عصر قم

آخرين مطالب

«شاعرالدین شاه» در نمایشگاه کتاب؛ از نازک‌خیالی بیدل تا زبان سعدی اقتصادی

«شاعرالدین شاه» در نمایشگاه کتاب؛ از نازک‌خیالی بیدل تا زبان سعدی
  بزرگنمايي:

عصر قم - مهر /حسین نعیمی درباره شعرهای کتاب «شاعرالدین شاه» می‌گوید سعدی و بیدل دو شاعری هستند که روی شعر او اثر گذاشته‌اند، سعدی از نظر زبان و بیدل از نظر نازک‌خیالی و مضمون‌پردازی.
حسین نعیمی درباره اولین مجموعه‌شعرش «شاعرالدین شاه» گفت: این کتاب اولین مجموعه‌شعر من است که غزل‌های آن را از بین تقریباً 112 غزل انتخاب کردم. شعرهای شاعرالدین شاه را در طول 8 سال گذشته نوشته‌ام و سعی کردم از بین این شعرها، انتخابی سخت‌گیرانه داشته باشم.
نعیمی درباره شعرهای این کتاب گفت: تمام شعرهای کتاب عاشقانه است. البته من خیلی دوست داشتم، اولین مجموعه شعرم متعلق به شعرهای آئینی باشد، ولی به چند دلیل این اتفاق نیفتاد. اولاً به دلیل سخت‌گیری خودم در شعر آئینی که بیشتر از شعر عاشقانه روی آن حساس هستم. ضمن اینکه در شعر عاشقانه دست شاعر برای ایجاد فضاهای خیال‌انگیز بازتر است، اما در شعر آئینی شما باید به تاریخ و روایات هم توجه داشته باشید. این عوامل باعث می‌شد در شعر آئینی آهسته‌تر گام بردارم و شعرها را با سخت‌گیری بیشتری منتشر کنم. امیدوارم در فرصتی دیگر شعرهای آئینی را هم منتشر کنم.
سعدی و بی دل دو شاعری هستند که به شعر من شکل دادند
این شاعر با اشاره به ویژگی شعرهای کتاب شاعرالدین شاه، گفت: در وهله اول، حکمت در شعرها برایم مهم بود. درباره زبان شعر هم باید بگویم سعی کردم تا جای ممکن سلامت را در شعرها حفظ کنم و زبان سالمی داشته باشم. شاید زبان شعرها خیلی‌خیلی مدرن نباشد، اما زبان سالمی است. یکی دیگر از ویژگی‌های فرمی و زبانی این است که غزل‌های مردف در کتاب خیلی بیشتر از غزل‌های مقفا است. درباره مضمون‌پردازی هم متأثر از سبک هندی کار کردم. همچنین باید بگویم در حوزه تصویرپردازی، نازک‌خیالی بی دل بسیار به من کمک کرد.

عصر قم


وی افزود: به طور کلی من در طول شاعری‌ام بیشتر از سعدی و بی دل کمک گرفته‌ام؛ سعدی به خاطر روان بودن زبانش و بی دل به خاطر تصویرسازی و نازک‌خیالی‌های عجیب و حیرت‌انگیزش. به قول یکی از دوستان شعر بی دل شعر زمزمه است، شعر همهمه نیست. شعری است که باید روی بیت به بیت آن فکر کرد. من هنوز هم وقتی غزل‌های بی دل را می‌خوانم، متوجه می‌شوم چه نکات فراوانی که از دستم در رفته است.
صاحب «شاعرالدین شاه» درباره انگیزه‌اش برای چاپ این کتاب، گفت: واقعاً می‌خواستم خودم را از وسواس ویرایش مداوم شعرها خلاص کنم. من این مجموعه را بیشتر از 4 بار با اساتید و شاعران مختلف خوانده و ویرایش کرده‌ام. در جمع‌آوری و ویرایش نهایی این کتاب استاد یوسفعلی میرشکاک خیلی کمک کردند، علیرضا الیاسی عزیز خیلی زحمت کشید، امیرحسین حنایی خیلی کمک کرد، حسین زحمتکش خیلی برای این مجموعه زحمت کشید و خانم سیده تکتم حسینی هم مجموعه را خواندند و نظر دادند. تقریباً دو سال بود که این کتاب آماده چاپ بود و در نهایت با همراهی دوستان نشر ایهام منتشر شد. البته قبل از انتشار یک‌بار دیگر مجموعه را خواندم و ویرایش کردم، بعد به ناشر سپردم.
مجموعه‌شعر «شاعرالدین شاه» در 74 صفحه و با قیمت 103 هزار تومان توسط انتشارات ایهام به بازار نشر عرضه شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/728377/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو خط کتاب/ زندگی با عشق چه زیباست

