهشگران داده‌ها را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند که نسبت دور کمر به قد بالاتر با خطر بیشتر نارسایی قلبی مرتبط است. به ازای هر یک انحراف معیار افزایش در نسبت به دورکمر به قد، خطر نارسایی قلبی 34 درصد افزایش می‌یابد، حتی زمانی که سایر عوامل موثر بر سلامتی در نظر گرفته شد.
پژوهشگران برای درک بهتر این موضوع شرکت‌کنندگان را بر اساس میزان دور کمر به قد آنها به چهار گروه تقسیم کردند. افرادی که بالاترین میزان دور کمر به قد – یعنی دور کمر حدود 65 درصد قدشان - را داشتند، تقریباً سه برابر بیشتر از افراد گروه‌های با میزان‌های پایین‌تر دور کمر به قد در معرض خطر نارسایی قلبی بودند.
دکتر جان مولوین، یکی از این پژوهشگران دانشگاه لوند و بیمارستان دانشگاه مالمو، تأکید کرد که اکثر افراد شرکت‌کننده در این بررسی نسبت دور کمر به قد بسیار بالاتر از 0.5 داشتند که آستانه افزایش خطرات سلامتی است.
اندازه دور کمرتان باید نصف اندازه قدتان باشد
او پیشنهاد کرد که هدف قرار دادن رسیدن به اندازه کمر کمتر از نصف اندازه قد می‌تواند یک هدف سلامتی مؤثر باشد. به گفته او، نسبت دور کمر به قد ممکن است معیار بهتری نسبت به بی‌ام‌آی برای شناسایی افراد در معرض خطر نارسایی قلبی باشد، به ویژه افرادی که ممکن است از راهبردهای کاهش وزن و حمایت پزشکی بهره‌مند شوند.
این پژوهشگران معتقدند که یافته‌های آنها نشان می‌دهد که نسبت دور کمر به قد ابزاری ساده و کاربردی برای پزشکان و بیماران است که نیازی به محاسبات پیچیده ندارد - فقط کمر و قد خود را اندازه بگیرید و این دو را با هم مقایسه کنید.
اگر کمر شما بیش از نصف قدتان است، ممکن است زمان آن رسیده باشد که تغییرات سبک زندگی را در نظر بگیرید. این گروه قصد دارد تحقیقات خود را گسترش دهد تا ببیند آیا نسبت دور کمر به قد می‌تواند سایر مشکلات قلبی و متابولیکی را در گروه‌های بزرگتری از افراد پیش‌بینی کند یا خیر.
این مطالعه به شواهد رو به رشدی می‌افزاید که نشان می‌دهد محل ذخیره چربی به اندازه میزان چربی موجود اهمیت دارد. با تمرکز بر نسبت دور کمر به قد به جای بی‌ام‌آی پزشکان می‌توانند افراد در معرض خطر نارسایی قلبی را بهتر شناسایی کرده و اقدامات پیشگیرانه را زودتر انجام دهند. سادگی اندازه‌گیری دور کمر و قد، آن را به ابزاری آسان و در دسترس برای افراد تبدیل می‌کند تا سلامت خود را کنترل کرده و تغییرات لازم را ایجاد کنند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/734942/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلمی از برگزاری مراسم آیت الله رئیسی در آران و بیدگل

روایت «آذربایجان آتاسی» از شهید خدمت آیت‌الله آل‌هاشم

روایتی از شهید رئیسی در زمانی که امام جماعت مسجد جعفریه بود + فیلم

احیای سرای ملاحسین، محور گردشگری و سوغات استان قم

برخورد کامیون با تیر چراغ برق در جاده اراک به قم 2 فوتی بر جای گذاشت

قطع جریان گاز 100 مشترک در جاده قم-کهک تا ساعت 18 امروز

پیشرفت 60 درصدی پروژه ساخت زمین‌های چمن مصنوعی در پردیسان قم

چاقوکشی خونین دانشجو ها در محیط دانشگاه؛ 3 نفر مجروح شدند

ثبت تصویر 3 قلاده یوزپلنگ آسیایی

آتش گرفتن عجیب یک خودرو پس از برخورد با موانع

کاهش 18 درصدی سرقت در کشور

سونامی سالمندی در کشور تا سال 1430

دستگیری سارقانی که با کت و شلوار از خانه‌های مردم دزدی می‌کردند

مدیر گل‌گهر: 2 دروازه‌بان مثل شیر داریم، چرا باید با بازیکن ملوان تماس بگیریم؟

حضور 4 بازیکن از فوتبال ایران در تیم منتخب لیگ قهرمانان آسیا 2

شرط رئالی‌ها برای جذب نیکو؛ جدایی وینی یا رودریگو!

درگیری شدید هواداران تاتنهام و منچستریونایتد در بیلبائو

پیام نیولز برای مسی: می‌خواهیم زودتر برگردی!

مقایسه عملکرد یامال و امباپه در 17 سالگی

رونالدو 29 ساله است!

کلیپی که نشان می‌دهد چرا غول‌های اروپا به دنبال فلورین ویرتز هستند

حواشی حضور هواداران منچستریونایتد در اسپانیا برای فینال لیگ اروپا

اندونگ در اختیار کمیته انضباطی استقلال

پرسپولیس رکورددار درآمدزایی از لباس

عمل‌های زیبایی، از پایین بودن عزت‌نفس تا غارتگری جیب مردم

واقعا آمپول‌های لاغری در دنیا وجود دارند؟

نسبت دور کمر به اندازه قد چقدر باید باشد؟

تأکید وزرای بهداشت ایران و عراق بر همکاری در مراسم اربعین

هشدار مجلس به آمریکا؛ هرگز از حقوق هسته‌ای کوتاه نخواهیم آمد

عراقچی: حضور یا عدم حضور ایران در دور بعدی مذاکره با آمریکا در حال بررسی است

طنین شعار مرگ‌بر آمریکا در مجلس

جزئیات معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه به تصویب رسید

ناگفته‌های شنیدنیِ منوچهر متکی درباره شهید امیرعبدالهیان

سیدحسن نصرالله با چه عبارتی شهید رئیسی را بدرقه کرد؟

توضیحات سخنگوی مجمع درباره تصویب پالرمو؛ دهنوی پاسخ کوچک‌زاده را داد

عارف: خط قرمز نظام جمهوری اسلامی ایران غنی سازی در خاک ایران است

مراسم اولین سالگرد شهید آیت‌الله رئیسی و یاران شهیدش در شهر ماهدشت + عکس

دختر شهید سید حسن نصرالله به قم سفر کرد

کارت سوخت این افراد امروز باطل می‌شود

اختصاص 60 درصد از آلودگی هوا به موتورسیکلت‌های فرسوده

برخورد کامیون با تیر چراغ برق 2 فوتی برجا گذاشت

عروس کینه جو تصاویر خانواده همسرش را در اینستاگرام پخش کرد

کاهش 33 درصدی زورگیری‌ها در پایتخت

سقوط بالگرد امدادی حین ماموریت در هند

تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری مجددا در مجلس‌ تصویب شد

ویدئویی از لحظه ربوده شدن یک روحانی در ایرانشهر

دختر شهید سیدحسن نصرالله به قم سفر کرد

تداوم جلسات هماهنگی کنگره 4000 شهید استان گلستان با برگزاری دومین نشست تخصصی

اتفاق تاریخی برای ژیمناستیک زنان ایران

سهمیه ایران در لیگ نخبگان آسیا کم شد