عصر قم
372 هزار کیلوگرم عسل امسال در قم تولید شد
سه شنبه 22 آذر 1401 - 10:18:41 AM
ایرنا

عصرقم- منصور دیان اردستانی روز سه‌شنبه بیان کرد: با توجه به تداوم خشکسالی‌ها، پدیده گرد و غبار و هجوم پروانه‌ها در سال‌های اخیر و افزایش هزینه‌های تولید (افزایش قیمت شکر) تعداد معدودی از زنبورداران استان فعالیت خود را محدود کرده‌اند، اما با وجود کاهش تعداد کندو، میزان تولید عسل به ازای هر کندو و محصولات جانبی افزایش یافته‌است.

وی افزود: بر اساس این آمار،‌ امسال در قم 39 هزار و 534 کندو در 357 زنبورستان فعال بوده‌است و زنبورداران استان علاوه بر تولید عسل توانسته‌اند محصولات جانبی با ارزشی را تولید کنند که از جمله آن می‌توان به تولید 25 گرم زهر، 470 هزار و 608 گرم ژله و نیز 10 هزار و 112 کیلوگرم موم اشاره کرد.

وی ادامه داد:‌ تولید محصولات جانبی همچون زهر در زنبورستان‌های استان موجب افزایش درآمد بهره‌برداران این بخش است به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی قم از تنوع بخشی به محصولات تولیدی مرتبط با زنبور عسل در استان حمایت می‌کند.

زهر زنبور عسل که ارزش اقتصادی قابل توجهی دارد، یک مایع اسیدی و بی رنگ است که پس از استحصال به روش‌های صحیح می توان از خواص ضد التهابی و تسکین دهندگی درد آن برای بهبود فرآیند درمان بیماران استفاده کرد.

گفتنی است برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی قم برای توسعه صنعت زنبورداری در مناطق مختلف استان با مشارکت شرکت تعاونی زنبورداران قم و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی دنبال می‌شود.

بیش از 14 هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال 850 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.


http://www.Qom-Online.ir/Fa/News/370764/372-هزار-کیلوگرم-عسل-امسال-در-قم-تولید-شد
بستن   چاپ