عصر قم

آخرين مطالب

واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون از نگاه غرویان گفتگو

واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون از نگاه غرویان
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / آیت الله غرویان درباره واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون می گوید؛ «این موضوع بستگی به نوع رفتار طلبه‌ها و موضوعاتی که به نمایش می گذارند دارد. یک سری توصیه‌های اخلاقی به طلبه‌ها می‌کنند که شأن روحانیت و شأن زی‌طلبگی را از نظر نوع لباس، حرکتشان در خیابان و نوع خودرویی که سوار می‌شوند رعایت کنند.» لباس روحانیت به تن دارند اما فعالیت‌هایشان در اینستاگرام زیاد است. ورزش می‌کنند و فیگورهای ورزشی خود را در صفحات مجازی‌شان به نمایش می‌گذارند، گاهی هم گرداننده صفحات مجازی همسرشان است اما زندگی شخصی‌شان در این شبکه فیلتر شده به تصویر کشیده شده است. صحبت از روحانیون جوانی است که این روزها در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعالیت دارند و فالوور هم جذب می‌کنند. موضوعی که درپی آن با آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم به گفت و گو نشسته‌ایم. 
آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم درباره بلاگر شدن روحانیون به خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «طلبه‌های جوان در دوران مدرنیته، عصر جدید و عصر تکنولوژی طلبه شدند و متناسب با مقتضیات زمان و مکان سبک زندگی‌شان شکل می‌گیرد»
وی البته این را هم می گوید که «اساتید اخلاق به ما می‌گفتند که زشت است طلبه با لباس روحانیت کنار خیابان ساندویچ بخورد. در واقع، ساندویچ خوردن مشکلی ندارد اما در ملأعام نباید این کارها را بکنند و خلاف شئونات زی‌طلبگی است.»
این استاد حوزه درباره واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون گفت: «این موضوع بستگی به نوع رفتار طلبه‌ها و موضوعاتی که به نمایش می گذارند دارد. این مسئله قاعده مشخصی ندارد و یک سری توصیه‌های اخلاقی به طلبه‌ها می‌کنند که شأن روحانیت و شأن زی‌طلبگی را از نظر نوع لباس، حرکتشان در خیابان و نوع خودرویی که سوار می‌شوند رعایت کنند.»
مشروح گفت و گوی آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم را در ادامه می خوانید؛
*********
* آقای غرویان! برخی از روحانیون جوان سبک زندگی متفاوتی را نسبت به نسل های قبلی روحانیون دارند و به نوعی به سمت زندگی بلاگری رفته اند. نظر شما درباره بلاگر شدن روحانیون چیست و آیا آن ها را می توان نسل z روحانیون دانست؟
به نظر من، چند نکته را باید در نظر گرفت. طلبه‌های جوان در دوران مدرنیته، عصر جدید و عصر تکنولوژی طلبه شدند و متناسب با مقتضیات زمان و مکان سبک زندگی‌شان شکل می‌گیرد. مانند بقیه جوانان تحت تاثیر عصر رسانه و ارتباطات هستند. در واقع، دست خودشان نیست و بی‌اختیار تحت تاثیر شرایط زمان و مکان هستند. این جوانان هم سعی می‌کنند از این طریق نقش اجتماعی خود را ایفا کرده و در جامعه تاثیرگذار باشند. تکنولوژی تبلیغ و رسانه حرف اول را می‌زند و فضای مخاطبین در فضای‌مجازی وسعت پیدا کرده و در سطح جهانی هم است.
اساتید اخلاق به ما می‌گفتند که زشت است طلبه با لباس روحانیت کنار خیابان ساندویچ بخورد
در حال حاضر یک طلبه، می‌تواند از طریق موبایل خودش مخاطب داشته باشد. از این جهت طلبه‌های جدید تلاش می‌کنند تا از این تکنولوژی روز استفاده کنند اما این تکنولوژی در گذشته برای پخش افکار نبوده است. نکته بعدی این است که طلبه‌های جدید می‌خواهند مرید و پیرو، داشته باشند. به هر حال، دوست دارند که یک عده را به عنوان پیروان فکری خودشان داشته باشند و در آنان تاثیر بگذارند. اما باید توجه کنند که حفظ سنت‌های حوزوی و علمای سابق هم مدنظر داشته باشند. لباس پوشیدن، نوع حرکات و سبک زندگی نباید به گونه‌ای زننده باشد که برخلاف انتظار و توقع مردم باشد. 
