عصر قم

آخرين مطالب

مظفر مطرح کرد؛

استقرار نظام جامع بودجه‌ریزی مشارکتی در محلات پایتخت شهرداری تهران

استقرار نظام جامع بودجه‌ریزی مشارکتی در محلات پایتخت
  بزرگنمايي:

عصر قم - رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با اشاره به استقرار نظام جامع بودجه‌ریزی مشارکتی در محلات، گفت: سامانه "من شهردارم" هنوز تا تکمیل شدن و رسیدن به سطح قابل قبول فاصله دارد.

به گزارش شهر ، میثم مظفر درباره استقرار نظام مشارکتی در سطح محلات گفت: استقرار نظام جامع بودجه‌ریزی مشارکتی در سطح محلات مبتنی بر شناسایی خواسته‌ها و سلایق اولویت دار شهروندان یکی از اقدامات مهم و موثری بوده که کمیته بودجه در این زمینه تلاش‌های فراوانی را داشته است؛ طرح رصد تحت عنوان "رصد نظام مسائل و چالش های اولویت دار محلات شهر تهران" با رویکرد شناسایی خواسته‌ها و ترجیحات شهروندان در محلات در کمیته بودجه و نظارت مالی شورا مطرح و در سال 1400 آغاز شد.
وی گفت: در این طرح برای تعیین اولویت های برنامه و بودجه مناطق و محلات 400 ساعت بازدید میدانی از محلات و برگزاری بیش از 250 ساعت نشست کارشناسی با شورایاران، معتمدین و نخبگان محلی شهر تهران انجام و نتیجه آن، احصاء حدود 4000 مسئله و چالش در محلات شهر تهران بود. بر مبنای نتایج حاصل شده از طرح رصد و بازدیدهای میدانی از سطح مناطق 22 گانه در خواست‌های مردمی جمع‌آوری و با جلسات خاصی که با حضور معاونین تخصصی مناطق در کمیته بودجه برگزار شد این درخواست‌ها به 1753 عنوان پروژه تبدیل شد و در این اقدام برای اولین بار در شهر تهران، شهروندان بطور مستقیم در تعریف پروژه‌های شهری مشارکت داشتند و در سال 1401 نیز بودجه ریزی مشارکتی با حدود 3300 میلیارد تومان بودجه در تملک دارایی سرمایه‌ای مناطق، منطبق بر نیازهای مردمی در بودجه سال آتی به تصویب شورای اسلامی شهر رسید.
«من شهردارم» تا رسیدن به سطح قابل قبول فاصله دارد
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: سامانه "من شهردارم" براساس همین رویکرد و ایده کمیته بودجه شورا تشکیل شد. هرچند این سامانه هنوز تا تکمیل شدن و رسیدن به سطح قابل قبول فاصله دارد، اما اقدامی آغازین جهت جلب مشارکت شهروندان در تعریف برنامه و بودجه مناطق و محلات بود.
مظفر بیان کرد: پس از ابلاغ بودجه در سال 1401، کمیته بودجه در اقدامی نوآورانه و برای آنکه شهروندان و مدیران که در واقع بخشی از پروژه اجتماعی سازی بودجه بود، در جریان برنامه‌ها و رویکردهای بودجه قرار گیرند و با ابعاد مختلف مصوبه بودجه آشنایی کافی پیدا کنند، نسبت به برگزاری جلسات بودجه خوانی در مناطق 22 گانه اقدام نماید. جلسات منظمی برنامه ریزی شد تا با حضور کارشناسان کمیته بودجه، شهردار منطقه، معاون برنامه ریزی و سایر مدیران شهری و جمع کثیری از شهروندان، گزارش کاملی از زوایای پنهان و آشکار بودجه برای مدیران مناطق و همچنین شهروندان ارائه شود. در این جلسات که در هر منطقه حداقل 3 ساعت بطول می‌انجامید، علاوه بر کلیات بودجه سال 1401، تمامی پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای سال 1401 مناطق مربوطه تحت عنوان بازخوانی و اجتماعی سازی بودجه تبیین می‌گردید. در پایان نیز شهروندان حاضر در جلسه، نقطه نظرات خود را اعلام و پیشنهادات جدید خویش را جهت اجرایی شدن بودجه ارائه می‌نمودند.
همراه کردن شهروندان در تعریف و اجرای پروژه‌های توسعه محلی
