عصر قم
پروژه میدان نماز قم؛ از تاخیر در اجرا تا انتظار شهروندان برای تکمیل نهایی
دوشنبه 28 فروردین 1402 - 12:35:00 PM
ایرنا
عصرقم- شهروندان در مدت 2 سال از آغاز اجرای پروژه تقاطع غیرهمسطح میدان نماز در قم مشکلات زیادی را در روند اجرای پروژه تحمل کردند؛ از ترافیک های طولانی که منجر به بسته شدن مسیرهای دسترسی به خیابان های اطراف می شد تا تصادف های گاه و بیگاه در این مسیر.

پروژه میدان نماز که تاکنون 110 میلیارد تومان عملیات اجرایی را پشت سر گذاشته، بخشی از آن که به صورت زیرگذر تعریف شده همچنان نیمه کاره است.

جابجایی تاسیسات دلیل اصلی وقفه در اجرای پروژه نماز

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم   به دلایل وقفه در اجرای پروژه نماز اشاره کرد و گفت: در 2 مقطع کاری وقفه‌ای به‌صورت نسبی ایجاد شد که نخستین توقف در تابستان 1400 به دلیل گرما و تعطیلی کارخانه‌های کلان در تامین میلگرد و سیمان مشکلاتی به وجود آمد و 2 ماه در کارگاه وقفه ایجاد شد و در زمستان سال 1401 نیز به دلیل قطع گاز یک ماه در روند اجرایی پروژه وقفه ایجاد شد.

عباس حلوایی‌زاده، جابجایی تاسیسات را یکی از مشکلات پروژه با وجود داشتن نقشه‌های طراحی و اجرا در پروژه‌ها دانست و افزود: وجود برخی تاسیسات اصلی از جمله آب و فاضلاب و حوضچه مخابرات غیرقابل پیش‌بینی بوده و متاسفانه این موضوعات در کنار مسائل نبود سیمان و قطعی برق سبب کندی در اجرای این پروژه شده است.

وی ابراز امیدواری کرد: حلاوت استفاده از این پروژه برای شهروندان سختی‌های اجرای پروژه را جبران کند.

نوسانات قیمت از دیگر مشکلات در مسیر اجرای پروژه

حلوایی زاده گفت: در روند اجرای پروژه نوسانات قیمت نیز گریبانگیر شد و در تمام این مدت با تلاش و پیگیری شهردار قم، تلاش شد تأمین مالی پروژه با کمترین مشکلی روبرو شود.

وی با اشاره به اینکه صورت وضعیت پیمانکار به‌صورت به‌روز انجام می‌شود، یادآور شد: تلاش شد صورت وضعیت به موقع ارسال شود و پرداخت ها به موقع اتفاق بیفتد که کمترین تنش را در کارگاه داشه باشیم.

معاون شهردار قم بیان کرد: عملیات عمرانی پروژه پایان سال 1399 و ابتدای سال 1400 آغاز شد و بالغ‌بر 250 حلقه شمع در این پروژه اجرایی شد و عرض محور روگذر حدود 20 متر و شتابدهی محور روگذر و طول پل 220 متر است.

وی با تاکید بر این که در این پروژه در بحث آرماتوربندی بالغ ‌بر 2 هزار تن میلگرد و بالغ ‌بر 20 هزار متر مکعب بتن‌ریزی صورت گرفت، گفت: در این پروژه عملیات خاک‌برداری، خاک‌ریزی، حفاری، شمع‌ها، آرماتوربندی، بتن‌ریزی، جداره سازی زیرگذر، اجرای قرنیزها و همه روسازی به انضمام جابه جایی شبکه برق و روشنایی برق در دستور کار قرار داشت.

حلوایی‌زاده تصریح کرد: کاهش زمان سفر بین مناطق یک و چهار، کاهش هزینه سوخت مصرفی و کاهش ترافیک در این محدوده که حجم ترافیکی بسیار زیادی داشته از ویژگی‌های این تقاطع غیرهمسطح است.

معاون شهردار قم بیان کرد: قبل از پایان سال گذشته محور روگذر بدون برگزاری تشریفات راه‌اندازی و در اختیار شهروندان قرار گرفت و این در صورتی بود که روگذر نیز ‌باید با میدان هم سطح اجرا شود.

وی تامین چهار پل همسطح در داخل میدان به منظور تامین دوربرگردان‌ها و شعاع میدان را مورد توجه قرار داد و افزود: در قسمت زیرگذر نیز عملیات شناژهای شمع‌ها تقریبا بیش از 95 درصد انجام‌شده و موفق شدیم کارگاه را بیشتر در زیرگذر داخل میدان توسعه دهیم و به این ترتیب شمع‌ها تکمیل شد و بحث زیرسازی کل زیرگذر نیز به طور کامل به اتمام رسیده است.

وی از تکمیل آسفالت کامل پروژه در روزهای آینده خبر داد و اظهار داشت: همزمان بحث روشنایی نیز در دستور کار قرار دارد؛ همچنین بالغ‌بر 90 درصد عملیات دیواره‌سازی به اتمام رسیده و به‌زودی تکمیل می‌شود و همزمان عملیات تکمیلی مانند شناژ و نصب قرنیزها نیز اجرایی می‌شود.

معاون شهردار قم خاطرنشان کرد: پایه عملیات تکمیلی در طرف غربی بلوار فردوسی تمام ‌شده و درصدد هستیم بخش شرقی، شمالی و جنوبی آن را تکمیل کرده و تحویل شهروندان دهیم.

حلوایی‌زاده بیان کرد: همزمان با این پروژه نیز در کنار بلوار فردوسی کار دیگری تحت عنوان اجرای کندرو بلوار فردوسی در دست اقدام است.


http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/506227/پروژه-میدان-نماز-قم؛-از-تاخیر-در-اجرا-تا-انتظار-شهروندان-برای-تکمیل-نهایی
بستن   چاپ