عصر قم

آخرين مطالب

نظام‌پزشکی: 800 پزشک‌ بلاگر داریم گفتگو

نظام‌پزشکی: 800 پزشک‌ بلاگر داریم
  بزرگنمايي:

عصر قم - فرهیختگان / بابک شکارچی، معاونت فنی و نظارت نظام‌پزشکی، اما معتقد است که اکثر صفحات فعال در فضای مجازی مداخله‌گر هستند و تعداد کمی از آنها پزشکانی با شماره نظام‌پزشکی‌اند. وی گفت: «در مجموع، حدود 20 هزار و اندی شماره نظام ثبت شده داریم. ما تمامی این موارد را از طریق سایت‌های مربوطه مورد بررسی قرار دادیم. پس از بررسی کل این حجم از اطلاعات، مشخص شد که از میان آنها، شاید حدود 800 مورد معتبر و قابل استناد وجود داشته باشد. این یعنی کل افراد فعال در این حوزه، بسیار محدود است. متأسفانه بخش قابل توجهی از این فعالیت‌ها به‌صورت غیراخلاقی انجام می‌شود. بسیاری از افراد فعال در این فضا اصلاً پزشک نیستند؛ بلکه مداخله‌گران غیرمجاز یا تکنسین‌هایی هستند که فاقد مجوز‌های لازم بوده و اساساً صلاحیت پزشکی ندارند.»
این روز‌ها در فضای مجازی می‌بینیم که برخی پزشکان، اقدام به انتشار برخی اطلاعات مراجعین می‌‌کنند. شاید نمی‌توان این اقدام را تجربه‌نگاری گذاشت چرا که هم‌زمان ممکن است، اطلاعاتی منتشر شود که در حریم خصوصی مراجع کننده تعریف شوند و باعث شود که دیگر کاربران فضای مجازی نسبت به سوژه قضاوتی نادرست داشته باشند. یا اینکه خواه یا ناخواه از طریق اطلاعات منتشر شده، مراجع کننده را به یکی از سوژه‌های فضای مجازی تبدیل می‌کنند.
در اینجا پرسشی که احتمالاً ایجاد می‌شود، خط‌قرمزهای فعالیت پزشکان در فضای مجازی است. اینکه درنهایت پزشکان بر اساس چه قوانینی حق فعالیت در فضای مجازی را دارند و کدام موارد نقض حریم خصوصی بیماران و مراجعین است؟ سازمان نظام‌پزشکی معتقد است که به‌طورکلی، پزشکان حق تبلیغات ندارند. این یعنی وقتی پای تبلیغات به میان باشد و حریم خصوصی مراجعین برای تبلیغات نقض شود، سازمان نظام‌پزشکی به‌عنوان سازمان ناظر ورود پیدا می‌کند.
بازار
دراین‌بین اما یک مشکل اساسی برای برخورد با این صفحات وجود دارد و آن حضور مداخله‌گران در امر پزشکی است. بنا به گفته معاونت فنی و نظارت سازمان نظام‌پزشکی کشور، بخش عمده فضای تبلیغات در فضای مجازی، مربوط به پزشکان نیست بلکه مرتبط با مداخله‌گران در امر پزشکی است و پزشکان کمی دررابطه‌با چنین ماجرا‌هایی در سازمان نظام‌پزشکی پرونده دارند. سازمان نظام‌پزشکی اما به‌عنوان یک نهاد ناظر، به طور جدی عزم خود را برای مقابله با پزشکانی که در فضای مجازی برای تبلیغات حضور دارند، جزم کرده است اما همچنان مشکل اساسی در برخورد با مداخله‌گران است چرا که این امر نیاز به همکاری با خود پلتفرم‌های اصلی دارد.
از 20 هزار پزشک، حدود 800 نفرشان درگیر تبلیغات شدند
بابک شکارچی، معاونت فنی و نظارت نظام‌پزشکی اما معتقد است که اکثر صفحات فعال در فضای مجازی مداخله‌گر هستند و تعداد کمی از آن‌ها پزشکانی با شماره نظام‌پزشکی‌اند. وی گفت: «در مجموع، حدود 20 هزار و اندی شماره نظام ثبت شده داریم. ما تمامی این موارد را از طریق سایت‌های مربوطه مورد بررسی قرار دادیم. پس از بررسی کل این حجم از اطلاعات، مشخص شد که از میان آن‌ها، شاید حدود 800 مورد معتبر و قابل استناد وجود داشته باشد. این یعنی کل افراد فعال در این حوزه، بسیار محدود است. متأسفانه بخش قابل توجهی از این فعالیت‌ها به‌صورت غیراخلاقی انجام می‌شود. بسیاری از افراد فعال در این فضا اصلاً پزشک نیستند؛ بلکه مداخله‌گران غیرمجاز یا تکنسین‌هایی هستند که فاقد مجوز‌های لازم بوده و اساساً صلاحیت پزشکی ندارند.»
شکارچی افزود: «ما تمامی پزشکان واقعی را شناسایی کرده‌ایم و با آنان تماس گرفته‌ایم؛ چرا که این افراد نزد ما پرونده دارند و اطلاعات تماس و آدرس مطب آن‌ها در اختیار ماست. در این موارد، با صدور فرمان، مطب آن‌ها را مصادره کرده و از ادامه فعالیتشان جلوگیری می‌کنیم. همچنین شماره تماس‌های مربوط به آن‌ها نیز بسته می‌شود. اما درباره افراد غیرپزشک که در این حوزه فعالیت می‌کنند، باید گفت که بخش عمده‌ای از آن‌ها در فضا‌هایی مانند صفحه‌هایی با عنوان مختلف کلینیک‌ها فعالیت می‌کنند. در واقع، با هر بررسی که انجام می‌شود، نهایتاً به همین مجموعه‌های غیراصولی می‌رسیم. بسیاری از این مراکز، کلینیک واقعی نیستند و عمدتاً در بستر اینستاگرام فعالیت می‌کنند.
