عصر قم

آخرين مطالب

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند گفتگو

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند
  بزرگنمايي:

عصر قم - تسنیم / فوق تخصص ریه با اشاره به ابتلای حدود 5 تا 6 میلیون ایرانی به بیماری آسم گفت: در ایران، بین 6 تا 8 درصد بالغین و 8 تا 10 درصد کودکان به آسم مبتلا هستند.
محمدرضا مسجدی در همایش یک‌روزه آخرین یافته‌ها در تشخیص و درمان آسم که از سوی انجمن متخصصین ریه ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آسم به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مزمن، در دسته بیماری‌های غیرواگیر قرار می‌گیرد. بیماری‌های غیرواگیر، عامل 70 تا 80 درصد مشکلات سلامت و مرگ‌ومیر در دنیا هستند.
بازار
دخانیات عامل خطر مشترک بیماری‌های مزمن
وی با بیان اینکه چهار بیماری اصلی غیرواگیر که بار عمده سلامت جهان را به دوش می‌کشند شامل بیماری‌های قلب و عروق، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت است، افزود: این بیماری‌ها چند عامل خطر مشترک دارند که شامل استعمال دخانیات، مصرف الکل، رژیم غذایی ناسالم، کم‌تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی و آلودگی هواست.
مسجدی ادامه داد: در حوزه بیماری‌های مزمن تنفسی، دو بیماری اصلی مطرح‌اند که یکی آسم و دیگری بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) است.
ابتلای 10 درصد کودکان به آسم
وی با بیان اینکه آسم در حال حاضر حدود 270 میلیون نفر را در جهان درگیر کرده است و شایع‌ترین بیماری مزمن دوران کودکی به شمار می‌رود، تصریح کرد: در ایران، بین 6 تا 8 درصد بالغین و 8 تا 10 درصد کودکان به آسم مبتلا هستند، به طور کلی حدود 5 تا 6 میلیون نفر از جمعیت کشور دچار این بیماری هستند.
علائم آسم چیست؟
وی با بیان اینکه آسم یک بیماری قابل کنترل و تشخیص‌پذیر است، گفت: علائم آن معمولاً شامل سرفه و تنگی نفس است و تشخیص آن بر اساس شرح حال و معاینه بالینی صورت می‌گیرد. در برخی موارد تست تنفسی نیز برای تأیید شدت و پاسخ به درمان انجام می‌شود.
لزوم پیشگیری از عوامل تشدیدکننده آسم
وی بیان کرد: درمان آسم نیز ساده و در دسترس است. مهم‌ترین توصیه‌ها شامل دوری از دود، گرد و غبار، مواد آلرژی‌زا، دخانیات، رعایت بهداشت منزل، پرهیز از خوابیدن با شکم پر و مدیریت استرس است.
اسپری‌های تنفسی، روش عمده درمان آسم
فوق تخصص ریه درباره درمان آسم گفت: استفاده منظم از اسپری‌های تنفسی نیز درمان اصلی محسوب می‌شود که خوشبختانه این اسپری‌ها در داخل کشور تولید و با پوشش بیمه‌ای مناسب عرضه می‌شوند.
مسجدی با بیان اینکه شعار امسال سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی آسم، “دسترسی همگانی به اسپری‌های تنفسی” است؛ تصریح کرد: یعنی بیماران باید بتوانند به راحتی و با کم‌ترین هزینه به داروهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. متأسفانه در کشور ما به دلیل مشکلات بیمه‌ای و مسائل ارزی، قیمت داروها در حال افزایش است و این می‌تواند بیماران کم‌درآمد در شهرها و روستاها را با چالش مواجه کند. از میان 270 میلیون بیمار آسمی در جهان، سالانه حدود 460 هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که آسم بیماری‌ای است که به‌راحتی قابل تشخیص و درمان است. مرگ ناشی از آسم نشان‌دهنده ضعف نظام سلامت کشورهاست و باید برای پیشگیری از آن اقدامات جدی‌تری انجام گیرد.
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران خاطرنشان کرد: شیوع آسم با آلودگی هوا و مصرف دخانیات به ویژه در جوانان و نوجوانان افزایش می‌یابد. حتی رشد ریه جنین در مادران بارداری که در معرض دود قلیان و سیگار قرار دارند به کندی اتفاق می‌افتد و ممکن است کودکان با ناراحتی‌های تنفسی از جمله آسم به دنیا بیایند بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان از مواد دخانی استفاده نکنند.
انتقاد از نمایش استعمال دخانیات در فیلم‌ها و سریال‌ها
علیرضا کاشفی‌زاده، عضو انجمن علمی متخصصین ریه و دبیر این همایش نیز در جمع خبرنگاران مبنی بر راهکار کاهش مصرف دخانیات در کشور برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی و این موضوع که افزایش مالیات بر سیگار می‌تواند از میزان مصرف آن را کاهش دهد؟ اظهار کرد: واقعیت این است که افزایش قیمت سیگار می‌تواند به کاهش مصرف آن کمک کند، البته به نظر بنده این موضوع تا 30 درصد می‌تواند اثرگذار باشد و بیش از 70 درصد از علل گرایش به دخانیات، مربوط به مسائل فرهنگی است. متاسفانه سریال‌هایی که ساخته و فیلم‌هایی که نمایش داده می‌شود سیگار کشیدن را به عنوان یک ارزش به مخاطب القا می‌کند.
وی با اشاره به این که تحت تاثیر این فیلم‌ها، خانم‌های جوان و نوجوان این موضوع را به عنوان یک کلاس اجتماعی قلمداد می‌کنند، ادامه داد: ساخت فیلم‌ها و مستندهایی درخصوص بیمارانی که در اثر مصرف مواد مخدر، سیگار و دخانیات دچار بیماری می‌شوند بایدانجام و نسبت به عوارض دخانیات هشدار و آگاهی داده شود تا میزان مصرف مواد دخانی در کشور کاهش یابد. در عین حال دولت و مجلس می‌توانند سیاستگذاری‌هایی در زمینه جرائم و محدودیت‌های اجتماعی برای مصرف کنندگان دخانیات انجام دهند تا میزان مصرف مواد دخانی کاهش یابد. زمانی بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی برای افراد جامعه بسیار سخت بود اما الان این موضوع در کل جامعه پذیرفته شده و انجام می‌شود که این امر ناشی از فرهنگسازی مناسب و وضع قوانین خوب است. اگر درخصوص مصرف دخانیات نیز مکانیسم‌های سلبی تعریف و اجرا شود قطعا شاهد کاهش مصرف آن در جامعه خواهیم بود.
فوق تخصص ریه افزود: تقریباً در اکثر بیماری‌های ریوی، سیگار نقش ایجادکننده و یا نقش تشدیدکننده دارد و باعث عدم پاسخ بیمار به درمان مناسب می‌شود. به همین دلیل زمانی که بیماران ریوی به ما مراجعه می کنند اولین توصیه ما به آن‌ها، ترک مصرف سیگار و دخانیات است.
کاشفی زاده به خانواده‌ها توصیه کرد که فرزندان خود و دوستان نزدیک آن‌ها را از نظر استعمال مواد دخانی و مخدر تحت کنترل داشته باشند و نسبت به معایب این مواد دخانی هشدار بدهند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/730524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس حکم انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به‌ عنوان رئیس خدمه‌ آستان‌ رضوی

