عصر قم

آخرين مطالب

«شعر فارسی در کرانه‌های دور» به نمایشگاه کتاب رسید مقالات

«شعر فارسی در کرانه‌های دور» به نمایشگاه کتاب رسید
  بزرگنمايي:

عصر قم - مهر / انتشارات مروارید در آستانه نمایشگاه بین المللی تهران دو کتاب جدید خود با عناوین «ادب فارسی در کشورهای عربی، تحلیل و بررسی تاریخی و تطبیقی» و «شعر فارسی در کرانه‌های دور، فردوسی، خیام، مولوی و حافظ و تأثیر جهانی‌شان» را منتشر کرد.
کتاب اول «ادب فارسی در کشورهای عربی، تحلیل و بررسی تاریخی و تطبیقی» نوشته یوسف حسین بکّار با کوشش عبدالکریم جرادات و یدالله ملایری است. او در این کتاب می کوشد به این سوالات پاسخ بدهد که از نفوذ و گسترش زبان و ادبیات فارسی در کشورهای عربی چه می‌دانیم؟ آثار و اندیشه‌های شاعران و نویسندگان ایرانی و فارسی‌زبان چه تأثیری در طول سده‌ها بر فرهنگ مردم عربی‌زبان داشته است؟
یکی از اساتید و پژوهشگرانی که به‌صورت جدی در حوزه آگاهی ایرانیان و فارسی‌زبانان از نفوذ و تأثیر زبان فارسی در کشورهای عربی فعالیت کرده، یوسف حسین بکّار (متولد 1942) است. او با تألیف و ترجمه‌های خود به معرفی کتاب‌ها و نظریات ثبت‌شده در دیوان‌ها و تألیفات فارسی پرداخته است. بکّار تحصیلات خود را در دهه‌های 1940 تا 1960 در اردن و مصر گذراند و سپس در دهۀ 1970 در دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه یرموک اردن به تدریس مشغول شد. دو نفر از شاگردان او با گردآوری دقیق مقالات وی و تنظیم آن‌ها در قالب این رساله، تلاش کرده‌اند تا تحلیل‌ها و دانش گسترده این استاد برجسته ادبیات عربی، که با ادبیات فارسی نیز به‌خوبی آشناست، در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد.
شعر فارسی بیرون از ایران خوانده و شنیده می‌شود؟ این ادبیات و اشعار چه تأثیراتی بر جهانیان دارند؟ کتاب دوم «شعر فارسی در کرانه‌های دور، فردوسی، خیام، مولوی و حافظ و تأثیر جهانی‌شان» نام دارد. این کتاب در چارچوب نقد ادبی و ادبیات تطبیقی، به بررسی تأثیر آثار بزرگانی همچون فردوسی، خیام، مولوی و حافظ در ترکیه، کشورهای اروپایی و ایالات متحده می‌پردازد.
کتاب با مقاله‌ای برجسته درباره «ایران از نگاه غرب» که به قلم لارنس لاکهارت، پژوهشگر صاحب‌نام نوشته شده است، آغاز می‌شود و سپس با مجموعه‌ای دیگر از مقالات که توسط گروهی از پژوهشگران ایرانی و غربی شامل حسن جوادی، آلن گریبن، مهدی امین‌رضوی، ماریو کاساری، امید آزادی بوگر، سایمن پتن، جروم رایت کلینتون، فرانکلین لویس، مسعود فرزان، سردار جعفری، سیبله ونتکر، آنه ماری شیمل، لئونارد لویسون و حمید تفضلی نگاشته شده‌اند.
مترجم این اثر مصطفی حسینی، استاد زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه همدان است که خود نیز نگارش برخی فصل‌ها را بر عهده داشته است و تاکنون مقالات و کتاب‌های فراوانی در زمینه ادبیات تطبیقی ایران و غرب ترجمه و تألیف کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/729812/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس حکم انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به‌ عنوان رئیس خدمه‌ آستان‌ رضوی

هارداسان رونمایی شد؛ مشاهدات بی‌پرده از آیت الله رئیسی

تشییع پیکر استاد فلسفه و حکمت ایران در قم

تشییع پیکر استاد برجسته فلسفه در قم

حکم خلاقانه یک قاضی برای متخلف؛ آموزش شیرینی‌پزی جایگزین زندان شد

خاموشی چراغ راهنمایی و رانندگی برخی از تقاطع‌های تهران به دلیل کمبود برق

موج بارشی جدید در روزهای آینده وارد کشور می‌شود

دعوای ساختگی سارقان خشن برای سرقت‌های سریالی

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)؛ فرد خاطی بازداشت شد

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

سخنگوی دولت برای ترویج زبان فارسی سنگ تمام گذاشت

دستگیری قاچاقچیانی که آب را با بنزین قاطی می‌کردند

تمرینات پرسپولیس با یک لشکر مصدوم شروع شد

فلیک در اوج هیجان؛ قلبم را باید معاینه کنند!‏

ستاره تیم ملی دوباره مصدوم شد!

انتقاد آنچلوتی از امباپه؛ می‌توانست بهتر دفاع کند!‏

ابهام درباره حضور کاپیتان استقلال برابر سپاهان

تساوی لیورپول و آرسنال در بازی بزرگ هفته

رپر آمریکایی برنده اصلی ال‌کلاسیکو بود

شایعه محبوب؛ بشار رسن در لیگ برتر

برگزاری کوتاه‌ترین نشست دوران مربیگری مجیدی!

طارمی بازهم برای اینتر گل ساخت!

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

چه عینک آفتابی بزنیم؟

المانیتور به نقل از منابعی در عمان: مذاکرات ایران و آمریکا ظاهراً در مسیر درستی پیش می‌رود

مقام سابق میز ایران در ارتش اسرائیل: ما شاهدیم که چگونه نتانیاهو و ترامپ در مسائل مختلف مربوط به خاورمیانه از یکدیگر فاصله می‌گیرند

واکنش آذری جهرمی به مقابله مثل با تغییر احتمالی نام خلیج فارس توسط ترامپ

بقائی: عراقچی فردا به امارات می‌رود

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

تأکید آیت‌الله کریمی جهرمی بر لزوم توجه دولت به معیشت مردم

ادامه برنامه‌های آیت الله جوادی آملی در سفر به عتبات عالیات + عکس

عیادت آیت الله خاتمی از آیت الله نوری همدانی

تشریح برنامه‌های گرامیداشت سالگرد شهید رئیسی و شهادت شهدای خدمت در قم

بهسازی ورزشگاه یادگار امام قم در دستور کار قرار دارد

افزایش ابتلا به کبد چرب در ایرانیان؛ 60 درصد مردم اضافه وزن دارند

جاسازی 2.5 کیلو کوکایین در معده؛ مسافر ایران در فرودگاه بازداشت شد

پیکر یکی دیگر از جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شد

مرگ تلخ دختر دانش آموز پیش از آغاز امتحان بر اثر ایست قلبی

ویدئویی از آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام

بلاگر معروف به اتهام پخش عکس‌های خصوصی همسرش دستگیر شد

یونایتد 0-2 وستهم؛ باخت کابوس‌وار فینالیست اروپا

توجیه عجیب سرمربی ساحلی درباره حذف تیم ملی!

برق شیراز دوباره روشن شد!

کامبک بزرگ بارسا در نیمه اول با دبل رافینیا