عناب، محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - مهر / عناب، میوهای با خواص دارویی فراوان، در درمان دیابت، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد کبد نقش مؤثری ایفا میکند و بار دیگر مورد توجه طب سنتی و علمی قرار گرفته است.
عناب سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید است و مصرف منظم آن میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود خواب شبانه، کاهش استرس و بهبود عملکرد گوارش کمک کند. پزشکان طب سنتی توصیه میکنند که مصرف دمنوش عناب در فصول سرد سال میتواند به درمان سرفه، گلودرد و حتی پاکسازی کبد کمک کند.
همچنین مطالعات اخیر نشان میدهد که ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در عناب به مقابله با رادیکالهای آزاد و کاهش روند پیری سلولی کمک میکنند. این میوه به دلیل خاصیت ملین ، برای بهبود یبوست نیز کاربرد دارد و میتواند گزینهای طبیعی برای حفظ سلامت پوست باشد.
در شرایطی که بسیاری از مکملهای دارویی هزینهبر و همراه با عوارض جانبی هستند، استفاده از میوههایی نظیر عناب میتواند راهکاری سالم، اقتصادی و در عین حال مؤثر برای ارتقای سلامت عمومی باشد و از منظر طب سنتی و مدرن، عناب خواص فراوانی دارد. در متون طب شرقی بهویژه طب چینی و کرهای نیز میوه، دانه و پوست عناب در درمان بیخوابی، کاهش اشتها و سوءهاضمه و آرتریت مصرف میشده است.

خواص عناب برای دیابتیها
میوه عناب میتواند بهعنوان یک غذای سالم مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا همه محتویات فیبرهای غذایی و فروکتوز موجود در آن میتواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون کمک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور میتوان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد.
فیبر موجود در عناب میتواند باعث اثر سیرکنندگی شود و به کنترل مصرف کالری کمک کند و از این رو میتواند باعث کمک به لاغری شود.

خواص عناب برای تقویت سیستم ایمنی بدن
عناب غنی از ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که قسمت گوشتی میوه عناب حاوی بیشترین میزان ویتامین C است و همین امر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
عناب برای بهبود درد مفاصل
عناب منبع بسیار خوبی از منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی نیز بهحساب میآید و در بهبود درد مفاصل مؤثر است.
دمنوش عناب به عنوان یک گیاه دارویی، به تقویت عملکرد کبد کمک میکند. عناب شامل آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی است که میتوانند به کاهش التهاب و آسیبهای اکسیداتیو در کبد کمک کنند. مصرف دمنوش عناب از کبد در برابر آسیب و عوامل آسیبزا مانند استفاده بیش از حد از الکل، عوامل مسمومیتی و عوامل محیطی محافظت میکند.
برخی تحقیقات طب سنتی نشان دادهاند که دمنوش عناب باعث تسهیل فرآیندهای تنظیمی داخل کبد، تنظیم سطح آنزیمهای کبدی، تولید صفرا و ترشح صفرا از کبد میشود. مصرف این دمنوش به کاهش تجمع چربی در کبد و کاهش خطر بروز بیماری چربی غیرالکلی کبد (NAFLD) منجر میشود.
میوه عناب میتواند بهعنوان یک غذای سالم مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا همه محتویات فیبرهای غذایی و فروکتوز موجود در آن میتواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون کمک کند و نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور میتوان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد.

کاربرد عناب در صنایع غذایی و دارویی
بهدلیل مواد قندی موجود در عناب از آن در پخت کمپوت و شیرینی استفاده میشود. در چین و آفریقا نیز از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن در پخت کیک و شیرینی استفاده میشود و استفاده دارویی از میوه، برگ و ریشه عناب علاوه بر ایران در کشورهای دیگر جهان از جمله هند، چین، کره و یونان نیز مورد توجه بوده است و در موارد زیادی از آن بهره میگرفتهاند.
عناب تازه بخوریم یا خشک؟
میوه عناب فواید زیادی دارد که این فواید با خشک شدن از بین نمیروند و میتوان از میوه خشکشده و حتی برگهای آن نیز برای درمان بیماریهای مختلف بهره برد. میوه عناب تازه ممکن است در صورت نگهداری نامناسب، چند روز پس از چیده شدن دچار آسیب و فساد شود و بنابراین برای نگهداری طولانیمدت عناب میتوان از نوع خشک آن استفاده کرد.
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲:۱۱
-
۳ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/731524/