اساتید اخلاق به ما می‌گفتند که زشت است طلبه با لباس روحانیت کنار خیابان ساندویچ بخورد. در واقع، ساندویچ خوردن مشکلی ندارد اما در ملأعام نباید این کارها را بکنند و خلاف شئونات زی‌طلبگی است. مردم هم از این حرکاتی که طلبه‌ها در لباس روحانیت انجام بدهند، خوششان نمی‌آید. برخی از این حرکات ورزشی هم خلاف شأن لباس طلبگی است و باید طلبه‌های جوان رعایت کنند تا رفتارهایشان از حد انتظارات و توقعات مردم تعدی نکند. 
کسی در حوزه نمی‌تواند مصادیق را به طور ریز تعیین کند
* واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون چیست؟
این موضوع بستگی به نوع رفتار طلبه‌ها و موضوعاتی که به نمایش بگذارند دارد. این مسئله قاعده مشخصی ندارد و یک سری توصیه‌های اخلاقی به طلبه‌ها می‌کنند که شأن روحانیت و شأن زی‌طلبگی را از نظر نوع لباس، حرکتشان در خیابان و نوع خودرویی که سوار می‌شوند رعایت کنند. می‌گویند که این لباس بزرگان عرفان، علم، اخلاق و حکمت بوده و طلبه های جوان باید رعایت شئونات این لباس را بکنند. کسی در حوزه نمی‌تواند مصادیق را به طور ریز تعیین کند و توصیه‌های کلی می‌شود. 
اگر یک طلبه‌ای حرکات خیلی بارز و آشکاری را انجام بدهد که خلاف شأن روحانیت و اخلاق باشد، دادگاه ویژه روحانیت با آن برخورد کرده و هشدار و تذکر می‌دهد. 
کم شدن اعتماد مردم به روحانیت خطر بزرگی است
* آقای غرویان! به نظر شما فاصله روحانیت با مردم بیشتر شده یا کمتر شده است؟
به نظر من، فاصله مردم با روحانیت زیاد و اعتمادشان کم شده است. البته منظور من همه روحانیون نیستند اما اقدامات برخی از روحانیون دولتی و حکومتی، باعث کاهش اعتماد مردم شده است. بنابراین، من معتقد هستم که اعتماد مردم به روحانیت رو به ضعف رفته و این خطر بزرگی است. 
البته وضعیت زندگی طلبه‌های جدید خیلی خوب نیست. طلبه‌های عادی با ماهی 7 تا 8 میلیون تومان زندگی می‌کنند و سطح حقوق و شهریه‌شان پایین است. اما مردم به دلیل یک سری خطاهایی که از سوی برخی از چهره‌های شاخص روحانیت دیدند، اعتمادشان کاهش پیدا کرده است. 
مردم ناتوانی را در مدیریت کلان کشور به حساب روحانیت نوشته و می‌نویسند
* راهکار حل این مشکل چیست؟
این کار خیلی سختی است، مردم مشکلاتی را مانند تورم، گرانی، فقر، ناترازی‌ها و قطعی برق به حساب حکومت و دولت اسلامی می‌گذارند و حق دارند. مردم می‌گویند که حکومت 40 سال در دست شما بوده است. البته غیر از حوزویان هم در رأس کار بودند اما مردم ناتوانی را در مدیریت کلان کشور به حساب روحانیت نوشته و می‌نویسند.
بازگشت این اعتماد خیلی زمان می‌برد و کار سختی است اما باید از یک جایی شروع شود. قوه قضائیه نقش مهمی در برخورد با مفاسد دولت و حکومت دارد. 
من در یک جلسه خصوصی از آیت الله جوادی آملی در این باره پرسیدم و ایشان یک تعبیر قشنگی داشتند. آقای جوادی آملی گفتند که اگر بتوانیم در کشور 500 نفر مانند آقای بهجت داشته باشیم، اعتماد مردم به روحانیت و حوزه‌ها بر می‌گردد. یعنی شخص‌هایی مانند آقای بهجت که عالم و زاهد هستند باید در بین مردم باشد تا اعتماد آنان برگردد. 
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/731390/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادای احترام عارف به شهید آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و شهدای 8 سال دفاع مقدس

