عصر قم

آخرين مطالب

توسعه ورزش همگانی راه حلی برای کاهش اضافه وزن قمی ها ورزشی

توسعه ورزش همگانی راه حلی برای کاهش اضافه وزن قمی ها
  بزرگنمايي:

عصرقم- ورزش در کشور ما به دو بخش قهرمانی و همگانی تقسیم می شود و برای هر کدام از سوی دولت بودجه جداگانه ای تخصیص می یابد.

گاهی از دل ورزش همگانی نیز شاهد بروز و ظهور استعدادهای زیادی بوده ایم که تا فتح قله های جهانی و آسیایی پیش رفته اند.

براساس پایش های صورت گرفته در سال 1398 حدود 70 درصد مردم قم دارای اضافه‌ وزن و چاقی هستند، در حالی‌که میانگین کشوری 50 تا 55 درصد است.

براساس اظهارات رئیس وقت گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت قم مردم این استان از نظر وزن در وضعیت خوبی نمی‌باشند و چاقی که ریشه‌ای‌ترین علت‌های بیماری‌های غیرواگیر است، در این شهر فراوانی بالایی دارد، به‌طوری‌که قم از این نظر جزو پنج استان نخست کشور است.

ورزش همگانی در جامعه فرهنگ سازی نشده است

یکی از شهروندان حاضر در یکی از پارک های قم که مشغول ورزش صبحگاهی است به خبرنگار گفت: ورزش همگانی باید بیشتر در جامعه ترویج یابد و متاسفانه این ورزش در بین مردم جامعه فرهنگ سازی مناسبی نشده است.

محسن احمدی افزود: ورزش نه تنها عاملی برای کسب سلامتی است بلکه فضایی برای نشاط اجتماعی برای مردم است و پس از این که ورزش در پارک را به اتمام می رسانم با روحیه بالایی به سمت محل کار خود می روم.

شهروند دیگری نیز گفت: امکانات لازم در اکثر پارک های قم در نقاط مختلف آن برای ورزش کردن مهیاست اما مشخص نیست به چه دلیلی مردم تمایل چندانی به حضور در پارک ها برای استفاده از وسایل ورزشی ندارند.

فاطمه نوش زاده افزود:‌ اکثر روزهای هفته با جمعی از دوستانم برای انجام ورزش صبحگاهی وارد پارک می شویم اما مشکل عمده آن است که ورزش صبحگاهی ساماندهی شده با حضور مربی در تمام پارک های قم وجود ندارد.

وی ادامه داد: در بوستان نرگس قم که ویژه بانوان است شاهد برپایی مراسم ورزش صبحگاهی هستیم اما با توجه به بعد مسافتی که بین محل سکونت ما با این بوستان وجود دارد به راحتی نمی توانیم به آن جا تردد کنیم.

یکی دیگر از شهروندان نیز به نکته جالبی اشاره می کند و می گوید: باید جشنواره های مختلف ورزش همگانی و استفاده از بازی های بومی و محلی را در اماکن عمومی چون پارک ها داشته باشیم تا بتوانیم مردم را به سمت ورزش سوق دهیم.

حسن گلاب چی افزود: جای خالی این گونه جشنواره ها در قم حس می شود و هیات ورزش همگانی استان قم و اداره کل ورزش و جوانان باید به مناسبت های مختلف این گونه جشنواره های ورزشی را در مکان هایی چون پارک ها برگزار کنند. 

 

توسعه ورزش همگانی راه حلی برای کاهش اضافه وزن قمی ها

چاقی و اضافه وزن معضل جامعه امروز

ابوالفضل محمد کریمی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: در مورد تعداد افراد مبتلا به چاقی در استان قم و کشور آمار مشخصی در دست نیست و دقیق نمی توانیم به آن اشاره کنیم اما چاقی و اضافه وزن یکی از معضل ها در جامعه امروز است.

وی بیان کرد: تغییر شیوه زندگی و کم تحرکی از یکسو و تمایل به مصرف غذاهای آماده و پر کالری و شیرینی ها و مصرف کمتر غلات کامل، سبزی و لبنیات موجب اضافه وزن و چاقی در مردم شده است. چاقی باعث بسیاری از بیماری ها چون بیماری های قلبی و عروقی ،‌کلیوی ،‌کبدی و مفاصل است و حتی می تواند سیستم تولید مثل را تحت تاثیر خود قرار دهد و موجب دیابت  و سکته مغزی و برهم خوردن سلامت روان برای فرد شود.

وی گفت: چاقی عبارت از عدم تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی مصرفی است و از سوی سازمان های بین المللی مربوطه 13 اسفندماه روز جهانی چاقی نامگذاری شده که به نوعی یادآوری به کشورها برای انجام اقدامات کاربردی برای توقف چاقی باشد. 

محمد کریمی افزود: نزدیک به یک میلیارد نفر در سراسر جهان چاق هستند و این تعداد در جهان و کشور ما در حال افزایش است این در حالی است که مجموع آمار چاقی در کشور ما بیش از 60 درصد است و یکی از پنج علت مرگ است. 