هارداسان رونمایی شد؛ مشاهدات بی‌پرده از آیت الله رئیسی

تشییع پیکر استاد فلسفه و حکمت ایران در قم

تشییع پیکر استاد برجسته فلسفه در قم

حکم خلاقانه یک قاضی برای متخلف؛ آموزش شیرینی‌پزی جایگزین زندان شد

خاموشی چراغ راهنمایی و رانندگی برخی از تقاطع‌های تهران به دلیل کمبود برق

موج بارشی جدید در روزهای آینده وارد کشور می‌شود

دعوای ساختگی سارقان خشن برای سرقت‌های سریالی

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)؛ فرد خاطی بازداشت شد

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

سخنگوی دولت برای ترویج زبان فارسی سنگ تمام گذاشت

دستگیری قاچاقچیانی که آب را با بنزین قاطی می‌کردند

تمرینات پرسپولیس با یک لشکر مصدوم شروع شد

فلیک در اوج هیجان؛ قلبم را باید معاینه کنند!‏

ستاره تیم ملی دوباره مصدوم شد!

انتقاد آنچلوتی از امباپه؛ می‌توانست بهتر دفاع کند!‏

ابهام درباره حضور کاپیتان استقلال برابر سپاهان

تساوی لیورپول و آرسنال در بازی بزرگ هفته

رپر آمریکایی برنده اصلی ال‌کلاسیکو بود

شایعه محبوب؛ بشار رسن در لیگ برتر

برگزاری کوتاه‌ترین نشست دوران مربیگری مجیدی!

طارمی بازهم برای اینتر گل ساخت!

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

چه عینک آفتابی بزنیم؟

المانیتور به نقل از منابعی در عمان: مذاکرات ایران و آمریکا ظاهراً در مسیر درستی پیش می‌رود

مقام سابق میز ایران در ارتش اسرائیل: ما شاهدیم که چگونه نتانیاهو و ترامپ در مسائل مختلف مربوط به خاورمیانه از یکدیگر فاصله می‌گیرند

واکنش آذری جهرمی به مقابله مثل با تغییر احتمالی نام خلیج فارس توسط ترامپ

بقائی: عراقچی فردا به امارات می‌رود

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

تأکید آیت‌الله کریمی جهرمی بر لزوم توجه دولت به معیشت مردم

ادامه برنامه‌های آیت الله جوادی آملی در سفر به عتبات عالیات + عکس

عیادت آیت الله خاتمی از آیت الله نوری همدانی

تشریح برنامه‌های گرامیداشت سالگرد شهید رئیسی و شهادت شهدای خدمت در قم

بهسازی ورزشگاه یادگار امام قم در دستور کار قرار دارد

افزایش ابتلا به کبد چرب در ایرانیان؛ 60 درصد مردم اضافه وزن دارند

جاسازی 2.5 کیلو کوکایین در معده؛ مسافر ایران در فرودگاه بازداشت شد

پیکر یکی دیگر از جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شد

مرگ تلخ دختر دانش آموز پیش از آغاز امتحان بر اثر ایست قلبی

ویدئویی از آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام

بلاگر معروف به اتهام پخش عکس‌های خصوصی همسرش دستگیر شد

یونایتد 0-2 وستهم؛ باخت کابوس‌وار فینالیست اروپا

توجیه عجیب سرمربی ساحلی درباره حذف تیم ملی!

برق شیراز دوباره روشن شد!

کامبک بزرگ بارسا در نیمه اول با دبل رافینیا