بانوان زنجانی پیشرو در حوزه ورزش
ورزشی
بزرگنمايي:
عصر قم - ایرنا / بانوان ورزشکار زنجانی علاوه بر استقبال گسترده از ورزشهای همگانی، در بُعد قهرمانی نیز پیشتاز هستند به طوری که 31 بانوی اردونشین استان در سال گذشته، امسال به 43 نفر افزایش یافته است و افتخار آفرینیهای این قشر همچنان ادامه دارد.
ورزش و تحرک بدنی همواره با سلامت جسم و روح ارتباط مستقیم دارد و اولین مزیت این فعالیت ها نقش پیشگیرانه آن از انواع بیماریهای جسمی و کسالت های روحی و روانی است تا سلامتی و توانایی جسمانی به عنوان یکی از نعمت های بزرگ الهی حفظ شود و ارتقا یابد.
لزوم ورزش و فعالیت های جسمی در هر زمان و برای هر رده سنی همواره توصیه می شود اما امروزه اهمیت آن به واسطه زندگی های مدرن و ماشینی و ورود انواع فناوری ها که انسانها را کم تحرک و پشت میز نشین کرده، مضاعف شده و زنگ خطر بی توجهی به ورزش برای همه گروهها به خصوص کودکان و بانوان به صدا درآمده است چراکه شیوع انواع اختلالات روانی و بیماری های روحی نیز رهاورد بیتوجهی به جسم است که به دنبال خود بیماری های مزمن و پایدار را موجب میشود.
همچنین خودباوری، تقویت اراده و عزت نفس، احساس نشاط و شادابی، دوری از گوشه گیری و افزایش امیدواری و حس خوب به آینده از دیگر مزایای روانی ورزش است که غفلت از آن عواقب زیان بار و گاه جبران ناپذیری به دنبال دارد.
در میان همه قشرها و گروه های سنی، بانوان از جمله افرادی هستند که به دلیل ماهیت فعالیت های روزمره خود که بیشتر به فضای کوچک خانه محدود می شود، بیش از مردان نیازمند تحرک و فعالیت های جسمی هستند تا علاوه بر سلامت جسم با ارتقای روحیه، فضای دلنشین و مطلوبی را برای اعضای خانواده خود به ارمغان بیاورند.
مطالعات نشان داده است که بهبود وضعیت گوارشی، کم شدن استرس و افسردگی، کاهش ابتلا به سرطان، سلامت پوست، خواب راحت، کاهش ابتلا به پوکی استخوان، تقویت حافظه، بهبود سلامت جنسی، کاهش وزن و تناسب اندام از عمدهترین مزایای ورزش بانوان است.
بازار ![]()
ورزش بانوان
30 پایگاه ورزشی در شهر و 50 پایگاه در استان زنجان فعال است
معاون توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: توسعه ورزش همگانی و ایجاد شور و نشاط میان مردم و سلامتی آنها از مهمترین اهداف این اداره کل به خصوص برای بانوان بوده که به همین منظور ورزشهای صبحگاهی رایگان در پارکها و پایگاههای مختلف استان آغاز شده است.
عذرا واسعی با اشاره به اهمیت ورزش همگانی برای سلامت مردم به ویژه بانوان، افزود: ورزش در این محل ها و پایگاهها رایگان است و مربی از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان تامین و هزینه آن با مشارکت شهرداری پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه مربیان دارای کارت و کارآزموده در کلاس ها حاضر شده و بدون دریافت هیچ شهریه ای به ورزشکاران تمرین و آموزش می دهند، اظهار داشت: پای کار بودن برخی دستگاهها در این خصوص بسیار قوت قلب برای متولیان امور است.
استقبال بانوان زنجانی از ورزشهای همگانی به خصوص در رده سنی بالای 40 سال بسیار چشمگیر است.واسعی تصریح کرد: در بسیاری از پارکها استقبال بانوان به خصوص در رده های سنی بالای 40 سال چشمگیر است و این ورزشکاران به عنوان پیشکسوتان ورزشی هستند که با بیش از 50 و حتی 60 سال در کنار نوه و دختران خود به پایگاهها مراجعه کرده و ورزش می کنند و برای سلامتی خود ارزش قائل هستند.
وی تاکید کرد: این حضور پرشور به معنی جا افتادن فرهنگ ورزش بانوان در استان زنجان است درحالیکه سالهای گذشته و حدود 20 سال قبل که در حال راه اندازی ورزش بانوان در برخی شهرها و روستا بودیم نمی توانستیم این فرهنگ را جا بیندازیم که بانوان در پارکها با حجاب اسلامی حاضر شده و ورزش کنند اما در زمان حاضر این امر مهم نهادینه شده است.
واسعی اضافه کرد: این حضور پررنگ و گسترده، مسوولان ورزشی را نیز به چالش می کشد تا بیشتر به فکر توسعه ورزش در استان باشند و فضای بیشتری را در اختیار این ورزشکاران قرار دهند.
معاون اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان با بیان اینکه پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، گفت: برای تضمین سلامتی و جلوگیری از بیماری باید ورزش را در اولویت قرار دهیم.
وی یادآور شد: مادر، مهره اصلی خانواده است و اگر جسم و روحیه سالم و با نشاطی داشته باشد، قطعا تاثیر بسیار بالا و بسزایی در سلامت خانواده خواهد داشت به خصوص اینکه دختران با مادران خود برای ورزش همراه هستند.
