عصر قم
عباس(ع)؛ اسوه ایثار و جانبازی
چهارشنبه 25 بهمن 1402 - 3:57:40 PM
عصر قم - دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

سالگرد میلاد حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام، روز جانباز نام گذاری شده است. عباس علیه السلام بزرگ جانباز تاریخ انسانیت است که صحنه کربلا را تجلیگاه ایثار و جانبازی نمود. فداکاری های برادر رشید امام حسین علیه السلام در تاریخ بشر مانندی ندارد. دست حیدرآسای عباس علیه السلام شعر زیبای عشق و ایثار در راه ولایت را با خون سرخ بر زمین کربلا نگاشت و راه و رسم عاشقی و شیوه جانبازی را به جهانیان آموخت.
آنانکه مقاصدالله را دوست دارند، از هر آنچه که دارند می گذرند، دنیا و حتی جان خود را به بازی می گیرند تا معالم دین الله را محقق کنند. جانبازی یک مفهوم خشکِ ثابت نیست که صرفا آنانکه آسیبی بر جسم و جان‌شان وارد شده را جانباز خطاب قرار دهیم. جانبازی یک عهد و پیمان با رب العالمین است.
حضرت امام خمینی رحمه الله بارها با کلام الهی خود جانبازان و ایثارگران را مورد تفقّد قرار داده، آنها را مایه سرافرازی ملت ایران خوانده اند. ایشان، با آن مقام والای الهی، خود را در برابر جانبازان کوچک شمرده، می فرماید: «وقتی امثال شما قدرتمندان روحی را می بینم با این روحیه بزرگ و با این عظمت روح، خجالت می کشم که خودم را یک انسان متعهد بدانم. زبان و پیام ما عاجز از ترسیم مقام بلندپایه عزیزانی است که برای اعتلای کلمه حق و دفاع از اسلام و کشور اسلامی جانبازی نموده اند». یا در جای دیگر می فرماید: «به اسلام بزرگ برای داشتن این جانبازان در راهِ حق، که برای اسلام و میهن اسلامی خود از همه چیز خویش می گذرند تبریک تقدیم می کنم.»
بزرگ درس جانبازان دفاع مقدس برای جامعه این است که: اگر نبود جان بازی های آنان و اگر نبود دل کندن آنان از دلبستگی های‌شان، امروز اسلام در این اوج شکوه و عزت در عالم نبود. شیعه امروز این گونه عزیز نبود. غیرت و دل سوزی های آنان، دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام گذاشت.
آری، آنان هم چنان مانده اند تا رسالت بزرگ خویش را تکمیل کنند. استقلال، آزادی و حاکمیت دین دستاوردهای ایثار و جان بازی آنان است. آنان به ظاهر محرومان این دنیایند اما در جهان دیگر خواهیم دید و فهمید که اتفاقا بهره مندان اند.
مقام معظم رهبری در ضمن سخنانی می فرمایند: «جانبازان، سوابق درخشان خود در میدان جنگ و نیز مُهر و نشانی را که از جنگ تحمیلی بر جسم خود به یادگار دارند، هرگز نباید از تاریخ پرشکوه دفاع مقدّس ملّت ایران منقطع کنند؛ بلکه آن را به مانند ثروتی عظیم برای خود نگهدارند. جانبازان، یادگار آزمایش های بزرگ ملی محسوب می شوند و ملّت ایران باید برای همیشه به آنان به عنوان الگوهای مقاومت ارج نهند و آنان را گرامی بدارند.»
جانبازان از وادی شهادت بازگشته اند، اما نه به اختیار خود که با تقدیر خدا و مشیّت الهی در دنیا مسکن گزیده اند. جانبازان تلخی ماندن را با شیرینی ادای تکلیف جبران کرده اند. آنان مانده اند تا به ما در راه ماندگان، راه رستگاری بیاموزند.
حضور جانبازان در جامعه ما به اندازه انقلاب قیمت دارد. وجود آنان در جامعه همچون وجود عمّار یاسر در سپاه امیرالمؤمنین علیه السلام است. عمار، جانباز جنگ های رسول خدا بود و رنج ماندن را بر خود هموار می کرد تا شبهه و نفاق را در میان امت و از اردوی علی علیه السلام بزداید. عمارهای انقلاب؛ یعنی جانبازان نیز مانده اند تا پرچم امام را برافراشته نگاه دارند. آنان مانده اند تا بگویند کدام راه، راه اصیل انقلاب است.
روح جانبازی بزرگ ترین سدّ راه دشمنان است. یکی از دلایل بارزی که برای مقابله خصمانه جهان استکبار با اصول اسلام می توان برشمرد، پی بردن آنها به نقش و جایگاه ویژه این اصول در ایجاد روح ایثار و جانبازی است؛ چرا که اگر روح حاکم بر جامعه روح ایثار و جانبازی باشد هیچ روزنه نفوذی برای سلطه و منفعت جویی آنان باقی نخواهد ماند.
جهان استکبار که این حقیقت را به روشنی دریافته است، تنها راه رسیدن به اهداف خود را در از بین بردن این روح و فرهنگ می بیند و اگر در سَمت و سوی حملات مختلف دشمن دقّت شود به خوبی پیداست که آنها حملات خود را متوجّه این هدف نموده اند.
خداوند توفیق دهد که بتوانیم در گام دوم انقلاب اسلامی با یاری خانواده بزرگ جانبازی و ایثارگری، پیش برندگان اسلام عزیز در دوران جدید تحولات عالم باشیم. ان شاالله

http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/590523/عباس(ع)؛-اسوه-ایثار-و-جانبازی
بستن   چاپ