عصر قم

آخرين مطالب

دهقان: یکصد نخبه علمی در دستگاه حقوقی دولت جذب می‌شوند علمی

دهقان: یکصد نخبه علمی در دستگاه حقوقی دولت جذب می‌شوند
  بزرگنمايي:

عصر قم -   معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: با دستور مستقیم آیت الله سید ابراهیم رئیسی و در راستای تقویت بنیه واحدهای حقوقی دستگاه‌های اجرایی یکصد نخبه با محوریت بنیاد ملی نخبگان در دستگاه حقوقی دولت جذب و به‌کارگیری می‌شوند.
به گزارش روابط عمومی معاونت حقوقی رئیس جمهور، آئین امضای تفاهم‌نامه همکاری معاونت حقوقی رئیس جمهور و سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور، میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و جمعی از معاونان، رؤسا و مدیران هر دو مجموعه در محل سالن جلسات معاونت حقوقی رئیس جمهور برگزار شد.
معاون حقوقی رئیس جمهور در این نشست با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در عرصه مدیریت کشور درصدد است تا یک اقدام تحولی و جدی را به سرانجام برساند، گفت: در ادوار گذشته به دلیل برخی تصمیم‌های ناصحیح، کم‌کاری‌ها و فقدان اراده کافی حکمرانی و مدیریت کشور در تراز مطلوب حرکت نکرده و همین عامل باعث شده است که ما امروز با برخی چالش‌های جدی مواجه باشیم.
محمد دهقان با تاکید بر اینکه در الگوی حکمرانی مطلوب، قانون بنیاد و بنیان مدیریت کشور است، ادامه داد: همکاری و هم‌افزایی معاونت حقوقی رئیس جمهور و سازمان اداری و استخدامی می‌تواند آنچه که دولت در سند تحولی خود مورد تاکید قرار داده است را محقق سازد.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به ضرورت افزایش انسجام و همگرایی بین واحدهای حقوقی دستگاه‌های اجرایی به موضوع جذب نخبگان حقوقی کشور در دولت اشاره کرد و گفت: تدبیر رئیس جمهور آن است که ظرفیت حقوقی دستگاه‌های اجرایی با حضور نیروهای نخبه و علمی تقویت شود تا مسیر دفاع از حقوق ملت و دولت هموارتر از گذشته طی شود و بر این اساس مقرر است با محوریت بنیاد ملی نخبگان یک صد نخبه در سازمان حقوقی دولت شامل معاونت حقوقی و واحدهای حقوقی دستگاه‌های اجرایی جذب و به کارگیری شوند.
برخی قوانین با توجه به تغییرات ساختاری و اجرایی نیازمند به‌روز رسانی است
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی نیز در این مراسم گفت: ارتقای بخش حقوقی در دستگاه‌های اجرایی نه به معنای افزایش و گسترش ساختار بلکه به معنای پررنگ کردن نقش این بخش در همه مراحل از پیش تدوین تا اجرا و تفسیر قانون است.
میثم لطیفی، پیچیده‌نویسی را یکی از مسائل قانون‌نویسی عنوان کرد و افزود: گاهی خوانش متن قوانین برای دستگاه‌ها هم سخت، مبهم و نیازمند تفسیر است، در این خصوص سازمان اداری و استخدامی کشور آمادگی دارد، همفکری برای ارتقای فهم قوانین و مقررات، قبل از نگارش قانون را داشته باشد.
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به مباحث اداری مطرح شده در بند 25 سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه مبنی بر تاکید مقام معظم رهبری بر به‌روزرسانی قوانین و مقررات، گفت: تغییر ندادن قوانین شاید نشانه ثبات تلقی شود مانند برخی از قوانین فعلی در حوزه اداری که در دهه‌های 40 و 50 مصوب شده اما برخی از همین قوانین با توجه به تغییرات ساختاری و اجرایی دستگاه‌ها و پیشرفت‌ها و پیچیدگی‌ها، نیاز دارد که به‌روزرسانی شود.
وی افزود: برخی سکوت‌ها یا ابهامات قوانین فعلی منجر به ظهور تعاریفی شده که وجاهت قانونی ندارد و مجریان را سردرگم کرده است. لذا نیاز است که برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی، بازنگری لازم را در برخی قوانین داشته باشیم.
لطیفی این مفاهمه و قرارداد همکاری را برای تحولات جدی در نظام اداری مهم دانست و خاطرنشان کرد: بخش حقوقی قبل از تدوین و بعد از تفسیر در تمام مراحل تدوین و تببین تفسیر باید نقش داشته باشد تا بخشی از عدم بهره‌وری نظام اداری که ناشی از عدم بهره‌وری در نظام قانون‌گذاری و اجرای خط‌مشی‌هاست، حل شود.
بر اساس این گزارش، استفاده از ظرفیت کارشناسی معاونت ریاست جمهوری در تعیین عنوان، سرفصل، فهرست اساتید و تأیید دوره‌های آموزش حقوقی کارشناسان حقوقی و مدیران دستگاه‌های اجرایی، همکاری در ارتقای سامانه‌های مرکز آموزش مدیریت دولتی برای پوشش آموزش‌های نوین حقوقی؛ همکاری در زمینه تنقیح و تدوین و اطلاع رسانی قوانین و مقررات مربوط به سازمان اداری و استخدامی کشور با تشکیل «کارگروه مشترک راهبری تنقیح و اطلاع رسانی قوانین و مقررات»؛ همکاری در زمینه ترویج و نهادینه کردن تنقیح و تدوین قوانین و مقررات در واحدهای حقوقی دستگاه‌های اجرایی و توانمند سازی و انتقال دانش و تجربه به مدیران و کارشناسان دستگاه‌های مزبور و همکاری در بازطراحی و ارتقا ساختار معاونت حقوقی رئیس جمهور و واحدهای حقوقی دستگاه‌های اجرایی از جمله محورهای اساسی تفاهم‌نامه منعقد شده بین معاونت حقوقی رئیس جمهور و سازمان اداری و استخدامی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/545621/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الگوی مدیریتی آیت‌الله رئیسی باید به فرهنگ اجرایی کشور تبدیل شود