علاقه عراقی‌ها به سعدی و خیام

هشدار سازمان غذا و دارو درباره " زولپیدم پارتی"

تصاویری از لحظه شروع فوران آتشفشان

ماجرای مرگ دلخراش 2 تکنیسین در سقوط دماغه هواپیما

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

خرید رویایی فلیک؛ چشم بارسا دنبال رشفورد

امیدواری استقلالی‌ها به حضور مرادمند در بازی با صنعت نفت

داداش‌زاده: این همه پرسپولیس قهرمان شد یکبار هم لذتش را دیگر تیم‌ها ببرند!

عسگری: با آمدن گل‌محمدی همه چیز در فولاد تغییر کرد

عراقی‌زاده: مدیرعامل گهر می‌خواهد روی عملکرد خودش ماله بکشد!

زخم 81 ساله ال‌کلاسیکو به امباپه

نگرانی بابت تکرار قطعی VAR در آبادان!

دختر دوومیدانی‌کار ایران در مسابقات دوبی مدال برنز گرفت

واکنش ستاره آمریکایی به رکوردشکنی برای تیم ایرانی: خدا را شکر

ترابی در مسیر جدایی از تراکتور

ورودی جدید تیم ملی فوتبال ایران برای بازی‌های خرداد

چند باور نادرست درباره ریزش مو

هدف اصلی در سند تحول بنیادین، تربیت کامل و رشد دانش‌آموزان است

تاثیرات ماندگار مسابقات قرآنی در نگرش دانش آموزان

ابوالفتح: اگر ما با آمریکا توافق کنیم اروپایی‌ها نمی‌توانند سرخود مکانیسم ماشه را اجرا کنند

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا اگر ادامه پیدا نکند هم هیچ اتفاقی نمی‌افتد

امیر آشتیانی: دشمن با عناصر نفوذی درپی جنگ ترکیبی علیه ایران است

25 پرونده شکایت از نمایندگان در دستورکار هیئت نظارت

انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری در سال1407 همزمان برگزار می‌شوند؟

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص توافق‌نامه تجارات آزاد ایران با اوراسیا

سجادپور: اسنپ بک یک بازی اروپایی است اما اگر توافق انجام بگیرد این سازوکار به حاشیه خواهد رفت

رئیس مجلس: هر کجا که کار را دست سیستم دولتی بسپاریم محکوم به شکست و ناکارآمدی است

رودست شبح ایرانی به «فلاگر»

تحول اقتصادی در اردبیل با آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی

جشن امضای کتاب «قاسم» برگزار می‌شود

توضیحات پلیس در خصوص تیراندازی در منطقه باقرشهر تهران

خودمانی‌های دانشجویان با نماینده رهبر انقلاب؛ شنیدن شما میاین کولر رو درست کردند!

سیلاب شدید در لاسیبای هندوراس

درس‌های فوتبالی از عربستان

چهارمین شکست متوالی رئال مقابل بارسا

از انتخاب فابرگاس به عنوان بهترین مربی ماه ایتالیا تا علاقه الهلال به جذب رافینیا در حواشی فوتبال جهان

برانکو: دیگر مربیگری در باشگاه‌ها کافی است

سیاست فدراسیون عدم استفاده از افراد حاشیه ساز و کاسب است

فاجعه در پلی‌آف NBA

مهاجم بارسا می‌خواهد جدا شود

حضور مشروط تیم‌ها در فصل جدید لیگ بسکتبال

پیام تبریک FIVB به ستاره والیبال ایران

صعود هم‌گروهی‌ فولاد قطعی شد

حمایت اینتر از طارمی به «زبان فارسی»

فوت سالانه 2.7 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث کار

ایران و آمریکا در ایستگاه چهارم؛ مذاکره با گام‌های محتاط

ادای احترام عارف به شهید آل هاشم در گلزار شهدای وادی رحمت تبریز

منظور: در این یک سال هرکس از مردم ما را دید، گفت دلتنگ شهید رئیسی است

استقبال دیدنی از سخنگوی دولت در منطقه آزاد انزلی