عصر قم

آخرين مطالب

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند ! اقتصادی

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !
  بزرگنمايي:

عصر قم - تسنیم / «جای پای ابراهیم» یکی از اولین سفرنامه‌های نوشته شده از حج پس از پیروزی انقلاب است و در نوع خود متفاوت‌ترین،‌ شاید از این جهت که نویسنده به واسطه ارتباطی که با دانش‌آموزان در محیط کارش داشته تلاش کرده تا سفرنامه‌ای برای نوجوان و البته بزرگسالان بنویسد.
محمد ناصری که از بچه‌های مسجد جوادالائمه بوده در جوانی و در سال1370 راهی سفر حج می‌شود،‌ پس از آن به سفارش مرحوم امیرحسین فردی سفرنامه خود را که بیشتر رویکردی آموزشی دارد‌، می‌نویسد‌، سفرنامه‌ای که 4 سال بعد شایسته تقدیر کتاب سال جمهوری اسلامی ایران می‌شود.
ناصری خود درباره سفرنامه‌اش می‌گوید:‌ این کتاب صرفا یک سفرنامه خام نیست بلکه در آن سعی کرده‌ام مسائل آموزشی حج را نیز تا حدودی باز گو کنم، لذا برای افرادی که قصد مشرف شدن دارند مفید است. پس از بازگشت از سفر حج دست‌نوشته‌هایم را به زنده‌یاد فردی دادم و دیدم ایشان بخش نخست سفرنامه‌ام را در «کیهان بچه‌ها» منتشر کرد. می‌توانم بگویم نگارش و چاپ سفرنامه را مدیون مرحوم فردی هستم.»

عصر قم

کتاب خاطرات سفر نویسنده است او معلمی است که از شاگردانش خداحافظی می‌کند و به سفر معنوی حج مشرف می‌شود. در حین خواندن کتاب هم با اماکن متبرکه آشنا می‌شوید و هم حال و هوای معنوی این سفر به شما منتقل می‌شود. او حتی از تلاقی نگاه‌ها و همزبانی با دیگران سخن می‌گوید در حالی‌که گاه زبان مشترکی بین آنها وجود ندارد, اما احساسات خود را به هر شکل ممکن به یکدیگر انتقال می‌دهند.
در بخشی از این سفرنامه آمده است: «آقای مهرابی دست بر شانه‌ام گذاشت و گفت: می‌گویند صبح ها و عصرها، از ساعت چهار تا شش، بقیع باز است. می‌خواهی برای نماز برویم! و من بدون سخن تسلیم نظر او شدم، و اینکه در مسجد پیامبر(ص) هیچ جا مکث نکنیم و نظری اجمالی به همه جا داشته باشیم. روزهای دیگر، وقت برای دیدن مفصل وجود داشت.
درحالی که به توضیحات او گوش سپرده بودم، از باب جبرئیل داخل شدیم. دری که جبرئیل از آن در وارد بر پیامبر(ص) شده بود. به خانه حضرت زهرا(س) رسیدیم. در واقع خانه‌ای به اندازه یک اتاق که درش قفل بود. از کنار سکوی اصحاب صفّه مستقیم رفتیم و چشممان به محراب و منبر خالی پیامبر(ص) افتاد و ستون هایی که هر یک نامی داشتند و محدوده قدیمی مسجد پیامبر(ص) را مشخص می کردند و بعد در مقابل قبر پیامبر(ص) که هیچ اثری از قبر در آن نبود، ایستادیم. در مقابل سه در، که بر سر در هر یک آیه ای از قرآن نوشته بودند، دری را که شلوغ تر از همه بود، می گفتند که قبر پیامبر(ص) است.
حالتم مثل بچه کوچکی بود که در مقابل شخصیت بسیار بزرگی قرار می گیرد و ابتدا، به جز گفتن سلام، اصلاً زبانش به هیچ حرفی نمی چرخد. مبهوت عظمت پیامبر(ص) بودم. نمی‌دانم چقدر در آنجا ایستادم که برخورد یکی از ماموران سعودی با زائر مالزیایی که کنارم ایستاده بود، ارتباطم را با پیامبر(ص) قطع کرد. پیرمردی که در کنارم بود، دستش را به نشانه دعا بلند کرده بود که یکی از ماموران جلو آمد و روی دست‌های او ضربه ای زد و درحالی که اشاره به قبله می‌کرد، به زبان عربی امر کرد: رو به قبله دعا کن!

