عصر قم

آخرين مطالب

تفسیر تسنیم، میراثی گرانبها و بی نظیر/نظریات آیت الله جوادی راهگشای مسائل کشور و دنیاست گفتگو

تفسیر تسنیم، میراثی گرانبها و بی نظیر/نظریات آیت الله جوادی راهگشای مسائل کشور و دنیاست
  بزرگنمايي:

عصر قم - حجت الاسلام والمسلمین سعید بهمنی عضو هیئت‎ علمی پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، با اشاره به رونمایی اخیر تفسیر تسنیم به تألیف حضرت آیت لله جوادی آملی پیرامون تاریخ تفسیر در حوزه علمیه گفت: درتاریخ تطور علوم در حوزه های علمیه و شکل گیری میراث علمی در رشته های مختلف و به طور خاص در رشته تفسیر قران، ما شاهد انباشتگی چشم گیری هستیم.
وی پیرامون تفسیر تسنیم اظهار داشت: در هر دوره آثاری شکل گرفتند که به مثابه آثار درخشانی در اعصار رخ نمودند؛ بدون تردید پس از شکل گیری تفسیر المیزان، تفسیر تسنیم از جمله بزرگترین این میراث های علمی به شمار می آید.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی تفسیر تسنیم را به نوعی شرح و تفسیر المیزان دانست و پیشرفتگی و وسعت این تفسیر را انکارناپذیر خواند.
حجت الاسلام والمسلمین بهمنی با تمجید از نوآوری های صورت گرفته در این تفسیر، یکی از این نوآوری ها را مربوط به ساختار تبیینی تفسیر خواند و بیان داشت: حضرت آیت الله جوادی ساختار جدیدی را به تفسیر آوردند؛ به ساختار تبیین آیات، مباحثی مثل فضای نزول به اضافه شده، که در واقع بر اساس این روش محقق از متن عبور می کند و برای دلالت یابی از فرا متن بهره گیری می کند. مدتی بود برخی از اندیشمندان روش های اصولی، فقهی و تفسیری میراث علمی ما را متن گرا یا متمرکز بر تکست می‌ نامیدند و می گفتند شما به فرامتن بی اعتنا هستید.
وی افزود: این شیوه در ساختار تفسیر حضرت آیت الله جوادی بسیار پیشرفته تدارک شده است. ایشان با افزودن عنوانی به مباحث خودشان به نام فضای نزول کوشش می کنند فضای نزول آیه را توضیح دهند و از طریق آن به مدالیلی برسد که احیانا با بسنده کردن به متن به دست نمی آید.
حجت الاسلام والمسلمین بهمنی توجه و بیان نکات پیرامون این تفسیر توسط رهبر معظم انقلاب و دیگر بزرگان علمی و دینی را نشان دهنده جایگاه ویژه و عالی این اثر گرانسنگ عنوان کرد.
در ادامه عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی ضمن بیان نکته ای پیرامون تفسیر تسنیم به جامعه علمی و پژوهشگاه ها پیشنهادی ارائه داد و بیان داشت: بزرگانی مثل علامه جوادی و دیگر بزرگان، ضمن آثارشان نظریاتی دارند که آن نظریات رشته اصلی افکارشان است که این نظریات پرشمار نیستند. اگر تفسیر 80 جلدی تسنیم را پردازش کنید ممکن است به 10 الی 20 نظریه دست پیدا کنید؛ این نظریات حقایق علمی کبری هستند و سطح وسیعی از دانش را در برمی گیرند اما اندک هستند.
وی افزود: پیشنهاد بنده به مراکز عملی داخل و خارج کشور که به تفسیر تسنیم توجه دارند این است که لجنه هایی تشکیل بدهند و در گام اول نظریات حضرت آیت الله جوادی را در حوزه علوم قرآن و معارف قرآن احصا کنند و این نظریات را به پژوهشکده ها بسپارند تا به ساختار این نظریات راه پیدا کنند. 
حجت الاسلام والمسلمین بهمنی تحقیق و پژوهش بر روی این نظریات را راهگشای بسیاری از مسائل و مشکلات کشور و بلکه جهان دانست و ابراز داشت: ممکن است مفسر این نظریات را به صورت اجمال بیان کرده باشد اما پژوهشگران باید بتوانند این نظریات را به تمامیت برسانند و بحث های انضمامی داشته باشند و نمونه هایش را بیان کنند و حتی آن ها را به مرحله عملیات برسانند.
وی در این باره ادامه داد: امروز در کشور و جهان مسائلی داریم که این نظریات می تواند آن مسائل را حل کند، اگر به بسندگی لازم برسد و ناظر به عمل صورت بندی شود، یعنی بازتدوین شود. خصوصا که هنوز مفسر محترم در میان ما هستند و امکانش وجود دارد به ایشان مراجعه کرد در تعامل با ایشان این نظریات را پردازش و نهایی کنیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی تفسیر تسنیم را میراثی گرانبها و بی نظیر خواند و بر لزوم استفاده از نظریات گرانبهاتر از تفسیر موجود در متن تفسیر تأکید کرد و گفت: لازمه استفاده از این گوهرهای گرانبها این است که شماری از دانشمندان و متخصصان اینها را استخراج کنند و تمام تبیین های ایشان را بازآفرینی کنند و پس از آن به نقد و ترمیم بپردازند؛ ترمیم هم با هدف حل مسائل کشور و جهان انجام شود. 
وی در آخر تأکید کرد: به اعتقاد من اگر بتوانیم میراث دانشمندان خودمان را به این شکل بهینه و راهبردی استفاده کنیم بسیاری از مشکلات نظام اسلامی و جهان حل خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/708903/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر حضرت آیت الله جوادی آملی به عراق