اکثریت مداخله‌گران فعالان در حوزه‌های پوست دندان و پلاستیک بودند
شکارچی افزود: «اکثریت خدماتی که در این فضا ارائه می‌شود، توسط افرادی صورت می‌گیرد که اصلاً پزشک نیستند؛ برخی از آن‌ها سابقه فعالیت در حوزه‌های پلاستیک، چشم‌پزشکی یا پوست دارند، اما خودشان به‌نوعی نماینده اقدامات غیراخلاقی هستند. خوشبختانه، سازمان تعزیرات نیز کاملاً با ما هماهنگ است. ما برنامه‌ای سراسری را آغاز کرده‌ایم و حتی به انجمن‌های علمی در سراسر کشور اطلاع داده‌ایم که در هر شهر کوچک و بزرگی که با چنین مواردی مواجه شدند، موضوع را سریعاً به ما منتقل کنند.
در اینجا، کارگروه تخصصی ما که به وب‌سرویس مجهز است، با همراهی تنظیم مقررات و قوه قضائیه، سریعاً وارد عمل می‌شود. مواردی که در داخل کشور هستند، فوراً شناسایی و مسدود می‌شوند. افرادی که پزشک باشند، برای پاسخگویی احضار می‌شوند و شماره تماس‌های مربوط به آن‌ها نیز مسدود خواهد شد. اما درباره بسیاری از فعالیت‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که در بستر‌های بین‌المللی مانند اینستاگرام انجام می‌شود، دسترسی مستقیم نداریم.
لطفاً فراجا به ماجرا ورود کند
وی گفت: «درخواست ما از مسئولان کشور این است که شرایطی فراهم شود تا فراجا بتواند با سرور‌هایی که به‌ویژه مربوط به اینستاگرام هستند، ارتباط برقرار کند تا امکان نظارت و کنترل این فضا به وجود آید. همچنین، لازم است در خصوص خط‌قرمزهای حوزه فعالیت پزشکی در فضای تبلیغات شفاف‌سازی صورت گیرد. به‌طور صریح باید گفت که در کشور ما، اساساً تبلیغ پزشکی به‌صورت عمومی غیرقانونی است. سازمان نظام‌پزشکی تنها مرجع رسمی برای تأیید و معرفی پزشکان است و وب‌سایت آن بخشی تحت عنوان اطلاعات عمومی دارد که مردم می‌توانند نام پزشک، تخصص، فوق‌تخصص، و سایر اطلاعات لازم را جست‌وجو کنند. هیچ مجوزی برای تبلیغات خارج از این چهارچوب صادر نمی‌شود. پزشکانی که قصد دارند تبلیغات محدودی انجام دهند، ابتدا باید به سازمان مراجعه کرده و مجوز رسمی دریافت کنند. این مجوز بر اساس پرونده مطب، تخصص، دوره‌های تکمیلی و سایر اطلاعات مرتبط صادر می‌شود.»
شکارچی تصریح کرد: «در حال حاضر، یکی از چالش‌های جدی ما، عدم دسترسی به برخی بسترهاست که باعث شده بخشی از کنترل فضا از دست ما خارج شود. ما با جدیت در تلاش هستیم تا بتوانیم ارتباط مؤثری با این پلتفرم‌ها برقرار کنیم تا از آسیب رسیدن به مردم جلوگیری شود. متأسفانه حجم فعالیت‌های غیرقانونی در اینستاگرام و در سایت‌هایی که توسط افراد غیرپزشک اداره می‌شوند، بسیار بالاست. این افراد با ارائه خدمات با قیمت‌های پایین، مردم را جذب کرده و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازند.»
پزشک بلاگر‌ها مرز نجات یا موج‌سواری بر سلامت؟
نفیسه برهانی فعال صنفی حوزه بهداشت و درمان نیز در گفتگو با «فرهیختگان» گفت: «در سال‌های اخیر، بیشترین آسیب به‌سلامت عمومی نه از سوی پزشکان و متخصصان این حوزه، بلکه از جانب افرادی وارد شده که نه‌تنها تخصصی در علوم پزشکی ندارند، بلکه کمترین سواد سلامت را نیز دارا نیستند. این افراد با بهره‌گیری از دانش سطحی رسانه‌ای و انگیزه‌های دیده‌شدن یا کسب منافع مالی، به تولید و نشر محتوا‌های به‌ظاهر علمی اما بی‌پایه در فضای مجازی می‌پردازند.
نبود نظارت کافی بر این فضا باعث شده است تا این افراد به‌راحتی بر موج احساسات مردم سوار شوند و با انتشار اطلاعات غلط، جان انسان‌ها را به خطر بیندازند. از ارائه درمان‌های نادرست و گاه خطرناک برای بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون و سکته‌های مغزی گرفته تا ایجاد ترس و بی‌اعتمادی نسبت به درمان‌های علمی و به‌روز پزشکی، به‌ویژه در مورد واکسیناسیون، همگی نمونه‌هایی از این آسیب‌ها هستند.»