سخنان ارزشمند امیرحسین ماحوزی

باید عطش، نه! آتش ما را سقا فرو بنشاند از امروز

سقوط خودرو به دره جان 3 نفر را گرفت

کولر جان کودک 2 ساله را گرفت

گروگان‌گیری دختر جوان توسط سارق موادفروش؛ راز سیم کارت 5 میلیاردی چه بود؟

آتش‌سوزی در شهرک صنعتی با 5 مصدوم؛ حال 2 نفر وخیم است

رکورد تردد در جاده‌های تهران؛ ثبت بیش از 21 میلیون خودرو در فروردین

تجلیل و تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از دختران شهدای سوادکوه

آموریم: حریف بلندقد بود و نتوانستیم مقابله کنیم

پس از 34 سال؛ پیزا با اینزاگی به سری A صعود کرد

مظفری‌زاده: جشن باشکوه برای قهرمانی می‌گیریم

نقل و انتقالات فوتسال؛ فرش قرمز برای پسر طلایی

سهمیه در خطر است؛ نیوکسل هواداران را سکته داد!‏

سقوط اولین تیم به سری B ایتالیا قطعی شد!

اعتراض شدید استقلال به تغییر زمان بازی با آبادان

قهرمانی مدافعان لیورپول را سر به هوا کرده است!

امباپه در یک قدمی پی‌چی‌چی؛ جای لوا امن نیست

5 راهکار که به کم کردن کلسترول کمک می‌کند

3 نیاز اساسی مغز

ترامپ: هدفم از گفتگو با ایران برچیدن کامل برنامه هسته‌ای آنهاست

وقتی رئیس‌جمهور میکروفون را پرت می‌کند

عراقچی عازم پاکستان شد

کنایه محمد مهاجری: آقای بابک زنجانی! ما را ببخش

خانواده شهیدان‌ پرواز اردیبهشت در ورزقان حضور یافتند

مدیر اطلاعات ملی آمریکا: ترامپ به راه‌ حل دیپلماتیک در قبال ایران باور دارد

نیویورک‌تایمز: «ویتکاف» مسئول مذاکره با ایران باقی ماند

قول فرمانده کل سپاه به حادثه دیدگان انفجار بندرعباس

موشک جدید سپاه رونمایی شد؛ «قاسم بصیر» با قابلیت عبور از سامانه تاد

واکنش گستاخانه نتانیاهو به حمله‌ی موشکی نیروهای یمن: به اربابان ایرانیِ این حملات پاسخ خواهیم داد

زندگی روی دورِ شانس

ردپای تخلف زیست محیطی در قلعه صدری قم

جزئیات آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال 1405 اعلام شد

بارش شدید تگرگ در تبریز

طوفان به قم رسید

مسمومیت گسترده دانشجویان علوم پزشکی زاهدان

سارقی که در ‌حین فرار گروگانگیری کرد، به دام افتاد

فیلمی از حضور اولین آتش‌نشان در کانون انفجار بندرعباس

هپاتیت نوع C چیست و چگونه درمان می‌شود؟

«شاعرالدین شاه» در نمایشگاه کتاب؛ از نازک‌خیالی بیدل تا زبان سعدی

غزل زیبای فروغی بسطامی

بخشی از کتاب/ تغییر جهان با نیروی عشق

ویژه‌های حوادث/ پدری که دخترش را در خیابان سلاخی کرد!

انفجار منزل مسکونی 3 کشته و زخمی بر جا گذاشت

اطلاعیه شماره 2 کمیته بررسی علل حادثه بندر شهید رجایی؛ یک مدیر دولتی بازداشت شد

آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا

2 قتل عام خانوادگی مشابه در یک روز؛ دامادها بعد از قتل عام خودکشی کردند

سومین نشست شورای طرح و برنامه شاهد و ایثارگر برگزار شد

گل اول برنتفورد به منچستریونایتد توسط دامسگارد

گل اول سلتاویگو توسط رودریگوئز