روز سوم نمایشگاه کتاب؛ حضور پرشور کودکان و پرواز هدهد سفید

سامانه‌ای برای جستجوی پیشرفته کتاب

سقوط فوتسال قم؛ اعتباری که باد رفت

سقوط فوتسال قم؛ اعتباری که بر باد رفت

نظام‌پزشکی: 800 پزشک‌ بلاگر داریم

زمان بازگشت حاجی‌های ایرانی اعلام شد

راز قتل استاد دانشگاه در ارتفاعات کوهستانی تهران

آغاز کار شاگردان بهروز عطایی در لیگ قهرمانان آسیا

سرمربی تیم‌ ملی بلغارستان: تکواندوی ایران در دنیا تدریس می‌شود

تعویق اردوی تیم ملی والیبال نشسته به خاطر ویزای هلند

سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال: گل پرسپولیس صحیح بود

مورینیو: ترکیب فنرباغچه را با شیر و خط انتخاب می‌کنم!

رئال به قعر لالیگا سقوط کرد!

دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بانوان: همه تیم‌ها برای قهرمانی آمدند

تعیین قائم مقام جدید برای دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ

بازگشت به گزینه‌های آشنا پس از مذاکره بی‌نتیجه استقلالی‌ها با ماتزاری

دروازه‌بان پرسپولیس بازی آخر را از دست داد

هشدار درباره مصرف بی رویه‌ی ویتامین D

واکنش فلاحت پیشه به شایعاتی درباره فعالیت‌های هسته‌ای در سایت سمنان و تاثیر آن بر مذاکرات مسقط

نخست‌وزیر ازبکستان با دعوت عارف به تهران می‌آید

ماجرای خواب شهید رئیسی با شال سبز در هواپیما

تحلیل «خراسان» از ادعای فاکس نیوز درباره وجود تأسیسات هسته ای در سمنان

واکنش رهبر انقلاب به وقایع سوریه و فلسطین؛ باطل چند روزی جولانی دارد اما قطعاً رفتنی است

خبرنگار روس: نمایشگاه کتاب از منظم‌ترین نمایشگاه‌هایی است که دیده‌ام

تجلیل از 30 مربی و معلم سینما در قم

راز جسدی که از«خانه وحشت»بیرون آمد!

جذب 100 هزار نفر در آزمون استخدامی دولت

مرگ 68 قلاده یوز از سال 80 تاکنون

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

شیوه خاص برای انتقال نکات تاکتیکی

بررسی عملکرد لژیونرها در هفته گذشته

اعلام میزبان‌های مرحله مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 سال

اولین طلای قایقرانان ایران در قهرمانی آسیا 2025

مهاجم خطرناک یحیی هشت گله شد

پاس گل مهدی طارمی وارد پلی‌استیشن شد!

واکنش کارتال به ناراحتی علیپور از تعویض

چادرملو، تنها تیمی که از استقلال گل نخورد

پایان خوش بدترین فصل یامگا در تبریز

حرف‌های جالب سردار آزمون پس از قهرمانی

محکومیت 12 میلیاردی به سود ساکت الهامی

«سیگار الکترونیکی» هم سم وارد ریه شما می کند/ 180 طعم‌دهنده که بی‌خطر نیستند!

برگزاری چهل‌وسومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان قم

واکنش جبلی به ادعای جناحی عمل کردن صداوسیما؛ هیچ‌ شواهد و مستنداتی وجود ندارد

سردار جلالی: دانشگاه‌ها تهدیدات را شناسایی کنند و راهکار مقابله ارائه دهند

حضور سرزده پزشکیان در وزارت جهاد کشاورزی

معاون اول رئیس‌جمهور: باید سرمایه اجتماعی نظام را افزایش دهیم

گزارش وزیر کار در دیدار کارگران با رهبر انقلاب

جمالی نوبندگانی: نظام درباره مذاکره و مساله هسته‌ای تصمیم خود را گرفته است

گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی توسط رهبر انقلاب