روزگار از من گرفت

هشدار درباره کلاهبرداری از مسافران حج و عتبات

استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان تکذیب شد

مرگ خاموش علم در خزر؛ پژوهشکده‌ای که قربانی زمین‌خواری شد

فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران

کنایه‌های پیمان یوسفی به برخی افراد سیاسی با کری‌خوانی‌های عجیب در فوتبال

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری

یک نیمه‌ کلین شیت به نام گلر جوان پرسپولیس

بازیکنی که بارسلونا می‌خواهد او را بالای 70 میلیون یورو بفروشد

آخرین خبرها از پیوستن ماتزاری به استقلال و واکنش پیمان یوسفی

آیتم برنامه ورزش و مردم از درخشش طارمی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان

دومین خرید سپاهان هم لو رفت!

تیم پزشکی پرسپولیس گل سه‌ امتیازی زد!

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

دنیامالی: فوتبال ساحلی با افتخار حذف شد!

زیاد نشستن این بلا را سرتان می‌آورد

قالیباف: من هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم/ مگر می‌شود بدون دنیا زندگی کرد

واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس

ماجرای نقشه‌ نصب شده بر دیوار اتاق رئیس دستگاه دیپلماسی کویت از زبان سفیر پیشین ایران

فرمانده کل ارتش: ارتقاء توان عملیاتی و حفظ آمادگی رزمی رسالت اصلی نیروهای پدافندی است

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

حوزه علمیه قم در نقشه راه رهبری؛ پیشتازی علمی، انقلابی‌گری و تمدن‌سازی

جزئیات تاثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور اعلام شد

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

تصویری از ساق‌بند خاص مهاجم استقلال

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

فواید شگفت انگیز نوشیدن آب لیمو/ بهترین زمان مصرف

عراقچی: استخدام یک فرقه منحرف توسط نتانیاهو برای انتشار اطلاعات مثلا ترسناک، نشانه کمال استیصال است

توضیحات بقائی در مورد سفر عراقچی به عربستان و قطر

قالیباف: هیچ‌کس مخالف ارتباط با دنیا نیست

روزی شلوغ البته نه برای همه!

باران و رعد و برق در برخی استان‌های کشور

آموزش و پرورش: از کنکور 1406 به بعد ساختار امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد

اولین روزی که ژاوی به یامال 16ساله در ترکیب اصلی بارسا بازی داد

لحظاتی با مهدی طارمی بعد از صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

رختکن پاری‌سن‌ژرمن بعد از برد آرسنال و صعود به فینال

کلودیو رانیری چطور باشگاه محبوبش را نجات داد؟

واکنش پیام نیازمند به گل اورونوف

آموریم دوباره در رختکن یونایتد خودزنی کرد!

جناب‌خان و انتخابی تیم ملی دوومیدانی و رقابت با حسن تفتیان

توضیح حسن تفتیان از حساسیت‌های رشته دوومیدانی

خاطره جالب حسن تفتیان از دزدیدن کتونی‌هایش قبل از مسابقه