عصر قم

آخرين مطالب

جزئیات بررسی پرونده علی اصغر شفیعیان و علی نادری دادگاه مطبوعات اقتصادی

جزئیات بررسی پرونده علی اصغر شفیعیان و علی نادری دادگاه مطبوعات
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / سخنگوی هیات منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی گفت: دادگاه رسیدگی به پرونده‌های پایگاه‌های خبری «نمایندگان ما»، «انصاف نیوز» و «خبرگزاری ایرنا» امروز دوشنبه 29 اردیبهشت با حضور اعضای هیات منصفه در شعبه 9 دادگاه کیفری یک برگزار شد.
اکبر نصراللهی روز دوشنبه درباره پرونده‌هایی که در هیات منصفه دادگاه مطبوعات رسیدگی شد، اظهار کرد: اتهام محمدرضا اخوان نیل چی مدیرمسئول پایگاه خبری «نمایندگان ما»، موضوع شکایت ابراهیم خانی‌دمنه مبنی بر نشر اکاذیب و مطالب خلاف واقع در خبر 21 اسفند 1402 با تیتر «انتساب مشکوک توسط منتخب مجلس دوازدهم؛ فردی خلع لباس شده رییس سازمان تبلیغات اسلامی فریدن شد»، است.
وی افزود: مدیر مسئول پایگاه خبری «نمایندگان ما» در دفاعیات خود گفت که منبع خبر مذکور، یک کانال تلگرامی بود که بر اثر اشتباه خبرنگار ‌منتشر کرده اما بعد از اطلاع، حذف شد. پس از آن اعضای هیات منصفه، پس از بررسی پرونده و دفاعیات متهم، او را مجرم دانستند و مستحق تخفیف ندانستند.
بازار
نصراللهی ادامه داد: امروز همچنین پرونده علی اصغر شفیعیان مدیرمسئول «انصاف نیوز» و احمد حیدری به اتهام نشر اکاذیب و مطالب خلاف واقع موضوع شکایت معاون دادستان رسیدگی شد.
وی افزود: مدیر مسئول «انصاف نیوز» در دفاعیات خود گفت که در یادداشت «عامل ترور دو قاضی از منافقین بود؟»، به قلم احمد حیدری، تحلیل نویسنده منتشر شد و همانطور که می‌دانید، خبر از تحلیل و نظر متمایز هستند و انصاف نیوز تحلیل و نظر حیدری را منتشر کرده است؛ پس از آن اعضای هیات منصفه بعد از شنیدن شکایت و دفاعیات متهمان، مدیر مسئول انصاف نیوز و حیدری را با اکثریت آرا مجرم ندانستند.
سخنگوی هیات منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی گفت: آخرین پرونده‌ای که امروز بررسی شد، پرونده علی نادری بلداجی مدیر عامل سابق خبرگزاری ایرنا بود که با شکایت شرکت راهکار فناوری نوین نویان به نشر اکاذیب در تاریخ 23 خرداد 1403 با تیتر «یک بام و دو هوای صرافی های رمز ارز» متهم است.
نصراللهی اظهار کرد: مدیر مسئول سابق خبرگزاری ایرنا در دفاعیات خود گفت که خبرگزاری در این مطلب در راستای وظایف حرفه‌ای خود، گلایه‌های برخی مخاطبان در مورد صرافی‌های رمز ارز را منعکس کرده و در خصوص کوچ احتمالی کاربران و سرمایه‌های آنها به صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی و خروج سرمایه از کشور هشدار داده است. در این پرونده نیز اعضای هیات منصفه متهم را مجرم ندانستند.
وی گفت: رای دادگاه رسیدگی به پرونده اتهامات محمدرضای اخوان نیل چی، علی اصغر شفیعیان، احمد حیدری و علی نادری بلداجی که به ریاست قاضی کریمی در شعبه 9 دادگاه کیفری یک برگزار شد، متعاقبا صادر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اصل 24 قانون اساسی جرم مطبوعاتی عبارت است از انتشار مطالب مخل به مبانی اسلام و یا حقوق عمومی به وسیله مطبوعات، تفصیل و مصادیق آنها را قانون معین می‌کند.
مطابق ماده 34 قانون اصلاح قانون مطبوعات مصوب 1379 رسیدگی به جرایم مطبوعاتی با توجه به قوانین مربوط به صلاحیت ذاتی در محاکم عمومی یا انقلاب یا سایر مراجع قضایی است که در هر صورت علنی بودن و حضور هیئت منصفه در آن الزامی است.
تبصره ماده 4 اصلاح قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مصوب 1381 بیان می‌دارد رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی در دادگاه کیفری استان به عمل خواهد آمد که طبق ماده 20 قانون مذکور رسیدگی به جرایمی که مجازات قانونی آنها قصاص عضو یا قصاص نفس یا اعدام یا رجم یا سلب و یا حبس ابد باشد و نیز رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی ابتدا در دادگاه تجدید نظر استان به عمل خواهد آمد و در این مورد دادگاه مذکور دادگاه کیفری استان نامیده می‌شود.
دادگاه کیفری استان در رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی با حضور هیات منصفه تشکیل خواهد شد و این دادگاه اکنون صلاحیت رسیدگی به جرم مطبوعاتی را نیز دارد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/734208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورود قم به مسیر ارتقای سلامت شهری

