جلیلی: باید راه متقابل و مقابله با تحریم را بفهمیم و بشناسیم
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - فارس / عضو شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه رویداد فرهنگی نمایشگاه کتاب از این لحاظ اهمیت دارد که ما بدانیم مسائل مهم را به یک توییت و جمله و پست تنزل ندهیم و دربارهاش مطالعه کنیم، گفت: این در سطح حکمرانی اهمیت بیشتری مییابد.
به گزارش مجمع ناشران، غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی یکشنبه میزبان دو رونمایی با حضور سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی، بود.
در این روز کتاب «سلاح نامرئی»، به قلم مسعود براتی و سید حامد ترابی به همراه کتاب «از اتم تا بینهایت»، زندگینامه دانشمند هستهای شهید مسعود علیمحمدی به روایت همسر، با حضور منصوره کرمی، همسر شهید و نرگس سادات مظلومی، نویسنده کتاب، بررسی و رونمایی شد.
به تحریمها به عنوان پدیدهای علمی پرداخته نشده است
در بخش اول این برنامه مسعود براتی، یکی از نویسندگان کتاب «سلاح نامرئی» گفت: کشور ما از سال 89 وارد یک جنگ جدی اقتصاد شد و ابزارش تحریمها بود.
بازار ![]()
این تحریمها هرچقدر در سپهر سیاسی و فرهنگی و اجتماعی ما اثر گذاشته، خیلی کم به آن به عنوان پدیدهای که باید مطالعه علمی شود، پرداخته شده است. این مسئله خیلی جاها هزینهزا شده است. بر این اساس، ضروری دیدیم آن میزان که از تحریم شناخت داریم، به یک محتوای کاربردی تبدیل کنیم.
براتی ادامه داد: این کتاب ماحصل بررسیهای چندساله تیم ماست. نیاز دیدیم ذهن جامعه با واقعیت تحریم بیشتر آشنا شود؛ اما این به معنای ترساندن جامعه نیست و یک راهبرد است. این کتاب کمک میکند جامعه یک تصمیم عقلانی بگیرد و نه یک روز اقتصادش را به امید امضای جان کری رها کند و نه روزی تسلیم شود و این نگاهی واقعبینانه به تحریم است. جامعه ما چند سال است با تحریمهای شدید مواجه است و این کتاب را مقدمهای جدی برای مواجههای عالمانه با تحریم میدانم.
توصیه شهید به جوانان دنبال کردن علایق بود
در ادامه برنامه منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی، درباره ویژگیهای این شهید گفت: علیمحمدی چند شاخصه داشت. یکی از آنها علاقه بیش از حد به انقلاب اسلامی بود. او تمام توانش را از زمان جوانی گذاشت و تمام تلاشش این بود که بتواند برای ایران کاری کند. اوایل انقلاب ازدواج کردیم و عقیده داشت حد مردم ایران بیش از اینهاست و با مردم باهوش ایران و این سرمایهها میتوانیم ایرانی بزرگ بسازیم.
کرمی افزود: شاخصه دیگر پرتلاش بودن ایشان بود. او خستگیناپذیر بود و این یکی از عوامل موافقیتش بود. شاخصه موثر دیگر این بود که به انتخاب رشته مورد علاقه به جوانان تأکید میکرد و میگفت اگر به دنبال علاقهتان بروید، هیچ وقت خسته نمیشوید. او هم علاقه داشت و هم از لحاظ علمی توانش را داشت و هم به کشورش عشق داشت و خیلی مسئولیتپذیر بود. وقتی کاری را به عهده میگرفت، آن را تا به درستی انجام نمیداد، کنارش نمیگذاشت و باید هر کاری را به انتها میرساند.
شخصیت شهید نیاز به بررسی نداشت
نرگسسادات مظلومی، نویسنده «از اتم تا بینهایت» عنوان کرد:ما در موسسه خانه هنر و رسانه پیشرفت سوژههای مختلفی داریم و به نتیجه رسیدیم برای ایران و ایرانی حیف است که علیمحمدی را به عنوان اولین دانشمند جهانی هستهای ایران کسی نمیشناسد. شخصیت ایشان انقدر برای ما مثالزدنی و والا بود که نیازی به بررسی نداشت و مطمئن بودیم باید این کار انجام شود. همسر ایشان همراهی خوبی در این پروژه کردند. ایشان از ابتدای کودکی صحبت کردند و مطالب جمعآوری و نوشته شد و خوشحالیم که حداقل کتابی و رسانه مکتوبی از ایشان داریم. امیدواریم کتابهای متعدد و رسانههای بیشتر از شهید علیمحمدی و دانشمندان ما نوشته و به تصویر کشیده شود.
