بزرگنمايي:
عصر قم - ایرنا / رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ایران به دنبال ثبات، دوستی و همکاری با کشورها است، گفت: سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه خلیج فارس با هدف اختلافافکنی بین کشورهای اسلامی انجام شد.
تاکید روسای مجالس و هیاتهای پارلمانی در PUIC بر ضرورت اقدامات عملی علاوه بر موضعگیریهای سیاسی در موضوع فلسطین
بازار

توضیح ویدیو
پیگیری توسعه همکاریهای اقتصادی و سیاسی با اندونزی در دیدار با روسای مجالس این کشور
توضیح ویدیو
محمدباقرقالیباف عصر امروز جمعه(26 اردیبهشت ماه) پس از بازگشت به تهران از کنفرانس بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) که به میزبانی شهر جاکارتا کشور اندونزی برگزار شد، در پاویون جمهوری فرودگاه مهرآباد تهران گفت: اتحادیه پارلمانی کشورهای اسلامی از ساختارهای مختلفی همچون کمیتههای اجرایی، فلسطین، اقتصادی، حقوق بشر و زنان تشکیل شده است که در این دوره از اجلاس، همگی فعال بودند و این اجلاس فرصت بسیار مناسبی برای گفتوگوهای دوجانبه و چندجانبه میان هیئتهای شرکتکننده بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اعضای کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی که ایران نیز عضو آنهاست، در این نشست شرکت فعال داشتند و مصوبات مفیدی در حوزه سیاستگذاری آینده و اقدامات عملی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به محوریت موضوع فلسطین در این اجلاس گفت: یکی از مهمترین موضوعات این دوره، بحث فلسطین بود که مورد تأکید رؤسای مجالس و هیئتها قرار گرفت. همگان تأکید داشتند که علاوه بر موضعگیریهای سیاسی، اقدامات عملی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
کشورهای اسلامی یکپارچه و روشن به اقدامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد قالیباف به مواضع صریح کشورهای اسلامی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی اشاره کرد و افزود: در این نشست، کشورهای اسلامی یکپارچه و روشن نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند. این موضعگیریها همزمان با سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه خلیج فارس بود که به نظر میرسد با هدف اختلافافکنی میان کشورهای اسلامی و ایجاد ناامنی و فروش سلاح دنبال میشد.
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود به دیدارهای دوجانبه با مقامات شرکتکننده اشاره کرد و گفت: در حاشیه این نشست، با مقامات کشورهای مختلف از جمله الجزایر، عمان، عربستان، اندونزی، مالزی و... ملاقاتهای مفصلی انجام شد و زمینههای مختلف همکاری مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به اهمیت روابط با اندونزی گفت: اندونزی کشوری است با جمعیت حدود 300 میلیون نفر و بزرگترین کشور اسلامی از حیث جمعیت محسوب میشود. این کشور با شتابی مناسب در مسیر توسعه قرار دارد و از نظر تولید ناخالص داخلی در رتبه 18 جهانی و از لحاظ قدرت خرید جزو هفت کشور برتر دنیاست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه اندونزی در مجامع بینالمللی عنوان کرد: اندونزی در گروه بریکس، سازمان دیهشت و جنبش عدم تعهد عضویت دارد و نقش مؤثری در منطقه جنوب شرق آسیا ایفا میکند. در دیدار با رؤسای مجلس این کشور، درباره همکاریهای اقتصادی و سیاسی بحث و تبادل نظر شد. تسریع پروازهای مستقیم میان ایران و اندونزی پیگیری شد.
وی با یادآوری سفر آخر شهید رئیسی به اندونزی گفت: در آن سفر، 11 تفاهمنامه و موافقتنامه بین دو کشور امضا شد که یکی از آنها در مجلس به تصویب رسید؛ موضوع تعرفه ترجیحی از جمله این موارد بود. در نشستهای اخیر نیز بر تسریع در برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور بهویژه برای تسهیل گردشگری تأکید شد.
قالیباف در ادامه سخنان خود به بُعد فرهنگی و اجتماعی این سفر اشاره کرد و اظهار داشت: چندین نشست با اقشار مختلف مردم اندونزی برگزار شد. نشست با دانشجویان در دانشگاه، که همراه با رونمایی کتابی به زبان اندونزی درباره شهید مطهری بسیار پربار و مؤثر بود.
وی همچنین به دیدار با علمای دینی، اندیشمندان و اعضای مراکز اسلامی اشاره کرد و گفت: این جلسات با محوریت تقویت همکاریهای فرهنگی و دینی، نقش مؤثری در دیپلماسی عمومی ایفا کردند. در یکی از این نشستها با حضور شیعیان اندونزی، به مناسبت ماه ذیالقعده و ولادت امام رضا (ع)، جلسهای پربرکت برگزار شد. توانمندسازی زنان و فعالان اقتصادی اندونزی پیگیری شد.
قالیباف درباره برگزاری نشستهایی توسط اعضای هیئت ایرانی با وزرا و فعالان اقتصادی اندونزی خبر داد و گفت: برخی همکاران مجلس شورای اسلامی، بهویژه از قم، دیدارهایی با وزرای اندونزی داشتند. از جمله نشستهایی با وزیر توانمندسازی زنان و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی، که ظرفیتهای همکاری متقابل در آنها بررسی شد. رئیس مجلس در پایان با ابراز امیدواری نسبت به نتایج این سفر اظهار کرد: امیدوارم این سفر فشرده سهروزه بتواند تأثیرات مثبتی در توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دینی ایران با کشورهای اسلامی، بهویژه اندونزی، به همراه داشته باشد.
قالیباف برای حضور در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی مجالس کشورهای اسلامی، 24 اردیبهشت ماه وارد جاکارتا شد و در نخستین سخنرانی خود در اجلاس، بر جایگاه رفیع مقاومت در میان ملتها تأکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه اجلاس، 7 دیدار دوجانبه با رؤسای مجالس اندونزی(مجالس ملی و مشورتی)، عمان، عربستان، الجزایر، بورکینافاسو و مالزی انجام داد. تسهیل روابط اقتصادی، بهبود روابط پارلمانی، حمایت از آرمان فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جنایات های رژیم صهیونیستی محور اصلی این رایزنیها بود.
همچنین رئیس مجلس با حضور در دانشگاه اسلامی شریف هدایهالله جاکارتا، پس از استقبال پرشور دانشجویان، در جمع آنان سخن گفت و از ترجمه کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» استاد شهید مطهری رونمایی کرد. وی همچنین با جمعی از علما و اندیشمندان اندونزیایی دیدار کرد. در این دیدار مباحثی همچون ایجاد پول واحد اسلامی و تقویت همکاریهای اقتصادی مطرح شد. حاضران نیز از مواضع قالیباف در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.
رئیس هیات پارلمانی جمهوری اسلامی به ریاست قالیباف، همچنین عصر پنجشنبه نیز با حضور در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی، حاضر شدند و مورد استقبال پورشور مسلمانان این مرکز قرار گرفته و در ادامه در جمع آنان سخنرانی کرد. محمدباقرقالیباف امروز جمعه و در آخرین روز سفر با شبکه «مترو تی وی» پرمخاطب ترین تلویزیون اندونزی گفتگو کرد و با مردم اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان سخن گفت.
رییس مجلس شورای اسلامی به همراه هیات پارلمانی کشورمان، پیش از عزیمت به تهران، در مسجد استقلال جاکارتا حاضر شد و نماز جمعه را در کنار مسلمانان این شهر اقامه کرد.