وی بیان کرد: چاقی در حالی قابل پیشگیری است که عدم رفع آن ممکن است موجب افزایش هزینه های درمان شود.

وی تاکید کرد: تهدید چاقی در کودکی و نوجوانی خطرناک تر است و موجب تهدید در بهداشت عمومی جهان است. کودکان چاق در آینده بزرگسالان چاق خواهند بود و بیشتر به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی مبتلا می شوند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به علت های چاقی گفت: عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی (زندگی شهرنشینی و غذاهای آماده)،‌ بیماری هایی مثل کم کاری تیروئید، اختلال در هورمون ها، و اختلالات عصبی و مشکلاتی روانی از جمله علت ها هستند.

وی هم چنین در مورد پیامدهای چاقی گفت: بروز پر فشاری خون،‌اختلال در چربی های خون،‌ سکته های قلبی و مغزی، توقف تنفس در خواب ، برخی سرطان ها  و کبد چرب ، از مهم ترین بیماری هایی هستند که علت آن ها چاقی است. 

محمد کریمی انجام ورزش و نرمش های مختلف برای زدودن چربی های اضافی بدن را بسیار مهم ذکر کرد و افزود: پیاده روی، ورزش و نرمش های مخصوص می تواند یکی از عوامل مهم و موثر در از بین بردن چربی های اضافه بدن و کاهش وزن باشد و باید امکانات ورزش همگانی برای اقشار مختلف جامعه مهیا شود.

توسعه ورزش همگانی راه حلی برای کاهش اضافه وزن قمی ها

نگاه دولت به توسعه ورزش همگانی ویژه است

مدیرکل ورزش و جوانان قم نیز نگاه دولت به موضوع ورزش همگانی را ویژه ذکر کرد و افزود: از تمام توان خود برای افزایش سرانه فضای ورزشی در جای جای استان قم استفاده خواهیم کرد.

ابراهیم سانی خانی افزود: توسعه و تجهیز پایگاه های ورزش در مناطق روستایی که از فقر امکانات ورزشی بهره مند هستند در دستور کار است تا بتوانیم ورزش را در روستاها نیز بیشتر فعال کنیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه در موضوع ورزش همگانی همکاری خوبی بین ادارات کل ورزش و جوانان و آموزش و پرورش وجود دارد و هیات ورزش همگانی استان قم در تابستان امسال از اماکن اداره کل آموزش و پرورش قم استفاده کرده است.

وی گفت: عملکرد هیات ورزش همگانی قم مطلوب است اما باید حمایت بیشتری از این هیات انجام شود چون فعالیت آن با اقشار مختلف مردم از سن های مختلف مرتبط است.

امکان توسعه پایگاه های ورزش همگانی قم به 100 پایگاه وجود دارد

رئیس هیات ورزش همگانی استان قم گفت: در صورت همکاری شهرداری قم امکان توسعه تعداد پایگاه های ورزش همگانی قم به 100 پایگاه وجود دارد.

اسماعیل زند در گفت و گو با ایرنا با اشاره به این که هم اکنون 20 پایگاه رسمی ورزش همگانی در شهر قم فعال است اظهار داشت: در حال حاضر به صورت پراکنده در پارک ها و بوستان های شهر، پیاده روی صبحگاهی و عصرگاهی داریم که باید آن را افزایش دهیم و در این زمینه نیازمند همکاری شهرداری هستیم.

وی بیان کرد: اداره کل ورزش و جوانان قم در موضوع اعتبارات همیشه حامی هیات ورزش همگانی بوده و از همه برنامه های برگزار شده این هیات حمایت کرده است.

وی ابراز داشت: در تابستان امسال با تعامل با آموزش و پرورش قم قرار بود تمام اماکن ورزشی تحت اختیار این اداره کل برای ورزش همگانی مورد استفاده قرار گیرد که در این زمینه 25 مکان را احصا کردیم و در نهایت با استقبال خوبی که شد 15 مکان فعال شد و مربیان ورزشی مدارس هم پای کار بودند.

زند تاکید کرد: امسال روی موضوع توسعه کمی پایگاه های ورزش همگانی در استان قم تمرکز داریم و دیگر تمرکز ما توجه به برگزاری برنامه های ورزش همگانی در مناطق کم برخوردار مانند شهرقائم و شیخ آباد است که تاکنون چند برنامه مخصوص به این مناطق برگزار کرده ایم. 

وی گفت: دیگر تمرکز ما امسال روی بچه های کم سن و سال بود تا رشته های مختلف ورزشی را در مناطق کم برخوردار به کودکان بیاموزیم و از ظرفیت پارک های این مناطق نیز استفاده کرده ایم.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره های مختلف مناسبتی دیگر برنامه هیات ورزش همگانی در استان قم بود که از جمله برنامه هایی را در هفته سلامت، هفته مبارزه با دخانیات و ‌دهه کرامت برگزار کردیم. 