عصر قم

از نگاه‌های بی تفاوتش حالم گرفته شد. به آقای مهرابی اشاره کردم و حرکت کردیم و از جاهایی که آمده بودیم، بازگشتیم و در مقابل خانه حضرت زهرا(ص) نشستیم.
نمی دانم چقدر به قفل بسته خانه حضرت زهرا(س) خیره شدم که حس کردم نیازمند و محتاج نمازم. برای اولین بار در عمرم، بدون مهر به نماز ایستادم. تکلیف همه شیعیان این است که در مسجد پیامبر(ص) و بعضی جاهای دیگر، برای حفظ وحدت مسلمانان، حتی از گذاشتن مهر اجتناب کنند. اما در آن نماز احساس کردم واقعاً مهر و خاک عجیب بر تواضع آدم می افزاید. ما که بر سجده می افتیم، حس کوچک بودن و از خاک برخاستن و به خاک برگشتن را سجده بر خاک بیشتر به ما می دهد، تا افتادن روی فرش.
پیرمردی که ریش های جوگندمی داشت و آن را حناگذاشته بود، به ستونی که کنارم قرار داشت، دستی کشید و آن را بر صورتش کشید. عرب هیکل داری، که سمت چپ من نشسته بود، به صدا درآمد و گفت: حرام! حرام!
و بعد توضیح داد: قرآن و حدیث شریف برای ما دلیل است، نه بوسیدن خاک وآهن!
به چهره او نگاه کردم، خیلی عصبانی نشان می داد. یکی از ایرانیان، که جلویم نشسته بود، گفت: عربی بلد هستی؟! و بدون اینکه منتظر جواب بماند: بگو شما که بچه ات را موقع سفر می بوسی، مگر غیر از محبت چیز دیگری است؟!
می‌دانستم باید با همان عربی دست و پاشکسته، حدوداً دوماهی را در آنجا سر کنم جمله‌ای در ذهنم آماده کردم و به چهره گرفته مرد عرب نگاهی کردم و لبخندزنان گفتم: ناراحت نشو، همه پیامبر(ص) را دوست دارند. این هم یکی از راه‌های دوستی پیامبر(ص) است. مهم حبّ رسول الله(ص) است.
نمی دانم حرفهایم را فهمید یا نه، ولی چهره گرفته اش باز شد و گفت: بله، بله، حب رسول‌الله(ص) حب رسول‌الله(ص) در قلب من است!
و یک سخنرانی چهار پنج دقیقه‌ای درباره دوستی پیامبر(ص) کرد. فاصله‌ای که میان صحبت‌ها افتاد، جوان پاکستانی، که مقابلمان نشسته بود، به من نگاهی کرد و گفت: پاکستان! گفتم: نه، ایرانی هستم.
برق شادی از چشمانش پرید و چهره سبزه و مهربانش به خنده ای نمکین گشوده شد.
با شوق دستش را دراز کرد و من هم که تحت تاثیر تغییر حالت خوب او قرار گرفته بودم، با محبت دستش را گرفتم و همه احساسم را با فشردن دستش، منتقل کردم. قدرت احساساتمان یکی بود. گفت: شیعه! و جواب دادم که شیعه‌ام. به عربی چند کلمه‌ای سوال کردم و او در حالی که سرش را تکان می داد، ابراز تاسف کرد که عربی نمی‌داند. ملالی نبود. خدا نگاه را برای چه آفریده است؟! نگاه حرف‌هایش صمیمی‌تر از زبان است. نگاه معمولاً دروغ نمی‌گوید و ما یک دوجین نگاه مهرآمیز، رد وبدل کردیم.»

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/727307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز معلم

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ماجرای سفر آیت الله هاشمی به استانبول/ شام در کشتی تفریحی مهمان بودیم/ یک روسری را با خرقه مقدس تبرک کردند و به عفت دادند

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

تسریع در بهره‌برداری متروی قم در سطح عالی دولت مورد پیگیری قرار گیرد

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

بازدید معاون وزیر کشور از متروی قم ؛ تاکید بر پیگیری تامین واگن مترو در دولت

برگزاری جشن فرشته‌های کریمه در روستای سراجه قم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

احمد جمشیدی، مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش شد

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد

همسر شهید مطهری: بهترین دوست او آیت‌الله منتظری بودند/ من تنها همسرش نبودم، ما «مراد» و «مرید» یکدیگر بودیم

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

بحران فاضلاب قم در سایه فرسودگی شبکه و نبود اعتبارات

برنج‌های پخته شده در کانتینرهای بندر شهید رجایی

96 درصد مسکن کشور توسط مردم ساخته می‌شود

تاکسی‌های برقی با وام میلیاردی و باتری اشانتیون در تهران!

روابط عمومی سامانه شاد بیانیه رسمی صادر کرد

64 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان کشف شد

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آخرین موقعیت مس مقابل دروازه پرسپولیس از دست رفت

تساوی چادرملو و فولاد؛ هوادار سقوط کرد

دست رد پیکان به افزایش فاصله و برد مهم صنعت نفت آبادان

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!

لیگ یک؛ آبادانی‌ها دوباره در بالای جدول

نساجی در یک قدمی سقوط؛ نیاز به معجزه!

یک مصدوم جدید روی دست ربیعی!

امیدواری پرسپولیس به کسب سهمیه؛ علیپور به تنهایی در صدر جدول آقای گلی