عصر قم

آخرين مطالب

هشدار مینو محرز به حجاج؛ ویروس مِرس چه علائمی دارد؟ اقتصادی

هشدار مینو محرز به حجاج؛ ویروس مِرس چه علائمی دارد؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - فرارو / ویروس مِرس از خانواده کروناهاست که نرخ مرگ و میر بالاتری دارد اما قدرت سرایت و انتقال آن به کووید نمی‌رسد. 
همزمان با شروع ایام حج و اعزام گسترده زائران سراسر جهان به عربستان، مقامات رسمی وزارت بهداشت عربستان نسبت به شیوع گسترده مِرس (MERS) یا «سندروم تنفسی خاورمیانه» در عربستان هشدار داده‌اند. 
براساس اعلام مسئولان عربستانی، حداقل 3 میلیون نفر زائر از کشورهای مختلف در مراسم حج تمتع امسال شرکت می‌کنند و همزمانی شیوع گسترده ویروس مرس در عربستان با مراسم حج نگرانی‌هایی ایجاد کرده است. شیوع مرس در حالی اتفاق افتاده که سایر بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا، منثریت باکتریایی و انواع کووید نیز در عربستان شایع‌اند و بین حجاج منتشر می‌شوند. 
بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت عربستان، در طول ماه مارس 2025 (اسفند و فروردین 1404) حداقل 9 نفر در این کشور به ویروس مرس مبتلا شده‌اند. از این بین 2 نفر تا امروز فوت شده‌اند. 6 مورد از جدیدترین ابتلاها در میان کارکنانِ بخش درمان گزارش شده است که همگی در یک بیمارستان در شهر ریاض و از طریق تماس با یک بیمار علامت‌دار آلوده شده‌اند. 
ویروسی خطرناک‌تر از کووید
ویروس مرس (MERS-CoV) که از خانواده کووید است، اولین بار در سال 2012 در عربستان شناسایی شد و از آن سال تاکنون بیش از 2600 مورد ابتلا در جهان ثبت کرده که بیش از 80 درصد این موارد در عربستان بوده است. این ویروس در افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای می‌تواند به مرگ منجر شود. 
منشأ حیوانی این ویروس در ابتدا شترهای آلوده بودند و اکنون از انسان به انسان هم منتقل می‌شود. این ویروس مثل کرونا، قابلیت انتقال از حیوان به انسان را هم دارد. مثلا ممکن است توسط شترها یا از طریق تماس با دیگر حیوانات آلوده و مصرف گوشت یا شیر آن‌ها مبتلا به مرس شوید. 
دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره این ویروس و احتمال ورود آن به ایران می‌گوید: مرس از کووید خطرناک‌تر است و در موارد ابتلای شدید، مرگ و میر هم می‌دهد. کلا در مقایسه با کووید، مرگ و میر بالاتری دارد اما میزان سرایت و انتقال آن کمتر از کووید است و مثل کووید آلوده‌کننده نیست. 
به گفته محرز، الان چون تازه اعزام زائران به عربستان شروع شده و حجاج هنوز برنگشته‌اند، تا امروز خبری از شیوع مرس در ایران نیست اما اگر در عربستان زیاد شده باشد، وقتی زائران برگردند، قاعدتا در کشور زیاد می‌شود. چون این ویروس در حال حاضر هیچ واکسن یا شیوه درمان خاصی برای بیماری مرس وجود ندارد
به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، این ویروس در سال 2012 که در عربستان اپیدمی شد، خیلی مرگ و میر داد. حتی در میان پرسنل. اما همان سال هم ایران زیاد درگیرش نشد. 
رعایت پروتکل‌ها؛ بهترین راه پیشگیری
ویروس مرس بیشتر دستگاه تنفسی تحتانی را درگیر می‌کند؛ یعنی ریه‌ها را و علائم آن شامل تب، سرفه‌های خشک، تنگی نفس، مشکلات گوارشی مثل اسهال، نارسایی تنفسی و نارسایی اعضای بدن به خصوص کلیه‌ها است و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آن رعایت پروتکل‌ها است. 
دکتر محرز با اشاره به این که مرس هم مثل کووید از راه قطرات تنفسی منتقل می‌شود، می‌گوید: مراقبت‌ها و رعایت پروتکل‌ها در پیشگیری از ابتلا به مرس خیلی تاثیر دارد و پروتکل‌هایش همان پروتکل‌های کووید هستند؛ مثل رعایت فاصله فیزیکی به اندازه 1 متر، شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون یا محلول ضدعفونی‌کننده (الکل) و استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ و سربسته.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/734159/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورود قم به مسیر ارتقای سلامت شهری