وی افزود: در واقع یکی از اقدامات شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم همراه کردن شهروندان در تعریف و اجرای پروژه‌های توسعه محلی می‌باشد. برگزاری جلسات نظارتی در ابعاد مالی و عملکردی منطبق بر قوانین موضوعه، آیین نامه‌های مصوب شورای اسلامی شهر تهران و انطباق عملکرد سازمان‌ها و شرکت‌ها در تحقق برنامه و بودجه مصوب یکی دیگر از سرفصل‌های اصلی کار کمیته بودجه در سال 1401 بود. نقض نظارتی کمیته با تذکرات رئیس کمیته در صحن شورا، مکاتبات گسترده و مفصل گزارش خواهی و یا تذکرات مکتوب به سازمان‌ها و شرکت‌ها و به ویژه مکاتبات حائز اهمیت و کلیدی با شخص شهردار محترم تهران تکمیل شد. بازدیدهای میدانی از پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها در مناطق، محلات، سازمان‌ها و شرکت‌ها بخش دیگری از اقدامات نظارتی کمیته بودجه و نظارت مالی بوده است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران تصریح کرد: با توجه به اهمیت حسابرسی‌ها و ارائه گزارشات آن در صحن شورا و با عنایت به عقب ماندگی ارائه گزارشات از سال‌های گذشته، گزارش حسابرسی مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها از سال‌های 1396 تا 1399 بطور کامل در صحن شورا ارائه شد و در مجموع بالغ بر 100 گزارش حسابرسی در صحن شورا مورد تصویب قرار گرفت. ضمناً دبیرخانه‌ای جهت پیگیری حل مسائل و چالش‌های مالی و عملکردی منعکس شده در گزارشات حسابرسی شورا در کمیته بودجه تشکیل شد.
نقش آفرینی محوری در تدوین برنامه چهارساله تحول و پیشرفت شهر تهران
مظفر گفت: ذیحسابان در فرآیند نظارتی شورای اسلامی شهر بر عملکرد شهرداری نقش مهمی را ایفا می‌کنند، لذا برای اولین بار کمیته بودجه و نظارت مالی با برگزاری آزمون با منابع "سنجش آگاهی نسبت به آئین نامه مالی و معاملاتی شهرداری تهران"، "سنجش آگاهی نسبت به تکالیف ذیحسابان در مصوبات شورا "، "سنجش آگاهی نسبت به تبصره‌های بودجه 1401 " و "سنجش آگاهی نسبت به شرایط عمومی پیمان و صورت وضعیت پروژه‌های عمرانی" برای بروز رسانی و افزایش سطح علمی ذیحسابان و رتبه بندی آن‌ها اقدام کرد، و پس از آن نیز ارزشیابی معلومات تجربی بصورت آزمون مکتوب شفاهی از ذیحسابان معرفی شده از سوی شهرداری تهران بعمل آمد و افرادی که حائز رتبه و امتیاز مناسب شدند، به کمیسیون و صحن شورا معرفی شدند. براین اساس در سال 1401، 40 نفر که از منظر کمیته بودجه صلاحیت لازم را اخذ نمودند، در صحن شورا به عنوان ذیحساب معرفی گردیده و تایید شورا را اخذ کردند.
وی یادآور شد: یکی از مهمترین برنامه‌های کلیدی و مهم کمیته بودجه و نظارت مالی در سال 1401 نقش آفرینی محوری در تدوین برنامه چهارساله تحول و پیشرفت شهر تهران بود، سند برنامه چهارساله تحول و پیشرفت شهر تهران به عنوان الگوی عمل شهرداری تهران از سال 1401 تا 1404 می‌باشد. این برنامه شامل 21 بخش و 144 حکم و 445 شاخص است.
توجه ویژه به حوزه حمل و نقل و ترافیک در سال جدید
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: مشارکت موثر و محوری در بودجه سال 1402 شهرداری تهران از اقدامات کمیته بودجه و نظارت مالی شورا بوده است. این نقش محوری؛ با دخیل نمودن نظرات شهروندان در تدوین و تصویب بودجه سال 1402 و همچنین توجه به بودجه ریزی مشارکتی، ایجاد همگرایی و انطباق بین برنامه و بودجه سال آتی با برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران، شفاف سازی و اصلاحات در ساختار بودجه 1402 که نسبت به بودجه سالیان گذشته به واقع ارتقاء پیدا کرده و همچنین توجه ویژه به حوزه حمل و نقل و ترافیک و اختصاص بیش از 45 درصد از کیک بودجه سال آتی به حوزه حمل و نقل، ایجاد شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/442144/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