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/730768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام تسلیت آیت‌الله رمضانی درپی رحلت استاد حشمت پور

پیام تسلیت آیت الله آملی لاریجانی در پی درگذشت استاد حشمت‌پور

درخشش عکاس خبری باشگاه خبرنگاران جوان قم در جشنواره «روایت جهاد»

امکان دورکاری برای این دسته از کارمندان

اشیای 5 هزار ساله در داراب فارس کشف شد

حضور سرپرست حجاج ایرانی در جمع مسافران پرواز تهران-مدینه

آمار هولناک فوتی‌ها و مسمومان با قارچ سمی در سال جاری

پرونده «تبرکِشی» یزدی‌ها روی میز کمیته انضباطی فدراسیون

دو بازی حساس هفته سی‌ و سوم لیگ یک با VAR

هزینه ژابی برای رئال مادرید مشخص شد

مشعل بازی‌های یونیورسیاد وارد آلمان شد

اینزاگی منتظر تعیین تکلیف طارمی است

سیدورف بین گزینه‌های مدیریت ورزشی استقلال

زواری: برابر پرسپولیس با تمام وجود بازی خواهیم کرد

پایان بحث؛ بهترین دروازه‌بان حال حاضر جهان!

تقدیر ستاره تراکتور از مجیدی؛ مدیون او هستم

خداحافظی مسی با اینترمیامی،‌ خیلی دور،‌ خیلی نزدیک!

تأکید سرمربی تیم ملی بر ظرفیت بالای کیش در توسعه زیرساخت‌های ورزشی

افزایش 82 درصدی درد گردن با استفاده طولانی از تلفن همراه

مراقبت از پوست با 6 روش ساده

واکنش مداح معروف به صحبت‌های ترامپ دربارهٔ خلیج فارس

سیدحسن خمینی به عیادت آیت‌الله نوری همدانی رفت

خبر سخنگوی وزارت خارجه درخصوص ترکیب تیم ایران در دور چهارم مذاکرات با آمریکا

واکنش کمدین معروف آمریکایی به صحبت‌های ترامپ در خصوص تغییر نام خلیج فارس

پیش‌بینی غضنفری از آینده مذاکرات

علی مطهری: مخالفان داخلی برجام پاسخ دهند که چرا با ترامپ در انهدام برجام شریک شدند؟

بروجردی: ویتکاف پیشنهادی مطرح نکند که زحمات آمریکا بر باد رود

مهاجرانی: ترامپ می‌میرد، اما خلیج فارس همیشه خلیج فارس می‌ماند

پیشنهاد ویژه بهزاد نبوی درباره مذاکره ایران و آمریکا

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

نظر آیت الله شبیری زنجانی درباره بیمه عمر

برگزاری مسابقات قهرمانی ترای اتلون و انتخابی تیم ملی در قم

چرا حوزه به قم آمد؟

سرقت در نمایشگاه کتاب تهران؛ سارق دستگیر شد

دو دقیقهٔ تماشایی از نورباران میدان ولیعصر به عشق امام رضا(ع)

وزیر علوم: جنسیت در انتصاب روسای دانشگاه‌ها هیچ نقشی ندارد

تصاویری از خرس قهوه ای در ارتفاعات ترگور ارومیه

قتل پیرمرد پولدار توسط سرایدار

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

پیراهن بارسا در نیم ساعت تمام شد!

پیشنهاد اغواکننده النصر به نوراللهی!

انتخاب جالب صلاح: مسی از من بالاتر است

ملی‌پوشان چوگان پس از صعود به جام‌جهانی چقدر پاداش گرفتند؟

بیاتی‌نیا: کسی از استقلال برای مدیریت آکادمی با من تماس نگرفته است

ماموریت سخت اینزاگی؛ پیروزی بدون سه ستاره

گل عجیب خیبر با جروبحث گولسیانی و فرجی

امیرحسین حسین‌زاده: مدیون فرهاد مجیدی هستم، برای من پدر و برادر است!

حرکت جالب باشگاه شباب الاهلی در جشن با بالا بردن کاپ قهرمانی به همراه هواداران

احمدی: حدادی‌فر می‌تواند نویدکیای ذوب‌آهن شد