عصر قم

آخرين مطالب

پیش بینی قیمت ها در بازار مسکن اقتصادی

پیش بینی قیمت ها در بازار مسکن
  بزرگنمايي:

عصر قم - رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با بیان اینکه در شرایط کنونی باز هم امکان اینکه در بخش مسکن افزایش قیمت داشته باشیم است، گفت: افزایش قیمت به ضرر بازار مسکن است چون در حالت رکود تورمی، قدرت خرید مردم پایین می‌آید و خرید و فروش قفل می‌شود.

خانه گران تر می شود؟
بازار مسکن در وضعیت نامناسبی به سر می‌برد. طبق آخرین آمار بانک مرکزی، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران به 48 میلیون و 73 هزار تومان رسیده و بسیاری از مردم دیگر توان خرید خانه ندارند.
از مشکلات مهم بازار مسکن، کمبود عرضه است. دولت سیزدهم برای افزایش تولید مسکن، طرح نهضت ملی مسکن را با هدف خانه‌دار شدن اقشار کم‌درآمد کلید زد. در قالب این طرح، دولت وعده داد که تا پایان کار دوره 4 ساله‌اش در 1404، 4 میلیون واحد مسکونی تحویل متقاضیان بدهد. وعده‌ای که ابراهیم رئیسی در سفر اخیر به مهریز یزد بار دیگر آن را تکرار و تاکید کرد که به‌رغم تاخیر در پیشرفت ساخت یک میلیون مسکن در هر سال، دولت مصمم است 4 میلیون مسکن را به متقاضیان تحویل بدهد.
همراستا با صحبت‌های رئیس جمهور، «اکبر نیکزاد» رئیس بنیاد مسکن عنوان کرد که سال نخست اجرای طرح نهضت ملی مسکن به تامین زیرساخت‌ها و تدوین قوانین سپری شد و اکنون این برنامه شتاب گرفته و تا پایان سال جاری 48 هزار واحد مسکونی تحویل متقاضیان خواهد شد.
طرح‌های حمایتی باید تقویت شود
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران درباره اجرای طرح‌های حمایتی دولت در بخش مسکن گفت: اگر دولت به دنبال این است که مردم مسکن دار شوند باید طرح‌های ملی و حمایتی در بخش مسکن نظیر طرح مسکن مهر و نهضت ملی مسکن را توسعه دهد. در این راستا، از آنجا که بیشتر متقاضیان توان تامین آورده مالی را ندارند باید تسهیلات بلندمدت با بهره کم و دوره بازپرداخت طولانی‌مدت اعطا شود تا مردم بتوانند از پس اقساط این تسهیلات بربیایند.
«ایرج رهبر» درباره اینکه آیا طرح‌های ملی مسکن در کنترل بازار مسکن و اجاره تاثیرگذار هستند، گفت: بله، چنین طرح‌هایی 100 درصد تاثیرگذار خواهند بود چرا که وقتی عرضه مسکن افزایش پیدا کند و عرضه و تقاضا به هم نزدیک شوند بازار ثبات پیدا می‌کند.
رهبر ادامه داد: الان علت گرانی و افزایش قیمت در بازار مسکن این است که بازار عرضه و تقاضا با هم فاصله دارد و نیازمان به تولید مسکن خیلی زیاد است. چنانچه طبق آمار 50 درصد مردم همچنان اجاره‌نشین هستند و به عرضه مسکن نیاز داریم اما به غلط می‌گویند ما خانه‌های خالی و اضافه داریم در حالی که بیشتر این خانه‌ها از نظر آمایش سرزمین و نوع ساخت به گونه‌ای است که به درد مردم ضعیف و کم‌درآمد که توانمندی مالی ندارند، نمی‌خورد چون اگر به دردشان می‌خورد تا به حال خورده بود و مسکن خالی نداشتیم.
یک سال و نیم زمان از دست رفت
از انتقادات وارد شده به طرح‌های ملی در بخش مسکن این است که به کُندی پیش می‌روند و هنوز پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در طرحی مانند نهضت ملی مسکن رخ نداده است. رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران در این باره گفت: اگر در این طرح‌ها مدیریت درست انجام شود مشکلات حل می‌شود وگرنه ساخت 4 میلیون واحد در 4 سال دشوار است. چون ما الان نسبت به شروع چهار سال اول حدود یک سال و نیم زمان را از دست داده‌ایم اما با توجه به بحران بازار مسکن و ضرورت و اهمیت ساخت مسکن برای اقشار کم‌درآمد باید تلاش‌ها را بیشتر کنیم تا بیشتر از این از برنامه عقب نمانیم.
رهبر ادامه داد: مشکل طرح نهضت ملی مسکن در حال حاضر، ضعف در مدیریت است. الان قانون مصوب کرده که باید زمین‌های دولتی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار بگیرد اما از زمان تصویب قانون تا الان مگر چقدر به این قانون عمل شده. حال آنکه زمین عنصر اولیه در ساخت‌وساز است و کماکان مشکل اصلی ما زمین است. در این راستا باید تمام دستگاه‌های دولتی مجاب شوند که طبق قانون، زمین‌های مازاد را در اختیار سازندگان مسکن قرار دهند.
وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن باید برای تامین منابع مالی و همچنین از نظر فنی به بخش خصوصی بیشتر متکی بشویم ولی الان در این طرح از نظر مالی اصلا از توان بخش خصوصی استفاده نمی‌شود در حالی که دولت باید روی مشارکت بخش خصوصی حساب کند و بگوید زمین با من، شما هم سرمایه بیاورید و مسکن بسازید و بعد با قیمت رقابتی بازگشت سرمایه داشته باشید.
وضعیت بازار مسکن در آینده چه می‌شود؟
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران در مورد وضعیت پیش روی بازار مسکن هم گفت: با توجه به شرایط کنونی و مدلی که الان داریم همانطور که تا به حال افزایش قیمت داشته‌ایم باز هم امکان اینکه افزایش قیمت داشته باشیم است، منتها افزایش قیمت به ضرر بازار مسکن است چون وقتی قیمت‌ها متاثر از تورم موجود بالا می‌رود رکود تورمی رخ می‌دهد.
رهبر ادامه داد: در این حالت، قدرت خرید مردم پایین‌تر می‌آید و خرید و فروش قفل می‌شود. در این شرایط امکان ساخت مجدد برای سازنده‌ها هم نیست، بنابراین، باید قیمت‌ها کنترل شود و بالاتر نرود و همراستا با آن، ساخت و ساز به طریق مشارکت با بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری افزایش یابد.
منبع: tasnimnews.com