امتداد حوزه علمیه قم در بیش از 100 کشور جهان

تکاور پلیس قم در برخورد عمدی خودروی شوتی به شهادت رسید

جدول اصلی هفته دوم تور جهانی تنیس خلیج فارس قرعه‌کشی شد

روایت هاشمی‌مقدم از پیشنهاد استقلال و حضور سیدورف در ایران

کایل اسنایدر بازداشت شد!

برنامه من‌یونایتد برای قهرمانی؛ کباب‌خوری به جای خیابان‌گردی!

آریو اسلامشهر هنوز مدعی است

گل اسطوره میلان به نام فلسطین، صهیونیست‌ها را به آتش کشید

قهرمان لیگ دو امشب مشخص می‌شود

مالک شهر راز: 4 بازیکن ما با تیم‌های دیگر بسته بودند!

سایت کره‌ای: طارمی جوکر فینال می‌شود

کدام کشور‌ها بیشترین تعداد مربی در تیم‌های ملی را دارند؟

تشخیص وزوز گوش از روی حرکات صورت

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

شهادت مأمور یگان تکاوری قم پس از حادثه در حین انجام مأموریت

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

لیگ قهرمانان آسیا؛ مدعی غیرمنتظره جام

بایرن مونیخ با کنار زدن بارسلونا به جذب تاه نزدیک شد

نگرانی یونایتدی‌ها؛ فردیناند روی تخت بیمارستان!

تصمیم جالب یونایتد؛ خبری از جشن قهرمانی نیست!

خداداد خودش را برای تراکتور تخریب کرد؛ بیرانوند هر تیمی را قهرمان می‌کند

لباس پیام نیازمند تغییر کرد

شوک به تیم والیبال فولاد سیرجان

گلدن استیت و بوستون در آستانه حذف

عطایی و استراحت به ستاره‌ محبوب

سخنگوی استقلال: انتخاب سرمربی با مشورت سیدورف خواهد بود

نسخه «گران» دارو برای بیماران!

پشت پرده دنیای «میکروسلبریتی‌ها»؛ زخم‌های روانی کودکانی که چهره‌ می‌فروشند

زمان دیدار مردمی رییس‌جمهور در کرمانشاه تغییر کرد

نقل قول سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از سردار حاجی‌زاده: هیچ تهدید نظامی علیه کشور مبنای واقعی ندارد

توضیح تخت‌روانچی درباره سخن عراقچی پیرامون محدودیت غنی‌سازی

لاریجانی: شاید حماس ضربه خورده باشد اما از بین نرفته است

ادعای بی‌اساس سناتور آمریکایی درباره ایران و ترور ترامپ

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

نمازی: آمریکا می‌تواند پس از توافق رتبه نخست سرمایه‌گذاری در ایران را داشته باشد، به شرط اینکه...

وزارت کشور: کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

عالیشاه و پرسپولیس؛ شایعه باورنکردنی، جدی شد!

دلیل غیبت رونالدو مشخص شد

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

ملی‌پوش دوومیدانی: جایزه قهرمان جام امام رضا(ع) دستگاه ماساژ بود!

ترفند غیراخلاقی برای جذب ستاره‌ها در لیگ برتر والیبال

رفتار هواداران لیورپول با آرنولد را باور نمی‌کنم

سنگ تمام انگاپت و ستاره‌های شهداب برای عطایی

خاویر: برای این چالش هیجان‌زده و آماده‌ایم

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

نظر خادمی درباره اوضاع اقتصادی پساتوافق

انتقاد میدری از روند سوال و کارت زرد در مجلس