عصر قم

آخرين مطالب

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی فرهنگی

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی
  بزرگنمايي:

عصرقم- مریم بیدگلی معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم در حاشیه برگزاری ورکشاپ آموزش سوزن دوزی‌های سنتی سیستان و بلوچستان، در گفت و گو با ایسنا عنوان کرد: نخستین کارگاه دو روزه آموزش سوزن دوزی های سنتی سیستان و بلوچستان در حال حاضر در موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه آموزش سوزن دوزی‌های سنتی در این کارگاه توسط سمیه شفیقی قزاق و رقیه زورمرادی دو تن از اساتید مطرح سیستان و بلوچستان در حال انجام است، ادامه داد: 25 نفر از هنرمندان استان قم که در حوزه‌های مختلف مد و لباس، صنایع دستی و هنرهای سنتی فعالیت می‌کنند و همچنین دانشجویان رشته های مرتبط با صنایع دستی از شرکت کنندگان در این کارگاه دو روزه هستند.

بیدگلی بیان کرد: هنرمندان شرکت کننده در این کارگاه با سوزن دوزی اصیل بلوچی، جَوَک دوزی، فنوجی دوزی، پلیوار دوزی و خامک دوزی، سکه دوزی و سایر سوزن دوزی‌های مخصوص خطه سیستان و بلوچستان است آشنا می‌شوند.

معاون فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم هدف از برگزاری این دوره را ایجاد ارتباط هنرمندان استان با هنرمندان سایر استان های کشور و همچنین ایجاد فرصت آشنایی با هنر های بومی مناطق مختلف دانست و گفت: سوزن دوزی بلوچی یکی از رشته‌ های هنری است که ریشه در سنت‌ های تاریخی ایران دارد و نماد هایی که در سوزن دوزی بلوچی استفاده می شود نمادهای باستانی و بعضا برگرفته از آیین مهر پرستی و فرهنگ زیست بوم مردم این خطه است.

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی

بیدگلی با اشاره به اینکه دو گروه مفهوم در طراحی سوزن دوزی بلوچی استفاده شده، اظهار کرد: گروه اول مفاهیم انسانی همچون شادی، آزادگی و مقاومت و گروه دیگر برگرفته از زیست بوم آن خطه و استفاده از سرو، کبوتر، حیوانات و گیاهان محلی است، لذا نامگذاری‌ها و طرح هایی در سوزن دوزی بلوچی می‌بینیم برگرفته از محیط و مسائلی است که مردم سیستان و بلوچستان در زیست بوم خود با آن مواجه بودند.

معاون فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم تأکید کرد: پس از برگزاری این ورکشاپ موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی در نظر دارد یک کنفرانس علمی در رابطه با مبانی و مفاهیم حکمی و اندیشه ای که در طراحی و دوخت سوزن دوزی‌های بلوچی وجود دارد به بپردازد.

بیدگلی توسعه فرصت‌ های جدید اشتغال، بهینه کردن صنعت پوشاک، استفاده از هنرهای بومی در صنعت مد و لباس، ارتقا دانش هنرمندان استان را از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه دانست و گفت: برای اولین بار هنرمندان خطه سیستان و بلوچستان را به دانشگاه دعوت کردیم تا هنر بومی و اصیل آن منطقه را به هنرمندان استان قم آموزش می دهند که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شده است.

معاون فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم در پایان تصریح کرد: با توجه به افزایش استقبال عموم از حرفه پوشاک بسیار جا دارد که ما از این فرصت برای افزودن هنر های سنتی به حوزه مد و لباس استفاده کنیم و اشاعه دهنده این مسئله باشیم.

وی در پایان ابراز کرد: امیدواریم موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی بتواند سهم موثری در ارتقای توانمند های زنان استان قم و همچنین نقش سازنده‌ای در ایجاد پیوند بین هنر های بومی در مناطق مختلف کشور داشته باشد.

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی

سوزن دوزی های بلوچی ظرفیت صادرات دارد

در ادامه سمیه شفیقی قزاق مدرس کارگاه، مربی میراث فرهنگی و دانشجوی رشته صنایع دستی با بیان این که 15 سال سابقه فعالیت در حوزه سوزن دوزی‌های بلوچی دارم، در خصوص تاثیر سوزن دوزی‌های بلوچی در حوزه صنعت مد و لباس، بیان کرد: سوزن دوزی به سبب ظرافت و زیبایی امکانات بیشتری را در اختیار طراحان لباس قرار می‌ دهد البته امروز سوزن دوزی روی پوشاک با استقبال خریداران مواجه شده است.

وی بیان کرد: سوزن دوزی های بلوچی در بسیاری از کشورهای دیگر هم مورد استقبال قرار گرفته و بنده نیز به شخصه از کشور آلمان مشتری های داشتم.

شفیقی قزاق  ادامه داد: سوزن دوزی بلوچ به عنوان کالای لوکس و با قیمت بالا به خارج از کشور صادر می‌شود بنابراین از هنرهایی است که با ورود به صنعت پوشاک و صادرات می تواند برای کشور ارز آوری داشته باشد و  همچنین در راستای ایجاد اشتغال برای بانوان موثر باشد.