کتاب، راه دستیابی به تصمیم درست
سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی، درباره جایگاه رویداد فرهنگی نمایشگاه کتاب گفت: اگر میخواهیم بر مسائل فائق بیایم و مسائل را حل کنیم و کشور ما در مسیر پیشرفت با قدرت حرکت کند، همه اذعان دارند که راهش دستیابی به دانش است. بدون دانش مسیر پیشرفت محقق نمیشود. امروز دانش شاخهها و رشتههای مختلفی دارد و طبیعی است که این گسترش دانش شرایطی را ایجاد کرده است و کسی نمیتواند ادعای صاحبنظری در تمام رشتهها را داشته باشد. اما برای تصمیمگیری در مسائل کشور به دانش نیاز داریم. یک راه این است که از همه دانشمندان به بهترین شکل استفاده شود. اما باید علم اجمالی داشته باشید. هرچقدر اشراف به مسائل و موضوعات کم باشد، چه در مسائل فردی چه مسائل اجتماعی و مباحث حکمرانی سیاسی، به همان نسبت تصمیمات از صواب دورتر است. این بسیار مهم است که بتوانید در مسیری حرکت کنید که تصمیمهای درست بگیرید.
کتاب، قالب محبوب برای دستیابی به سطوح دانش
جلیلی با بیان اینکه کتاب یکی از راههای دستیابی به تصمیم درست است، افزود: ممکن است در عرصهای تخصص لازم را نداشته باشید، اما میتوانید با کتاب آشناییهای لازم را پیدا کنید. کتاب یکی از قالبهای محبوب و متوازن برای فهم سطوح دانش در موضوعات مختلف است. به همین نسبت نگرانی من این است که اگر ما برای آشنا شدن با موضوعات و تحلیل موضوعات به قالبهای نازلتر از کتاب رضایت دهیم، به همان نسبت تصمیمات اتقان لازم را نخواهد داشت. اگر سطح دانش از قالب متقنی مثل کتاب تنازل یابد، پیامدهای بدی خواهد داشت و فضای زرد بر محیطها حاکم خواهد شد.
جلیلی تأکید کرد: رویداد فرهنگی نمایشگاه کتاب از این لحاظ اهمیت دارد که ما بدانیم مسائل مهم را به یک توییت و جمله و پست تنزل ندهیم و دربارهاش مطالعه کنیم. این در سطح حکمرانی اهمیت بیشتری مییابد. افرادی که مسئولیتهای مهم حاکمیتی دارند، باید آگاهیشان را از مسائل مختلف ارتقا دهند تا هنگام تصمیمگیری بدانند چه مسیری را طی کنند.
شهید علیمحمدی از سوی مدعیان آزادی دانش هدف قرار گرفت
جلیلی با اشاره به ترور شهید علیمحمدی گفت: شهید علیمحمدی به خاطر دانشش از سوی مدعیان دانش هدف قرار گرفت. همان کسانی که مدعیاند دانش نباید محدود شود، این شخصیت را ترور کردهاند. این افراد اکنون میگویند ایران دانش و امکان علمی نباید داشته باشد؛ درحالیکه فریاد مقابله با انحصار علمشان گوش فلک را کر کرده بود. همه شهدای هستهای تحصیلاتشان را در ایران طی کرده بودند و دانش بومی را در خدمت پیشرفت کشور قرار داده بودند. موفقیتی را ایجاد کردند و تولید قدرتی کردند که دشمن را سراسیمه کردند.
وی افزود: وظیفه نظام این است که از این پیشرفت علمی دفاع کند. دشمن میداند ملتی اگر میخواهد خودش را پیدا کند، به این نمایشگاه میآید. اینجا همه جور کتابی وجود دارد و مخاطب میخواند و میفهمد و متناسب با اهدافش، در مسیر قدرت پیش میرود. باید موانع را نیز مثل ترور و تحریم بشناسد.
جلیلی در پایان گفت: باید راه متقابل و مقابله با تحریم را بفهمیم و بشناسیم. یک راه مقابله گفتوگوست و راههای دیگر استفاده از تمهیداتی که نگذاریم تحریم اهرم دست دشمن بشود. همچنین باید طرف مقابل را از این سنگاندازی پشیمان کرد.
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶:۳۷
-
۶ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/731375/