واسعی افزود: در گذشته برای اعزام دختران به مسابقات با مشکلات رضایت نداشتن خانواده ها مواجه بودیم اما در حال حاضر این فرهنگ جا افتاده است و خود خانواده ها پیگیر هستند که مسابقات چه زمانی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه برای فراهم کردن بسترهای ورزش کارهای بسیاری داریم، گفت: هم اکنون 30 پایگاه ورزشی در شهر زنجان و حدود 50 پایگاه در استان فعال است ولی به فضاهای ورزشی بیشتری نیاز داریم.
واسعی با بیان اینکه مسیر گاوازنگ زنجان جاده تندرستی شده است، گفت: هر روز تعداد زیادی از افراد با خانواده و بدون شرایط سنی با شور و نشاط در این مسیر در حال ورزش هستند.
وی افزود: در میانسالی و با بالا رفتن سن، بیماری های مختلفی بر فرد غالب می شود که برای رهایی از این مشکلات هیچ چیزی به اندازه ورزش موثر نیست.
واسعی اظهار داشت: از افتخارات بانوان زنجانی این است که این استان پتانسیل بالایی در شهرها و روستا به خصوص مناطق کم برخوردار دارد که باید بیشتر به آن توجه کرد.
افزایش تعداد بانوان زنجانی اردونشین
وی ادامه داد: سال گذشته 31 نفر از میان بانوان ورزشکار استان در رشته های مختلف اردو نشین بودند که این تعداد هم اکنون به 43 نفر رسیده است.
واسعی گفت: ورزشکارانی از استان در رشته های مختلف از جمله تکواندو، کاراته، جانبازان و توانیابان، رویینگ، بدمینتون، نابینایان و کم بینایان، ناشنوایان، بسکتبال، والیبال، وزنه برداری، کنگ فو و جودو در اردو هستند.
وی به اهمیت حضور ورزشکاران در اردوهای مختلف اشاره کرد و افزود: وقتی این ورزشکاران از اردو باز میگردند آورده بسیاری برای استان دارند و خودشان به گونه ای هستند که انگار دوره بسیار ارزشمند مربیگری را دیده و کارآزموده شده اند و می توانند آینده موفقی در مربیگری داشته باشند و قهرمان پروری کنند.
ورزش بانوان استان زنجان از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است.واسعی گفت: استان زنجان در بخش بانوان ظرفیت بسیار بالایی دارد به طوریکه با استانهای هم رده خود مقایسه نمی شود چون بازده کاری بانوان زنجانی بسیار بالاست اما باز هم جا دارد که اقدامات زیرساختی بیشتر و مدیریت بهتری داشته باشیم تا افتخارات ورزشی استان نیز افزایش یابد.
وی گفت: استعدادیابی ورزشی را برای قهرمان پروری از اول سال آغاز کرده ایم که این امر در مدارس از طریق هیات های ورزشی انجام و افراد مستعد جذب هیاتهای ورزشی می شوند.
واسعی تاکید کرد: ورزشکاری که استعدادیابی می شود، زمان و انرژی خود را تلف نمی کند و به صورت اصولی از پایه در مسیر درست قرار می گیرد.
دختران زنجانی افتخارآفرینان امروز و سکانداران پیشرفت کشور
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان نیز با اشاره به موفقیتهای چشمگیر بانوان زنجانی در عرصههای مختلف، گفت: دختران ما امروز در ورزش، علم و فرهنگ افتخارآفرینی میکنند و فردا نیز سکاندار پیشرفت کشور خواهند بود.
حجت الاسلام سید مصطفی حسینی اظهار داشت: حضور افتخارآفرین دختران در حوزههایی مانند ورزش، نشانهای روشن از توانمندی و شایستگی آنان است.
وی با تاکید بر نقش کلیدی بانوان در هدایتگری جامعه و خانواده، افزود: لازم است به مسائل دختران در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، تحصیلی و ورزشی توجه بیشتری شود و برای رفع موانع و ایجاد فرصتهای برابر، گامهای جدیتری برداشته شود.
استقبال بانوان زنجانی از ورزشهای همگانی
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به اهمیت ورزش همگانی بر لزوم تدوین برنامه های مقطعی در راستای برنامههای پایدار سلامت محور تاکید کرد و گفت: بانوان زنجان در بخش فرهنگی و ورزش همگانی و قهرمانی، گل سرسبد بانوان کشور هستند که باید با توجه هرچه بیشتر زمینه توسعه روزافزون ورزش بانوان را فراهم کنیم.
اسلام محمدی پور اظهار داشت: برای ورزش همگانی بانوان باید سهم ویژه ای در نظر داشته باشیم که در این رابطه با تکمیل طرحهای ورزشی نیمه تمام زیرساختهای مناسبی ایجاد خواهد شد
وی همچنین بر لزوم توزیع عادلانه امکانات ورزشی در استان تاکید کرد و یادآور شد: در این راستا شهرستان های کم برخوردار استان و اماکن بلاتکلیف باید تعیین تکلیف و فضاهای بیشتر و بهتری در در اختیار بانوان قرار گیرد.
محمدی پور اظهار داشت: با توجه به قهرمان خیز بودن ورزش استان و وجود استعدادهای برتر ورزشی حتی در دورافتادهترین نقاط شهرستانهای استان قطعا وضعیت زیرساخت های مرکز استان و ورزش شهرستان ها باید ارتقا پیدا کند و امیدواریم بتوانیم با همراهی و همکاری هیات های ورزشی، خیرین و متولیان امر در این راستا گامهای خوبی برداریم.
وی به حضور بانوان توانمند و حرفه ای در رشته های مختلف ورزشی در منطقه اشاره و افزود: ورزش بانوان باید بیش از پیش حمایت و تقویت و موانع توسعه ورزش در این حوزه برطرف شود.
-
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲:۳۱
-
۳ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/732293/