عصر قم

آخرين مطالب

قوام حوزه علمیه قم بی‌تردید در سایه بارگاه حضرت معصومه(س) شگل گرفت اجتماعی

قوام حوزه علمیه قم بی‌تردید در سایه بارگاه حضرت معصومه(س) شگل گرفت
  بزرگنمايي:

عصر قم - به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی پیش از ظهر سه شنبه در جلسه درس فقه خود که به مناسبت میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها برگزار شد، به تبیین ابعاد معنوی این مناسبت پرداخته و جایگاه والای آن حضرت را در منظومه کرامت اهل‌بیت علیهم‌السلام مورد تاکید قرار دادند.
آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به مقام ممتاز حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها در میان زنان اهل‌بیت علیهم‌السلام گفت: همه زنان مانند هم و همه مردان در یک سطح نیستند و حضرت معصومه (س) بانویی است که دست‌کم سه امام معصوم نسبت به ایشان اظهار ارادت و کرامت کرده‌اند و وجود زیارت‌نامه از امام معصوم برای این بانوی بزرگوار، که در آن به نسبت‌های مختلف ایشان با ائمه اطهار علیهم‌السلام اشاره شده، نشان‌دهنده جایگاه والای معنوی ایشان است و بیان سلام بر دختر امام، خواهر امام و عمه امام، بیانگر تجلی سه‌گانه کرامت در وجود آن حضرت است.
وی با تاکید بر اثرگذاری جوار حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها در پیشرفت‌های علمی و فقهی حوزه‌های علمیه افزود: قوام و برکت حوزه علمیه قم، بی‌تردید در سایه این بارگاه ملکوتی شکل گرفته است و بسیاری از آثار علمی و حرکت‌های فقهی از کنار مضجع نورانی ایشان آغاز شده و همچنان نیز تداوم دارد.
‌ وی با اشاره به توصیه علما درباره توسل به حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها تاکید کرد: این بارگاه، بارگاه رحمت و فضیلت است و علما همواره توصیه می‌کردند که اگر وارد قم شدید، نخستین توسل خود را به حضرت معصومه (س) داشته باشید و ایشان به مرتبه‌ای از قرب الهی دست یافته‌اند که سه امام معصوم در شأن ایشان سلام داده‌اند.
آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد»: امیدواریم به برکت وجود حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، نظام اسلامی و حوزه‌های علمیه همچنان در مسیر نورانی اهل‌بیت علیهم‌السلام باقی بمانند و از الطاف ایشان بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به شرایط دشوار کشور اظهار کرد: گرچه ایران درگیر مشکلات و مصیبت‌هایی است، اما پیوند عمیق مردم با اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام موجب تسکین این آلام می‌شود و این ارتباط نه تنها موجب آرامش بازماندگان و ارتقای مقام رفتگان می‌شود، بلکه برای کسانی که در بزرگداشت این مناسبت‌ها مشارکت دارند، منشأ هدایت و فیض معنوی است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه شادی در مناسبت‌های اهل‌بیتی، شادمانی ولایی و نه صرفاً دنیوی است، افزود: این نوع شادمانی، دارای آثار باطنی و معنوی است که نصیب جامعه ولایی می‌شود و گرامی‌داشت میلاد حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها نیز از جمله این مناسبت‌هاست که آثار تربیتی و معرفتی عمیقی دارد.
آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به خاطره‌ای از دوران جوانی و تحصیل خود، گفت: در دوره‌ای که در تهران به درس خارج اشتغال داشتیم، از مرحوم آیت‌الله محمدتقی آملی درخواست کردیم که نوشته‌های علمی‌شان را برای یادگیری روش تقریرنویسی در اختیار ما قرار دهند و ایشان با بزرگواری پذیرفتند. نکته‌ای که در آن نوشته‌ها توجه مرا جلب کرد، این بود که در بالای تمام صفحات، جمله «بسم‌الله الرحمن الرحیم، یا صاحب‌الزمان ادرکنی» نگاشته شده بود؛ جمله‌ای که نشان از اتصال دائمی علما با اهل‌بیت و توسل به مقام ولایت دارد.
کد خبر 6450909

عصر قم

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/726348/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت‌الله کاظم صدیقی خطیب این هفته نماز جمعه تهران

درباره «برادران کارامازوف»

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

اقدام تأمین اجتماعی برای افزایش امنیت سامانه نسخه الکترونیک

پوشیدن پیراهن یونایتد یعنی جنگیدن برای قهرمانی!

قرارداد بلندمدت باعث جدایی‌ام از استقلال شد

تنومند در جام حذفی در ترکیب استقلال!

طارمی مقابل بارسلونا به یاد بندرعباس

مجتبی جای پایش را در استقلال سفت می‌کند

سومین ناکامی در نیمه نهایی؛ فینال در ژن النصر نیست

ستاره ناراضی رئال 180 درجه عوض شد

فابرگاس بین دو نیمه پیشنهاد داد، لکنت زبان گرفتم!

پرسپولیس، سپاهان و گل‌گهر در صف خرید!

دیگر نباید روی ایستگاهی از اینتر گل بخوریم!

اعتراض استقلال به زمان برگزاری دیدار حذفی

غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان

حسین شریعتمداری: مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟!

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

نمایشگاه خودرو، قطعات، موتورسیکلت و آفرود در قم گشایش یافت

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

مس رفسنجان با 2 غایب مقابل پرسپولیس

آخرین شایعات نقل و انتقالاتی پرسپولیس

جنگ رئال، بارسا و بایرن برای شاگرد ممتاز ژابی آلونسو

5 خاصیت ماست که کمتر شنیده‌اید

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

واکنش روابط عمومی اپلیکیشن شاد به خبر کلاهبرداری از والدین دانش‌آموزان

رئال و نصف اروپا به‌دنبال الماس جدید آرژانتینی

گردان: سیدحسین بهترین دروازه‌بان ایران است

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

کاهش آثار خشکسالی در روستا‌ها با احیای قنوات

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

آمار اولیه از زلزله صبحگاهی خراسان رضوی؛ 3 مصدوم در رشتخوار، 2 مصدوم در مشهد

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

اسطوره نیوکسل در خیابان گیتار می‌‌زند!

باورکردنی نیست اسماعیل کارتال!

نفخ معده، بی‌اشتهایی، ضعف و خستگی و تپش قلب... نشانه‌های کمبود این ویتامین

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

لحظه‌ای که ساپینتو از فوتبال ایران رفت!

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

هشدار زیدآبادی درباره بعضی‌ها؛ به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خانمانسوز راضی نمی‌شوند!