نخستین دمای بالای 50 درجه در کشور ثبت شد

تصادف مرگبار کامیون و سمند؛ 4 سرنشین سمند جان باختند

فعال‌سازی پلاک خودرو مشروط شد

عامل انتشار تصاویر خصوصی بانوان در فضای مجازی به دام افتاد

عواقب سال وحشتناک گواردیولا در سیتی

مخالفت صنعت نفت آبادان با استعفای فراز کمالوند

تهدید والنسیا؛ مستند وینیسیوس باید اصلاح شود

مخالفت فلورنتینو پرز با جدایی آنتونیو پینتوس؛ او سلاح مخفی ماست!

پیروز: لیگ 20 بار دیگر هم برگزار شود، قهرمانیم!

شکار بزرگ از اصفهان؛ دروازه‌بان تیم ملی با پرسپولیس بست

نفت مسجدسلیمان در لیگ یک می‌ماند؟

حسن روشن از بیمارستان مرخص شد؛ دیدار دو اسطوره در حضور قلعه‌نویی

منچسترسیتی از کورس رقابت برای جذب فلوریان ویرتس کنار کشید

کین شیفته مولر؛ نمی‌شود عاشق توماس نشد

زمان مراسم توپ طلا 2025 اعلام شد

برگزاری مسابقات فوتسال کافا در کیش قطعی شد

ادعای کاخ سفید: ایران حق غنی‌سازی ندارد

تخت‌روانچی: اگر آمریکایی‌ها بخواهند ما را از حقوق‌مان محروم کنند مقابل آن می‌ایستیم

قالیباف: آمریکایی‌ها دیگر توان بهره گیری از قدرت خود را ندارند

دیدار مشاور وزیر خارجه عربستان با مشاور رهبر انقلاب

دیدار قالیباف و عراقچی

شهید «آیت الله رئیسی» نمونه ممتاز یک حکمران مردم دار و عدالت طلب

تلاش برای وفاق در شورای شهر قم تا دقیقه 90

فرامرز عظیمی سرپرست شهرداری قم شد

حریق در بازار آهن 3 مصدوم برجای گذاشت

کانتینرهای آسیب‌دیده در انفجار بندر شهید رجایی تعیین تکلیف شدند

انبار دپو ابزارآلات 40 میلیاردی قاچاق لو رفت

اختلاف خانوادگی بین دو برادر جنایت آفرید

قمه‌کشی اراذل صورت مرد 37 ساله را فلج کرد

تصادف هولناک در شرق تایوان

تنش به اوج رسید؛ پایان کار کونته در ناپولی

میزبانی تورنمنت فوتسال کافا به جزیره کیش رسید

رئال با مدافع اسپانیایی تمام کرد

پپ: در شأن سیتی نیست به لیگ اروپا برود

سیدورف برای خاویارِ ایران آمده نه فوتبال

دختر دوساله اوسیمن، لیدر جشن قهرمانی گالاتاسرای!

کمالوند از سرمربیگری نفت آبادان استعفا کرد!

هاشمی: باید دغدغه‌های ورزش ناشنوایان را برطرف کنیم

سقوط اتلتیکو؛ عجیب‌ترین لالیگای تاریخ

درخواست کارترون از سپاهان برای جذب مهاجم خارجی

تقویت سیستم ایمنی فقط با 3 ویتامین

واکنش تخت‌روانچی به ادعای اخیر ویتکاف

سفیر ایران در انگلیس احضار شد

انگلیس و اتحادیه اروپا: به حل‌وفصل دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران متعهدیم

ترامپ عاشق سفر به ایران است!

عراقچی: منطقه نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا رویکرد مثبتی دارد

اظهارات فواد حسین از نقش بغداد در نزدیک کردن دیدگاه‌های ایران و عربستان

فرامرز عظیمی شهردار قم شد

تعامل حوزه قم و نجف؛ سدی محکم در برابر جریان‌های افراطی و انحرافی