رئیس هیات ورزش همگانی استان قم افزود: در بخش بانوان پنج پارک تخصصی بانوان در قم فعال است که در هر پنج پارک پایگاه ورزش همگانی برای ورزش صبحگاهی و عصر گاهی داریم.

ورزش ضرورت امروز جامعه برشمرده می شود و اداره کل ورزش و جوانان در استان ها باید علاوه بر این که بودجه لازم را برای ورزش قهرمانی صرف کنند بتوانند بودجه لازم را برای ورزش همگانی اختصاص دهند.

همکاری نهادهای عمومی چون شهرداری ها در گسترش ورزش همگانی نیز بسیار مهم است و در این زمینه شهرداری ها با تجهیز پارک ها به وسایل ورزشی تلاش خوبی داشته اند و در اکثر پارک ها و فضاهای سبز شهری قم وسایل ورزشی موجود است.

فرهنگ سازی توسط رسانه ها هم می تواند عامل مهم دیگری در جذب مردم به ورزش همگانی باشد.

با توجه به محدودیت بودجه هیات های ورزشی از جمله هیات ورزش همگانی استان قم، نهادها و دستگاه هایی چون شهرداری و اداره کل ورزش و جوانان و هم چنین آموزش و پرورش و دانشگاه ها با همکاری بیشتر با این هیات باعث توسعه فعالیت های ورزشی در بین قشرهای مختلف جامعه خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/367726/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

امتداد حوزه علمیه قم در بیش از 100 کشور جهان

تکاور پلیس قم در برخورد عمدی خودروی شوتی به شهادت رسید

جدول اصلی هفته دوم تور جهانی تنیس خلیج فارس قرعه‌کشی شد

روایت هاشمی‌مقدم از پیشنهاد استقلال و حضور سیدورف در ایران

کایل اسنایدر بازداشت شد!

برنامه من‌یونایتد برای قهرمانی؛ کباب‌خوری به جای خیابان‌گردی!

آریو اسلامشهر هنوز مدعی است

گل اسطوره میلان به نام فلسطین، صهیونیست‌ها را به آتش کشید

قهرمان لیگ دو امشب مشخص می‌شود

مالک شهر راز: 4 بازیکن ما با تیم‌های دیگر بسته بودند!

سایت کره‌ای: طارمی جوکر فینال می‌شود

کدام کشور‌ها بیشترین تعداد مربی در تیم‌های ملی را دارند؟

تشخیص وزوز گوش از روی حرکات صورت

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

شهادت مأمور یگان تکاوری قم پس از حادثه در حین انجام مأموریت

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

لیگ قهرمانان آسیا؛ مدعی غیرمنتظره جام

بایرن مونیخ با کنار زدن بارسلونا به جذب تاه نزدیک شد

نگرانی یونایتدی‌ها؛ فردیناند روی تخت بیمارستان!

تصمیم جالب یونایتد؛ خبری از جشن قهرمانی نیست!

خداداد خودش را برای تراکتور تخریب کرد؛ بیرانوند هر تیمی را قهرمان می‌کند

لباس پیام نیازمند تغییر کرد

شوک به تیم والیبال فولاد سیرجان

گلدن استیت و بوستون در آستانه حذف

عطایی و استراحت به ستاره‌ محبوب

سخنگوی استقلال: انتخاب سرمربی با مشورت سیدورف خواهد بود

نسخه «گران» دارو برای بیماران!

پشت پرده دنیای «میکروسلبریتی‌ها»؛ زخم‌های روانی کودکانی که چهره‌ می‌فروشند

زمان دیدار مردمی رییس‌جمهور در کرمانشاه تغییر کرد

نقل قول سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از سردار حاجی‌زاده: هیچ تهدید نظامی علیه کشور مبنای واقعی ندارد

توضیح تخت‌روانچی درباره سخن عراقچی پیرامون محدودیت غنی‌سازی

لاریجانی: شاید حماس ضربه خورده باشد اما از بین نرفته است

ادعای بی‌اساس سناتور آمریکایی درباره ایران و ترور ترامپ

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

نمازی: آمریکا می‌تواند پس از توافق رتبه نخست سرمایه‌گذاری در ایران را داشته باشد، به شرط اینکه...

وزارت کشور: کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

عالیشاه و پرسپولیس؛ شایعه باورنکردنی، جدی شد!

دلیل غیبت رونالدو مشخص شد

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

ملی‌پوش دوومیدانی: جایزه قهرمان جام امام رضا(ع) دستگاه ماساژ بود!

ترفند غیراخلاقی برای جذب ستاره‌ها در لیگ برتر والیبال

رفتار هواداران لیورپول با آرنولد را باور نمی‌کنم

سنگ تمام انگاپت و ستاره‌های شهداب برای عطایی

خاویر: برای این چالش هیجان‌زده و آماده‌ایم

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

نظر خادمی درباره اوضاع اقتصادی پساتوافق

انتقاد میدری از روند سوال و کارت زرد در مجلس