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/376554/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویری از دیدار آیت الله جوادی آملی و رهبر جریان صدر در عراق

رونمایی از اعلان همایش ملی بزرگداشت فردوسی

افت فشار یا قطعی آب فردا در برخی از خیابان‌های قم

به شهادت رسیدن تکاور پلیس قم

کشف بیش از 9 تُن انواع مواد مخدر در کشور

دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد

توقیف کامیونت با 24 میلیون تومان خلافی

برخورد مرگبار پژو پارس با درخت؛ خودرو نصف شد

سالگرد ارتحال آیت‌الله بهجت در قم برگزار می‌شود

موانع فعالیت واحدهای صنعتی قم با استفاده از ظرفیت‌های قانونی رفع می‌شود

گل خاطره انگیز آگوئرو برابر کوئینز

کودکی که حالا خودش ستاره ال‌کلاسیکو‌هاست

دو جلسه محرومیت مدافع یووه با پس‌گردنی جنجالی!

لیگ قهرمانان آسیا؛ رونمایی از هشت تیم صعودکننده

با آنچلوتی دوباره قهرمان جهان می‌شویم

محل فینال جام حذفی اعلام شد

اصلی‌ترین گزینه جانشینی ژابی نه گفت

حرف‌های مهم زانتی درباره اینزاگی و انتقالات اینتر

گل اول بانوان چین تایپه به ایران  توسط

مهر تایید ال‌کلاسیکو به یک تمدید قرارداد

آکنه در بزرگسالی خطر ابتلا به اختلالات خوردن را افزایش می‌دهد

خواب بی‌کیفیت اولین علامت آلزایمر؟

دومین کنگره ملی طب ایرانی، بستری برای تبادل علمی در این حوزه

جزئیات برگزاری امتحانات نهایی در قم

پزشکیان: در مذاکرات از اصول خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم و تنش‌ هم نمی‌خواهیم

نظر رشیدپور درباره پزشکیان، روحانی، هاشمی و احمدی‌نژاد

عیادت آیت‌الله اعرافی از آیت‌الله نوری‌ همدانی

پورمحمدی: نتیجه نهایی مذاکرات مشخص نیست اما امید داریم که به توافقی مطلوب منجر شود

تصویری زیرخاکی از پدر برادران لاریجانی

کواکبیان: مذاکره، خواست نظام است

انتقاد ابطحی از عملکرد دولت؛ آقای پزشکیان! یک تکانی به کابینه‌تان بدهید

بازدید نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و فرمانده سپاه عاشورا از زائرسرای شهید آیت الله آل‌هاشم

نظر آیت الله شبیری زنجانی درباره کسی که سالها قرائت نماز را اشتباه می‌خوانده!

نشست «دیدار با م. مؤیّد» شاعر پیشکسوت

یک مجموعه داستان و رمان جدید در نمایشگاه کتاب

مأمور یگان تکاوری قم پس از حادثه در حین انجام مأموریت به شهادت رسید

اختصاص 3 بوستان قم برای کودکان دارای اختلال اوتیسم

اجرای 41 پروژه عمرانی در آرامستان‌های قم طی سال گذشته

نخستین اکران مردمی فیلم سینمایی «اسفند» در قم

بازدید از موزه‌های قم در روز جهانی موزه رایگان شد

برگزاری اولین سالگرد «شهدای خدمت» در گلزار شهدای قم

تکاور پلیس قم به شهادت رسید/ عکس

آیت‌الله مروی: پیام امام خامنه‌ای به همایش سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم، منشور جدیدی برای آینده حوزه‌های علمیه و روحانیت است

مدیر رسانه و روابط عمومی دادگستری کل استان قم منصوب شد

اختتامیه جشنواره رسانه‌ای ابوذر قم برگزار می‌شود

ضرورت بسیج تمام ظرفیت‌های قانونی برای رفع موانع تولید در قم

سهم ناچیز و 1.5 درصدی قم از کل نقدینگی کشور

وزارت آموزش و پرورش: روند ارزیابی دانش‌آموزان باید بازنگری شود

اژه‌ای: باید هزینه را برای جنایتکاران بالا ببریم

عملیات قاطعانه پلیس علیه قاچاق سوخت در بندر کلاهی