وی معرفی سوزن دوزی اصیل بلوچی، ترغیب بانوان برای آشنایی با این هنر زیبا و فعالیت در این عرصه و رونق فعالیت های مد و لباس را از تاثیرات برگزاری این کارگاه عنوان کرد.

در ادامه ظرفیت اساتید موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم را مورد تأکید قرار داد و گفت: برگزاری استارتاپ ها در حوزه هنرهای دستی توسط این موسسه و اساتید آن قطعا ایده ‌های جدید را در اختیار فعلان و هنرمندان در این حوزه قرار می دهد.

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی

هنرهای بومی و اصیل نباید فراموش شود

رقیه زور مرادی مدرس خامک دوزی و مربی میراث فرهنگی در ادامه اظهار کرد: 11 سال سابقه فعالیت در زمینه سوزن‌دوزی‌ های بلوچی دارم و در راستای معرفی شهرستان نیمروز به عنوان شهر ملی خامه دوزی به آموزش بانوان آن منطقه پرداختم.

وی ادامه داد: برگزاری این کارگاه ها در راستای گسترش این هنر اصیل و جلوگیری از فراموش شدن این هنر های بومی تاثیر بسزایی دارد.

زور مرادی با بیان این که هنر سوزن دوزی بلوچی قابلیت صادرات و ارزآوری دارد و در کشورهای ترکیه و آلمان شاهد استقبال خوبی از این کالا هستیم، عنوان کرد: قطعا فراگیری این هنر و ورود آن به صنعت مد و لباس به اشتغال بانوان و کسب درآمد توسط آن ها کمک خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/378870/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

امتداد حوزه علمیه قم در بیش از 100 کشور جهان

تکاور پلیس قم در برخورد عمدی خودروی شوتی به شهادت رسید

جدول اصلی هفته دوم تور جهانی تنیس خلیج فارس قرعه‌کشی شد

روایت هاشمی‌مقدم از پیشنهاد استقلال و حضور سیدورف در ایران

کایل اسنایدر بازداشت شد!

برنامه من‌یونایتد برای قهرمانی؛ کباب‌خوری به جای خیابان‌گردی!

آریو اسلامشهر هنوز مدعی است

گل اسطوره میلان به نام فلسطین، صهیونیست‌ها را به آتش کشید

قهرمان لیگ دو امشب مشخص می‌شود

مالک شهر راز: 4 بازیکن ما با تیم‌های دیگر بسته بودند!

سایت کره‌ای: طارمی جوکر فینال می‌شود

کدام کشور‌ها بیشترین تعداد مربی در تیم‌های ملی را دارند؟

تشخیص وزوز گوش از روی حرکات صورت

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

شهادت مأمور یگان تکاوری قم پس از حادثه در حین انجام مأموریت

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

لیگ قهرمانان آسیا؛ مدعی غیرمنتظره جام

بایرن مونیخ با کنار زدن بارسلونا به جذب تاه نزدیک شد

نگرانی یونایتدی‌ها؛ فردیناند روی تخت بیمارستان!

تصمیم جالب یونایتد؛ خبری از جشن قهرمانی نیست!

خداداد خودش را برای تراکتور تخریب کرد؛ بیرانوند هر تیمی را قهرمان می‌کند

لباس پیام نیازمند تغییر کرد

شوک به تیم والیبال فولاد سیرجان

گلدن استیت و بوستون در آستانه حذف

عطایی و استراحت به ستاره‌ محبوب

سخنگوی استقلال: انتخاب سرمربی با مشورت سیدورف خواهد بود

نسخه «گران» دارو برای بیماران!

پشت پرده دنیای «میکروسلبریتی‌ها»؛ زخم‌های روانی کودکانی که چهره‌ می‌فروشند

زمان دیدار مردمی رییس‌جمهور در کرمانشاه تغییر کرد

نقل قول سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از سردار حاجی‌زاده: هیچ تهدید نظامی علیه کشور مبنای واقعی ندارد

توضیح تخت‌روانچی درباره سخن عراقچی پیرامون محدودیت غنی‌سازی

لاریجانی: شاید حماس ضربه خورده باشد اما از بین نرفته است

ادعای بی‌اساس سناتور آمریکایی درباره ایران و ترور ترامپ

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

نمازی: آمریکا می‌تواند پس از توافق رتبه نخست سرمایه‌گذاری در ایران را داشته باشد، به شرط اینکه...

وزارت کشور: کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

عالیشاه و پرسپولیس؛ شایعه باورنکردنی، جدی شد!

دلیل غیبت رونالدو مشخص شد

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

ملی‌پوش دوومیدانی: جایزه قهرمان جام امام رضا(ع) دستگاه ماساژ بود!

ترفند غیراخلاقی برای جذب ستاره‌ها در لیگ برتر والیبال

رفتار هواداران لیورپول با آرنولد را باور نمی‌کنم

سنگ تمام انگاپت و ستاره‌های شهداب برای عطایی

خاویر: برای این چالش هیجان‌زده و آماده‌ایم

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

نظر خادمی درباره اوضاع اقتصادی پساتوافق

انتقاد میدری از روند سوال و کارت زرد در مجلس