نخستین دمای بالای 50 درجه در کشور ثبت شد

تصادف مرگبار کامیون و سمند؛ 4 سرنشین سمند جان باختند

فعال‌سازی پلاک خودرو مشروط شد

عامل انتشار تصاویر خصوصی بانوان در فضای مجازی به دام افتاد

عواقب سال وحشتناک گواردیولا در سیتی

مخالفت صنعت نفت آبادان با استعفای فراز کمالوند

تهدید والنسیا؛ مستند وینیسیوس باید اصلاح شود

مخالفت فلورنتینو پرز با جدایی آنتونیو پینتوس؛ او سلاح مخفی ماست!

پیروز: لیگ 20 بار دیگر هم برگزار شود، قهرمانیم!

شکار بزرگ از اصفهان؛ دروازه‌بان تیم ملی با پرسپولیس بست

نفت مسجدسلیمان در لیگ یک می‌ماند؟

حسن روشن از بیمارستان مرخص شد؛ دیدار دو اسطوره در حضور قلعه‌نویی

منچسترسیتی از کورس رقابت برای جذب فلوریان ویرتس کنار کشید

کین شیفته مولر؛ نمی‌شود عاشق توماس نشد

زمان مراسم توپ طلا 2025 اعلام شد

برگزاری مسابقات فوتسال کافا در کیش قطعی شد

ادعای کاخ سفید: ایران حق غنی‌سازی ندارد

تخت‌روانچی: اگر آمریکایی‌ها بخواهند ما را از حقوق‌مان محروم کنند مقابل آن می‌ایستیم

قالیباف: آمریکایی‌ها دیگر توان بهره گیری از قدرت خود را ندارند

دیدار مشاور وزیر خارجه عربستان با مشاور رهبر انقلاب

دیدار قالیباف و عراقچی

شهید «آیت الله رئیسی» نمونه ممتاز یک حکمران مردم دار و عدالت طلب

تلاش برای وفاق در شورای شهر قم تا دقیقه 90

فرامرز عظیمی سرپرست شهرداری قم شد

حریق در بازار آهن 3 مصدوم برجای گذاشت

کانتینرهای آسیب‌دیده در انفجار بندر شهید رجایی تعیین تکلیف شدند

انبار دپو ابزارآلات 40 میلیاردی قاچاق لو رفت

اختلاف خانوادگی بین دو برادر جنایت آفرید

قمه‌کشی اراذل صورت مرد 37 ساله را فلج کرد

تصادف هولناک در شرق تایوان

تنش به اوج رسید؛ پایان کار کونته در ناپولی

میزبانی تورنمنت فوتسال کافا به جزیره کیش رسید

رئال با مدافع اسپانیایی تمام کرد

پپ: در شأن سیتی نیست به لیگ اروپا برود

سیدورف برای خاویارِ ایران آمده نه فوتبال

دختر دوساله اوسیمن، لیدر جشن قهرمانی گالاتاسرای!

کمالوند از سرمربیگری نفت آبادان استعفا کرد!

هاشمی: باید دغدغه‌های ورزش ناشنوایان را برطرف کنیم

سقوط اتلتیکو؛ عجیب‌ترین لالیگای تاریخ

درخواست کارترون از سپاهان برای جذب مهاجم خارجی

تقویت سیستم ایمنی فقط با 3 ویتامین

واکنش تخت‌روانچی به ادعای اخیر ویتکاف

سفیر ایران در انگلیس احضار شد

انگلیس و اتحادیه اروپا: به حل‌وفصل دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران متعهدیم

ترامپ عاشق سفر به ایران است!

عراقچی: منطقه نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا رویکرد مثبتی دارد

اظهارات فواد حسین از نقش بغداد در نزدیک کردن دیدگاه‌های ایران و عربستان

فرامرز عظیمی شهردار قم شد

تعامل حوزه قم و نجف؛ سدی محکم در برابر جریان‌های افراطی و انحرافی